Αρχική » Ανακοίνωση Άρδην: Για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού

Ανακοίνωση Άρδην: Για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού

από Άρδην - Ρήξη

Ανακοίνωση του Άρδην

Την ίδια στιγμή που Τρόικα και Γερμανική Ευρώπη εκβιάζουν αφόρητα απαιτώντας να ενταθούν οι πολιτικές που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε βελούδινη γενοκτονία, την ίδια στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση αξιώνει να κάνει με σύσσωμο το υπουργικό της συμβούλιο περιοδεία ανά την Θράκη, λες και επισκέπτεται κάποια επαρχία του τουρκικού κράτους, η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα ακόμη εσωτερικό μέτωπο παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Νίκου Ρωμανού και Ηρακλή Κωστάρη ως κρατουμένων, με το να αρνούνται να τους παρέχουν τις νόμιμες εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται (και τις οποίες επί 3 ½ χρόνια ο Ηρακλής Κωστάρης λάμβανε κανονικά).

Είναι σαφές, πως η κυβερνώσα δεξιά έχει αναδιπλωθεί σ’ ένα εμφυλιακού τύπου ρεβανσιστικό προφίλ προκειμένου να «παίξει τα ρέστα της» από την φθορά και την πλατιά απονομιμοποίηση που προκαλεί η εφαρμογή της λαοκτόνας πολιτικής της. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «στρατηγική της έντασης» που το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υιοθετήσει σε σχέση με τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Αυτή η πολιτική απειλεί να προκαλέσει μιαν αντιπαράθεση γύρω από τα αυτονόητα, δηλαδή τα δικαιώματα των δύο κρατουμένων, ενώ τα δρεπανηφόρα άρματα της Αποικίας Χρέους μαρσάρουν τις μηχανές τους και ετοιμάζονται να προχωρήσουν περαιτέρω στην εθνική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας.

Τούτος ο λόγος είναι και ο κυριότερος για τον οποίον αυτό το ζήτημα πρέπει να κλείσει άμεσα. Διότι μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της κοινωνικής έντασης γύρω από αυτό το ζήτημα, συμφέρει μόνο όσους σφίγγουν την θηλιά γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

21 ΣΧΟΛΙΑ

karabinas 3 Δεκεμβρίου 2014 - 18:19

Μήπως να πάει και για ένα μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη? Αυτός να το σκάσει θέλει, όχι να σπουδάσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
nik arlek 3 Δεκεμβρίου 2014 - 22:48

Άρδην, ξαναδιάβασε 5-6 φορές το σχόλιο του Karabina μπας και συνέλθουμε λίγο!Έλεος δηλαδή, σε λίγο θα ζητήσει και ο Κασιδιάρης άδεια για να πάει να κάνει το μεταπτυχιακό του!

Αλήθεια Άρδην, αν αυτό το ζητούσε κανένας φασίστας και όχι αναρχικός τρομοκράτης, θα έβγαζες ανακοίνωση όπως κάνεις τώρα και θα στήριζες αυτή σου την άποψη;

Καμία ανοχή, καμία εξυπηρέτηση σε κανένα εγκληματία, είτε ελευθεριακό, είτε αριστερό, είτε φασίστα. Λυπάμαι, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο..

φιλικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ange-ta 3 Δεκεμβρίου 2014 - 21:59

τώρα εγώ κουφάθηκα!
Πώς δηλαδή συμβαίνει να είναι νόμιμα αυτά τα διακιώματα; Με βάση ποιά δικαιοσύνη;
Σε ποια χώρα ο καταδικασμένος σε κάθειρξη δικαιούται να παίρνει άδεια για να πάει βόλτα στο Πανεπιστημιο να σπουδάσει;
Τι σόϊ λαός είναι αυτός, που καταπίνει όλα όσα αναφέρεις παραπάνω χωρίς να διαμαρτύρεται, αλλά είναι τόσο ευαίσθητος για θέματα τέτοιας υφής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Άστοχος 3 Δεκεμβρίου 2014 - 22:59

