Αρχική » Ανακοίνωση Άρδην: Επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο: Ο Μαύρος ολοκληρωτισμός της Παγκοσμιοποίησης

Ανακοίνωση Άρδην: Επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο: Ο Μαύρος ολοκληρωτισμός της Παγκοσμιοποίησης

από Κίνημα Άρδην

Η επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, στη Θεμιστοκλέους 37 (Θεμιστοκλέους και Σόλωνος) η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί τις 31ης Μαΐου 2018 από ομάδα ανεγκεφάλων με σφυριά και η καταστροφή της βιτρίνας του βιβλιοπωλείου, με απόλυτη αδιαφορία και για την τύχη των εργαζόμενων σε αυτό, αποτελεί μια ακόμα τυπική έκφραση του ολοκληρωτισμού που θάλλει τα τελευταία χρόνια στα Εξάρχεια και όχι μόνο: Πολιτική του μίσους, λατρεία της βίας, καταδίωξη κάθε διαφορετικής φωνής – αυτά είναι τα υλικά μιας δραστηριότητας που υιοθετεί την ρητορική του αντιφασισμού, μόνο και μόνο για να συγκαλύψει τον δικό της φασιστικό σκοταδισμό. Επιπλέον, οι εμπνευστές και οι αυτουργοί αυτής της ενέργειας είχαν το θράσος να κυκλοφορήσουν και ανακοίνωση με την οποία επαίρονται για την επαίσχυντη πράξη τους, προετοιμάζοντας στην ουσία το έδαφος για νέες επιθέσεις. Και προφανώς, όπως πάντα οι δειλοί και όσοι κινούνται στο σκοτάδι, δεν τόλμησαν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους, αλλά υπογράφουν με την πολύ εύγλωττη υπογραφή… «Πρακτόρισσες 315», παρότι βέβαια στην επίθεση κατά του βιβλιοπωλείου την διέπραξαν κυρίως νεαροί χουλιγκάνοι, που είναι μάλλον αμφίβολο εάν ήξεραν ενάντια σε ποιους και σε τι επιτίθενται.

Αυτός ο νέος ολοκληρωτισμός, στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα συστημικού χαρακτήρα, δηλαδή οδηγεί στις ακρότατες συνέπειές της, την ίδια την ιδεολογία του συστήματος. Πρόκειται για έναν αντιεξουσιαστικά μασκαρεμένο νεοφιλελευθερισμό, εξ ου και η ισοπεδωτική επίθεση στην εθνική ταυτότητα, το φύλο, την οικογένεια, ως μορφές «πρωταρχικής κοινοκτημοσύνης», και εν τέλει ενάντια σε κάθε συλλογική ταυτότητα και υπέρ ενός αχαλίνωτου ατομοκεντρισμού. Και όμως μόνο η ύπαρξη των συλλογικών ταυτοτήτων μπορεί να επιτρέψει σε κάθε κοινωνία μια δυνατότητα αυτοκυβέρνησης· άρα, η επίθεση ενάντιά τους προετοιμάζει την απόλυτη υποταγή των ανθρώπων στις αμείλικτες εξουσίες, που εξάλλου τους σπονσοράρουν ποικιλοτρόπως.

Επειδή δε εδώ είναι Ελλάδα και Βαλκάνια, ο νεοφασισμός αυτός της παγκοσμιοποίησης, μέσα στο εθνομηδενιστικό του παραλήρημα έρχεται να ταυτιστεί με τον παλαιό, πατροπαράδοτο φασισμό, σε δύο επίπεδα:

Πρώτον, με τον «Χίτλερ της Ανατολίας» Ταγίπ Ερντογάν και το νεο-οθωμανικό του σύστημα. Αφού το «έθνος» είναι ο υπέρτατος εχθρός τους, οδηγούνται στην ανοιχτή και ομολογημένη ταύτιση με το πιο αντιδραστικό καθεστώς της Ανατολικής Μεσογείου, που ασκεί «γενοκτονίες διαρκείας» έναντι σχεδόν όλων του των γειτόνων και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καταστολής εναντίον κάθε αντιπολίτευσης μέσα στη χώρα: Άραγε που ακούστηκε «αντιεξουσιαστές» να επικροτούν την ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την αμφισβήτηση της Θράκης και του Αιγαίου, την κατοχή της Κύπρου, τις πολεμικές κραυγές που μας απευθύνει ο τέταρτος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο, και παραπέρα, την γενοκτονία των Κούρδων, την καταπίεση των Αλεβιτών, τη συνεργασία με το ISIS, το κυνήγι ενάντια σε κάθε δημοκράτη κοσμικό πολίτη της Τουρκίας;

Καθόλου τυχαία, εξάλλου, επεκτείνουν μέσω της δήθεν κριτικής τους στον «Καραμπελιά» την επίθεσή τους, σε όλους όσους στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό, καταγγέλλοντας τους για «αντισημιτισμό» και «αντιαμερικανισμό», καταδεικνύοντας τη στενή ιδεολογική σχέση τους με όλα τα πρακτορεία του Σόρος και της Νέας Τάξης.