Ότι να ναι το κείμενο… Θα θελα να ξερά ποιανού άρδην είναι η συγκεκριμένη θέση…
Ο νόμος ορίζει ότι θα παίρνουν άδεια μόνο όσοι δεν είναι ύποπτοι φυγής…
Αυτονόητο για μένα είναι ότι άτομο που ληστεύει και πιάνει ομήρους δεν μπορεί να περιμένει ότι θα βγαίνει σε δύο χρόνια βόλτες…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Giannis Karabinas 3 Δεκεμβρίου 2014 - 23:03

Πριν 7-8 χρόνια που δούλευα σε μια Κοινωνική Οργάνωση και μπαινόβγαινα σε μια δικαστική φυλακή είχα γνωρίσει ένα πιτσιρικά γύρω στα 22 τότε που ήταν καταδικασμένος για διακίνηση ναρκωτικών (μεγάλη ποσότητα του είχαν βρει μίσο-ενα κιλό ηρωίνη). Ο συγκεκριμένος διάβασε έναν χρόνο και πέρασε σε ένα ΤΕΙ, 2-3 φορές την εβδομάδα πήγαινε στο Τει τα πρωινά, αν θυμάμαι το παραλάμβανε ο πατέρας και το μεσημέρι επέστρεφε. Λογικά θα έχει αποφυλακιστεί τώρα και ίσως να ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα, αλλά το Κράτος του έδινε το δικαίωμα τότε και τώρα να μπορεί να σπουδάσει και όσο το έκανε αυτό ήταν καλύτερα και γι αυτόν στη φυλακή και για τη φυλακή γιατί αυτός δεν ασχολούνταν με το να πλακώνεται με τους συγκρατούμενούς του και να γκρινιάζει στη διεύθυνση γιατί είχε ένα μέσω για να εκτίσει την ποινή λίγο πιο ανακουφιστικά. Η Πολιτεία λοιπόν δίνει το δικαίωμα στους καταδικασμένους αν θέλουν και τηρούν κάποιους όρους να σπουδάσουν. Οι όροι αυτοί ισχύουν για όλους ναρκέμπορους, φασίστες, αναρχικούς, κλεφτρόνια τους πάντες. Αν μετά από 2-3 χρόνια του Κασιδιάρη του έρθει να πάει να σπουδάσει νηπιαγωγός που λέει ο λόγος αν τηρεί κάποιους κανόνες έχει το δικαίωμα να το κάνει, τουλάχιστον με ότι ισχύει μέχρι τώρα.
Και αν φοβούνται ότι θα το σκάσουν υπάρχει και το ηλεκτρονικό βραχιόλι που εδώ και χρόνια σέρνεται αυτή η ιστορία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
nik arlek 3 Δεκεμβρίου 2014 - 23:40

Για μένα ΕΑΝ η πολιτεία δίνει αυτό το δικαίωμα ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ κακώς το δίνει. Ίσως εάν ισχύει, να περιλαμβάνει προυποθέσεις και να είναι ανάλογα με την ποινή και την σοβαρότητα μιας ποινής. Φυλακή ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ σημαίνει απομόνωση (για την προστασία των πολιτών) και φυσικά σωφρονισμός, Κάτι που φυσικά δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όπως δεν υπάρχει και αυτό που είπες περι του ότι αυτό ισχύει για όλους, κλεφτρόνια, αναρχικούς κλπ. Αν είναι έτσι, ας καταργήσουμε τις φυλακές, και να φορέσουμε σε όλους βραχιόλια και ας τους εχουμε δίπλα μας καλέ μου φίλε, μη τους ταίζουμε κιόλας!

Παρα ταύτα, η ερώτηση μου πήγαινε στο ΑΡΔΗΝ. Αν ήταν ένας φασίστας στην θέση του Ρωμανού ή ένας δεξιούλης, θα είχες την τιμιότητα και την αντικειμενικότητα να έβγαζες ανακοινωση για να πάρεις θέση υπέρ του ή δεν θα ασχολιόσουν καν προσπερνώντας απλά το θέμα μη παίρνοντας θέση;

*Δεν είμαι φασίστας. Ούτε και αναρχικός. Απλά άνθρωπος είμαι, αλλα την υποκρισία δεν την μπορώ. Μη γίνουμε σαν τους άλλους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Herr K. 3 Δεκεμβρίου 2014 - 23:45

Το κειμενο ουτε ηρωοποιεί ούτε ψεύδεται για τα δικαιωματα του κρατουμενου. Πού είναι το πρόβλημα, απορώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ange-ta 4 Δεκεμβρίου 2014 - 12:17

Herr K.,

Ε, καλά το κείμενο δεν λέει ότι ο Ρωμανός είναι ήρωας, αλλά το ίδιο κάνει. Δηλαδή δεν παύει να είναι η θέση όλων των απανταχού….. πικραμένων!! Σήμερα ειδικά που γίνεται της κακομοίρας το να μας απασχολεί ο Ρωμανός είναι κατ ελάχιστον παιδαριώδες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 4 Δεκεμβρίου 2014 - 01:41

Με το συμπάθειο κι αν θέλετε μη δημοσιεύετε το σχόλιο μου, αλλά νομίζω ότι χωρίς καμμία υπερβολή η γλώσσα της εν λόγω ανακοίνωσης είναι ξύλινη και βγαλμένη από άλλες εποχές. Οι κρατούμενοι και μάλιστα για αδικήματα του επιπέδου που μιλάμε δεν έχουν παγίως “δικαιώματα”… Νομίζω ότι συγχέετε τους κρατουμένους και δη τους ποινικούς π.χ. με εργαζομένους ή υπαλλήλους κλπ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ν 4 Δεκεμβρίου 2014 - 08:17