Δεύτερον, με τους ίδιους τους… Χρυσαυγίτες και την άκρα δεξιά, στοχοποιώντας από κοινού το Άρδην και τον αντιστασιακό του δημοκρατικό πατριωτισμό. Έτσι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, στοχοποιείται το βιβλιοπωλείο και Γ. Καραμπελιάς, γιατί κινούνται «πέραν της αριστεράς και της δεξιάς» και καταθέτουν απόψεις που βρίσκουν ανταπόκριση από τον κεντρώο χώρο μέχρι το εσωτερικό του αντιεξουσιαστικού χώρου. Γεγονός που προφανώς και εξοργίζει τους Λευκούς και Μαύρους ολοκληρωτιστές, το δίδυμο χρυσαυγιτών και «αντίφα», διότι σπάει τον φαύλο κύκλο του αλληλοτροφοδοτούμενου χουλιγκανισμού τους. Εξάλλου αυτός ο συστημικός στην πραγματικότητά ψευδοαντιφασισμός, σπονσοράρισε, με συνθήματα όπως «Έλληνες σκάστε», την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής εκτοξεύοντάς τους από το 0,1% στο 7 και το 8%.

Οι επιτιθέμενοι, γνώριζαν πολύ καλά, ότι το Άρδην κατά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από τους Χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή τους της Φθιώτιδας, Γκλέτσο, ροπαλιές και κραυγές… «έξω οι αναρχικοί», για να τραπούν σε φυγή κυνηγημένοι από τα μέλη του μπλοκ του Αρδην και αυθόρμητους συμπαραστάτες. Το αποσιωπούν, ωστόσο από την γκεμπελική τους μονταζιέρα, γιατί η αναφορά στην επίθεση θα στερούσε κάθε άλλοθι από την δικιά τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι εθελούσιοι απολογητές του Συστήματος, και το διασκεδάζουν υπογράφοντας ως «πρακτόρισσες». Στην πραγματικότητα, τα όσα κάνουν συκοφαντούν και απαξιώνουν τις ίδιες τις έννοιες της αντίστασης και της αγωνιστικής δραστηριότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η ανάγκη να υπάρξει ένα μέτωπο απέναντι σε αυτές τις λογικές και τις νοοτροπίες, που πρέπει να απομονωθούν δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του Άρδην ή όχι. Έχει να κάνει με το αν κανείς, πρώτιστα, διατηρεί ακόμα τον εγκέφαλο μέσα στο κεφάλι του, και κατά δεύτερο λόγο για να μην ξεφτιλιστεί κάθε έννοια κινήματος και αμφισβήτησης με την κατάντια τέτοιων πράξεων…

Και ο στόχος αυτών των λυσσαλέων επιθέσεων που είναι προφανής. Να εμποδιστεί οποιαδήποτε δημοκρατική πατριωτική και αντιιμπεριαλιστική φωνή, για να επιβιώνουν μόνο οι άσπονδοι φίλοι-εχθροί τους οι χρυσαυγίτες ώστε να μπορούν να παίζουν το γνωστό δίδυμο που τόσο βολεύει , τόσο αυτούς όσο και τους χρυσαυγίτες.

Όσο δε για τον «Καραμπελιά», τους εργαζόμενους στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και τα μέλη του Άρδην, είναι πολύ γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τους κάμψουν με τέτοιες άθλιες επιθέσεις. Έχουν βιώσει άλλες, πολύ χειρότερες, από τις φυλακές της δικτατορίας μέχρι εκείνες της δημοκρατίας, από την Ασφάλεια μέχρι το Γεντι Κουλέ· έχουν βιώσει πολλές ανάλογες και χειρότερες επιθέσεις από την αστυνομία μέχρι εκείνες των Χρυσαυγιτών και των ανεγκέφαλων που από το 1985 μέχρι σήμερα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα επιτίθενται στο βιβλιοπωλείο και τα γραφεία μας· τέλος έχουμε αντιμετωπίσει τις πολύ πιο επικίνδυνες επιθέσεις, της ιδεολογικής αστυνομίας του συστήματος, από κυβερνήσεις, ΜΜΕ και το σύστημα των ψευδοελίτ που προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μας απομονώσουν και να μας συκοφαντήσουν· και των οποίων οι διαφορές ομαδούλες που μας επιτίθενται αποτελούν τους πραιτοριανούς.