Δυσκολο το θεμα αρα λογικο να ειναι και καπως …δυσκοιλια και η ανακοινωση.Ας ξεκινησουμε απ το τελος προς την αρχη.Φοβος για τα χειροτερα με εναν νεο δεκεμβρη ,εναν δεκεμβρη μηδενιστικο που η αλλα αντι αλλων ελληνικη αριστερα ειδε ως σπουδαια αντικρατικη παλη(βλεπε παλαιοτερη αποτιμηση της αυγης) στην πραγματικοτητα ομως λειτουργησε ως μοχλος αλλαγης φρουρας του αβολου καραμανλη και εισαγωγη στη δοξασμενη εποχη του γαπ,σε μια εντονοτερη εμπλοκη κρατους και παρακρατους που συντομα καβαλα στο κυμα του αδιεξοδου των ανοιχτων συνορων και των διαρκων εθνικων υποχωρησεων θα βρει μια δυναμικη πολιτικη εκφραση στο αποτροπαιο προσωπο της χ.α. .Η υιοθετηση και η χρηση των ορων δεξια αριστερα στην ανακοινωση με τον τροπο που που το κανει η σημερινη οργανωτικη μορφη της αριστερας δηλαδη με εναν τροπο ανεξαρτητα απο το περιεχομενο, σχεδον μεταφυσικο ,προβληματιζει.Επισης βλεπω να αναπαραγεται αυτουσια μια φρασεολογια του αναρχικου χωρου για το κρατος ως κατασταλτικου μηχανισμου που παιρνει ομηρους και τους εξοντωνει κτλπ κτλπ οχι οτι το κρατος ειναι κατι ουδετερο και δεν εχει και τετοιες πλευρες αλλα αν αυτες οι προσεγγισεις μας καλυπτουν παμε να ενταχθουμε και εμεις στο μλακ μπλοκ να τελειωνουμε.Η αναφορα στον Κωσταρη ειναι καιρια και αποκαλυπτικη του τροπου που διεξαγεται το ολο παιχνιδι.Ενω το αιτημα του ειναι πραγματικα δικαιο παραμενει εκτος καδρου οπως και ολοι οι αλλοι φυλακισμενοι συμπολιτες μας που ζουν σε αθλιες συνθηκες κρατησης και στερουνται οχι μονο αδειων αλλα πολυ βασικοτερων οπως αξιοπρεπες φαγητο, ιατρικη και ψυχολογικη παρακολουθηση, που παραμενουν αθεατοι και χωρις φωνη.Απ την αλλη εχουμε εχουμε ενα φοβερο ρομαντσο σε ενα ομορφο παλληκαρακι που του σκοτωσαν οι αστυνομικοι τον φιλο,εναν πριγκηπα της επαναστασης που εχει τον δικο του, σχεδον, κομματικο μηχανισμο υποστηριξης, γονο πλουσιας και μορφωμενης οικογενειας αριστερων καταβολων στον οποιο η βαθυα νεποτιστρια ελληνικη κοινωνια (τουλαχιστον αυτη των βορειων προαστειων)απλωνει τα χερακια της για να τον προστατεψει και να διεκδικησει ιδιαιτερη μεταχειρηση αντιθετα με το νομο.Ειλικρινα εγω αυτο καταλαβαινω απ το νομο ,αν καποιος θελει ας με διορθωσει.Η κυβερνηση μαλλον δεν ειναι σε κατευθυνση οξυνσης κτλπ μαλλον σε φαση συνδιαλλαγης βρισκεται και στο συγκεκριμενο θεμα αλλα και στο γενικο πολιτικο πεδιο απεναντι στον συριζα.Σε οτι αφορα τη χ.α. που αναφερθηκε συνεχιζεται η τυφλωση απεναντι θεμα της φιμωσης της εκλογικης εκφρασης ενος κομματιου του ελληνικου λαου ,σπαρθηκαν ανεμοι και δεν ξερουμε τι θυελλες μας περιμενουν…Ναι στην κοινωνικη ενταση λοιπον αλλα με τους δικους μας ορους ,με τη δικια μας γλωσσα,με το δικο μας περιεχομενο,με τις δικες μας στοχευσεις κι οχι ως ουρα αλλων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φίλος που τον κρατάτε μακριά 4 Δεκεμβρίου 2014 - 08:20

Ο Ρωμανός είναι εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου, ληστής τραπεζών, επικίνδυνος για την κοινωνία και ύποπτος φυγής. Έλεος! Ας σκεφτόταν τις σπουδές του πριν μπουκάρει στην τράπεζα. Αν δηλαδή του δώσουν άδεια, την κοπανήσει και αύριο σε νέα ληστεία σκοτώσει κάναν φουακαρά, τί θα λέτε; Δεν ντρέπεστε;

Άρδην, σε παρακολουθούμε, σε διαβάζουμε και κάθε φορά που λέμε να σε πλησιάσουμε, να συμμετέχουμε ενεργά, μάς διώχνεις με τέτοιου τύπου ανακοινώσεις και θέσεις. Διότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν έχουν καμμιά σχέση με τις επαναστατικές ονειρώξεις των Εξαρχίων. Φαντάζομαι και το κάψιμο του λεωφορείου προχθές ήταν επαναστατική πράξη; Ντροπή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
μιχαλης χατζηπετρου 4 Δεκεμβρίου 2014 - 09:32

Ki εν πασει περιπτωσει ας δουμε επι του πρακτεου ποιος εβλαψε περισοτερο την πατριδα.Ο Ρωμανος η ο Μηλιωνης της Ενεργκα που εφαγε τα 250 εκκατομυρια απ τη ΔΕΗ κι αποφυλακιστηκε κανοντας παρτυ με σαμπανιες αστακους και πουτανες στην Μυκονο.ΟΚαραμπινας με καλυψε απολυτα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης Τζιούμπας 4 Δεκεμβρίου 2014 - 10:01

Να πως η εξουσία και οι επικοινωνιακοί της μηχανισμοί μας παρασύρουν σε μια κουβέντα για τα αυτονόητα. Η ανακοίνωση του ΑΡΔΗΝ λέει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η πολιτική στόχευση μιας κυβέρνησης σε νευρική κρίση, που παίζει τα ρέστα της για να βγάλει από το προσκήνιο τα ζητήματα που την καίνε. Αυτή επιχειρεί να εγκλωβίσει τον δημόσιο διάλογο σε ένα δίπολο «νόμος και τάξη», με εκφραστή τον ΜΑΤατζή, έναντι «αμφισβήτησης και χάους» με εκφραστή τους Πυρήνες της φωτιάς. Ένα δίπολο που επιχειρεί να στοιχίσει τους «φιλήσυχους νοικοκυραίους» πίσω της και να ανακόψει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, που τα εξαρτημένα ανακλαστικά του απέναντι στον «χώρο» τον καθιστούν από απόλυτα προβλέψιμο μέχρι ευεπίφορο σε χειρισμό. Και βέβαια σε ένα τέτοιο τοπίο η «πρόταση» των Πυρήνων επανέρχεται στο προσκήνιο αξιοποιώντας τις συμβολικές ημερομηνίες (δολοφονία Γρηγορόπουλου), την απόσταση ανάμεσα σε μια «πολιτική πρωτοπορία» που ασφυκτιά και την κοινωνική απάθεια απέναντι σε όσα ζούμε, και τέλος την αμφισβήτηση της πολιτικής αλλαγής που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μια δίκαιη ανάγκη για δράση ανατροπής όπως και μια ηλικιακή ανάγκη στον νεότερο κόσμο για πρότυπα και ήρωες, που βέβαια δεν μπορεί να καλύψει ο … Παπαδημούλης. Και όσο δεν υπάρχει απάντηση στις ανάγκες αυτές τον λόγο έχουν οι εργολάβοι. Το σκηνικό στήνεται εδώ και καιρό (βλ. Φορσάκη και Πανεπιστήμια) και ενισχύεται με δηλώσεις τύπου ιεροεξεταστή Υπουργού Δικαιοσύνης.
Το δεύτερο πράγμα που αναφέρει είναι ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν αποδίδονται κατά περίπτωση, ούτε ο «σωφρονισμός» είναι μια εκδικητική πράξη της κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται από την πολιτική και δικαστική εξουσία. Ο Ρωμανός λοιπόν πρέπει να έχει το ίδιο δικαίωμα με τον Κασσιδιάρη, η αν θέλετε και με τον κάθε ανώνυμο «πρεζάκια» που βρέθηκε στην φυλακή, μπορεί να υφίσταται χειρότερα, αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ γι αυτόν γιατί η βιομηχανία της συμβολοποίησης δεν ενδιαφέρεται για μικρούς και ανώνυμους. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση δεν μπορεί παρά να καταλήγει επαναφορά της θανατικής ποινής ή στην ηθική δικαίωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης ή της εκτέλεσης αιχμαλώτων.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την παγίδα στην οποία μας προσκαλούν τόσο οι αυριανοί υπόδικοι στα ειδικά δικαστήρια όσο και οι σημερινοί κατάδικοι των ποινικών δικαστηρίων. Και πρέπει να αποτρέψουμε την σχάση ανάμεσα στην (δικαιολογημένη) απέχθεια της ιδεολογίας και της πρακτικής της πολιτικής άποψης που εκφράζει ο Ρωμανός και βλέπει στο πρόσωπο του μόνο τον τρομοκράτη, με την (εξ’ ίσου δικαιολογημένη) απόγνωση κι οργή μπροστά σε μια πολιτική που λίγο πολύ πραγματώνει την έξωση των Ελλήνων από την Ελλάδα, και βλέπει στο Ρωμανό μόνο την αδιάλλακτη στάση και την “ως τον θάνατο” διεκδίκηση. Έχοντας βιώσει τις συνέπειες τέτοιων αντιπαραθέσεων το 1980 (με τα φοιτητικά και τους Κουμή – Κανελλοπούλου) το 1985 (δολοφονία Καλτεζά) αλλά και το 2008 (δολοφονία Γρηγορόπουλου), μπορώ να ισχυριστώ ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα από την ενίσχυση των ποικιλόχρωμων μηχανισμών εξουσίας και την παροξυσμική αύξηση της απογοήτευσης και της αποστράτευσης. Δεν ξέρω αν μπορούμε να αποτρέψουμε μια τέτοια ροή των πραγμάτων ή να προτείνουμε άλλες μορφές διεκδίκησης για το συγκεκριμένο θέμα, π.χ., αν θυμάμαι καλά στην περίπτωση του Ρούσσου μια απεργία πείνας συμπαράστασης από προσωπικότητες αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική, χωρίς να αφήνει χώρο για μπάχαλα. Όμως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε ότι «η στρατηγική της έντασης συμφέρει το κράτος». Αυτή είναι η άποψη του «δικού μου» ΑΡΔΗΝ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πέτρος 4 Δεκεμβρίου 2014 - 12:42

Εντάξει το Άρδην το έκανε το ανθρωπιστικό του καθήκον και έβγαλε ανακοίνωση να σταματήσουμε τώρα να ασχολούμαστε με αυτό και να δούμε πιο σοβαρά θέματα όπως την απαγόρευση των διαδηλώσεων την Παρασκευη επειδή έρχεται ο μεγάλος βεζύρης. Ο ΓΑΠ το 2010 έβαλε την αστυνομία να σταματήσει την πορεία, το 2014 ο Σαμαράς την απαγορεύει πριν ακόμα ξεκινήσει, πάμε από το καλό στο καλύτερο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης Βουχάρας 4 Δεκεμβρίου 2014 - 16:32

Ο Χειμωνάς το έγραψε …. ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νοματαίος 4 Δεκεμβρίου 2014 - 18:22

Υπερθεματίζω στο σχόλιο του σχολιαστή “ο φίλος που τον κρατάτε μακριά”. Ελάχιστοι είναι πλέον οι φορείς πολιτικής σκέψης
που συνδυάζουν ανεξαρτησία και διαύγεια σκέψης και έκφρασης
και θεωρώ το Άρδην έναν από αυτούς. Η ανακοίνωση αυτή,
όχι τόσο με το θέμα της, όσο με τη διατύπωσή της, με απογοήτευσε.
Ελπίζω μόνο να μην είναι απότοκο της συνδιαλλαγής που υφίσταται με κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ( έστω και του υγιέστερου αυτού).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΚυ 4 Δεκεμβρίου 2014 - 20:03

Δικαίωμα σε όλους ανεξαιρέτως τους κρατούμενους να μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της φοιτητικής εξόδου-άδειας. Δικαίωμα και στους δεξιούς και ακροδεξιούς σχολιογράφους αυτής της ανάρτησης να λένε ό,τι τους κατέβει. Με ανθρώπους που έχουν ανάλυση αμοιβάδας είναι δύσκολο να κάνει κανείς διάλογο. Είτε γράφει ένας π.χ. Θανάσης Τζούμπας είτε δεν γράφει -δυστυχώς- είναι το ένα και το αυτό. Κρίμα στον άνθρωπο που χαλαλίζει τη φαιά ουσία του…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντώνης 5 Δεκεμβρίου 2014 - 09:25

Φίλοι του ΑΡΔΗΝ είπαμε όχι στην ” μηδενιστική αριστερά” αλλά να συναγελαζόμαστε
με τους “νοικοκύραιους” που νομίζουν ο’τι απειλούνται από 18χρονα και αχολούνται
“καφενειακά” με θέματα που δεν κατέχουν, έχει διαφορά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χριστος Μαργαριτης 5 Δεκεμβρίου 2014 - 20:36

Το θεμα του ΑΣΤΟΥ Ρωμανου,που πηγε να κλεψει μια τραπεζα στο ονομα της επαναστασης πρεπει να κλεισει αμεσα,σ αυτο εχει δικιο η ανακοινωση.Δεν ξερω τι λεει ο νομος αλλα πρεπει να τηρηθει η να γινει αμεσα αλλαγη προς το καλυτερο.ΟΜΩΣ ο αναρχικος Ρωμανος δεν ειπε οτι θελω πχ να γινω γιατρος για να βοηθησω στο μελλον τους φτωχους ανθρωπους.αληθεια τι ειδικοτητα ζητησε ο ΑΣΤΟΣ(το ξεχνανε πολλοι αυτο) φυλακισμενος;Διοικηση επιχειρησεων,θα ζητησει και μετα να τον προσλαβουν στο δημοσιο(η θα στειλει το βιογραφικο σε πολυεθνικη ετεαιρεια;);Αφου ειναι ιδεολογος ας ζητησει να εχει οτι βιβλια θελει στο κελι του.ΤΟ να παει σ ενα πανεπιστημιο θα τον κανει απλα ενα καλο επαγγελματια.Σκοπος του,απ οτι λεει δεν ειναι αυτο ομως.Τι το θελει το πτυχιο;

ΝΕαρος με σκλήρυνση κατά πλάκας παρέμεινε προφυλακισμένος για ένα περίπου χρόνο και ενώ υπήρχε άμεση ανάγκη να βρίσκεται στο νοσοκομείο για να έχει τη δέουσα περίθαλψη. Και αυτό γιατί είχε κάνει την συγκεκριμένη εισήγηση ο εισαγγελέας και είχε αποδεχτεί το δικαστήριο. Η πρόταση, όμως του εισαγγελέα ήταν εκπληκτική…
Σύμφωνα με αυτή, ο ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να νοσηλευτεί στη φυλακή καθώς βοηθούν πολύ στην αντιμετώπιση της αρρώστιας τόσο η γυμναστική όσο και το… διάβασμα που μπορεί να κάνει στο χώρο!
Όπως ήταν λογικό η νομική υπεράσπιση το προσέφυγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και η απόφασή τους ήταν η πλήρης δικαίωση του. Υπάρχει, μάλιστα έντονη «κατακραυγή» της λογικής της πρώτης απόφασης που θεωρείται ουσιαστικά απάνθρωπη….Αλλα κανενας δεν μιλαει γι αυτο τον ανθρωπο.Ισως επειδη δεν εχει σηκωσει οπλο να κλεψει τραπεζα ουτε εκανε σοου μπροστα στις καμερες και να το παιζει αναρχικος.

Ο Σαμαρας θελει να ριξει τα βλεμματα αλλου,η αριστερα ψαχνει εναν… ηρωα και ο ναεαρος Ρωμανος λογω ηλικιας εχει μπερδεψει τις καταστασεις.Στην πορεια για τον Νταβουντογλου ποσοι ηρθαν;

Υ.Γ1 παντρευτηκε στην φυλακη με πολιτικο γαμο.ΚΑποιος ο οποιος δεν αναγνωριζει το συστημα ζηταει απ τον ΔΗΜΑΡΧΟ να τον παντρεψει;Αν ειναι καποιος ιδεολογος φαινεται απο καποιες τετοιες λεπτομεριες και οχι απο λογια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος 6 Δεκεμβρίου 2014 - 18:05

Στην Ελλάδα έχουμε αντιστρεψει και καταστρέψει τις αξίες μας. Ένας κοινός ποινικός είναι και του αξίζει να μείνει στη φυλακή απ’ όπου και μπορεί να σπουδάσει, αλλά κλεισμένος ΜΕΣΑ για πολλά χρόνια. Αυτή η ψευτοπροοδευτικότητα μας κατάστρεψε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μέτρο πουθενά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