Είναι πολύ αργά, πλέον, για να μας κάνουν να σιωπήσουμε. Αντίθετα θα επιτύχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι γνωστή η λαϊκή ρήση: όσο πιο πολύ βαράς –με σφυριά μάλιστα– το καρφί, τόσο βαθύτερα μπαίνει.

 

Άρδην, 1/6/18

ΣΧΕΤΙΚΑ

20 ΣΧΟΛΙΑ

Α.Π. 1 Ιουνίου 2018 - 20:41

Oλόψυχη συμπαράσταση. Είμαστε μαζί σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2018 - 23:58

Κουράγιο, παιδιά!
Τοὺς δράστες, τοὺς γνωρίζουμε πιὰ σὰν κάλπικες δεκάρες.
Εἶναι τὰ S.A. μιᾶς πολὺ συγκεκριμένης (καθεστωτικῆς ἤδη) ἀντίληψης,
γιὰ τὸ πῶς ἡ χώρα (πρέπει νὰ) μετατρέπεται σιγὰ-σιγὰ σὲ χῶρο …
Μὴν ὑποστείλετε τὴ σημαία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2018 - 00:22

Γιατί, ὅμως, τόση συνομωσία σιωπῆς γύρω ἀπ᾽ τὸ συμβάν;

Μέχρις στιγμῆς (μεσάνυχτα τῆς 1/6) ἀναφορὰ στὸ συμβάν ὑπάρχει μόνο στὸ Liberal καὶ στὸν Ἰνφογνώμονα (αὐτὸ μοῦ δείχνει ἡ άναζήτηση, μόλις τώρα, στὸ Γκοὺγκλ μὲ λέξεις “Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο” καὶ “επίθεση”). Οἱ ἄλλες ἀναφορὲς στὸ Διαδίκτυο μιλοῦν γιὰ τὸ συμβὰν τοῦ 2010.
Προφανὲς εἶναι, πὼς ἡ πολυπράγμων κυβερνοσφαίρα (στὸ ἑλληνόφωνο κομμάτι της) ἡγεμονεύεται ἀπὸ συγκεκριμένες ἀντιλήψεις.
[Ἂν ἐπρόκειτο γιὰ ἐπίθεση σὲ κανένα “στέκι”, ἀντιθέτως, θὰ βλέπατε τσιρίδα ὡς τὰ οὐράνια!]
Μὲ ἄλλη διατύπωση : ἡ (διαδικτυακὴ) “σιγὴ ἀσυρμάτου” μοῦ βρωμάει καθεστωτίλα.

Ἐγώ, πάντως, θυμᾶμαι τὸ γνωστὸ ποιηματάκι τοῦ Μπρέχτ (πρῶτα τοὺς κομμουνιστές, μετὰ τοὺς Ἰουδαίους κ.ο.κ.)
Καὶ ξαναλέω:
Παιδιά, μὴν ὑποστείλετε τὴ σημαία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος 2 Ιουνίου 2018 - 10:47

Με μια κακοποιό ενέργεια προσπαθούν να μας φοβίσουν. Δεν θα τους περάσει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πέτρος Ευδόκας 2 Ιουνίου 2018 - 11:17

Σας ευχόμαστε ολόθερμα υπομονή και αντοχή!
Για την επίθεση ενάντια στο ΑΡΔΗΝ
http://cyprus.indymedia.org/node/5253

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Π. 2 Ιουνίου 2018 - 12:20

Η εκδίκηση της σαπίλας, του σκοταδιού, του μηδενισμού στο προσκήνιο…

Ο πανικός τους ενδεικτικός του αξιόλογου έργου που επιτελείτε!

Τίτλος τιμής για εσάς η επίθεση του φασισμού στο πεδίο που παράγετε γνώση και σκέψη έξω από τα καλούπια της νέας τάξης πραγμάτων και των “αντισυστημικών” ενεργούμενών τους.

Όπως σχολίασε πρόσφατω ο κύριος Κοντογιώργης, ο φασισμός είναι πρώτα νοοτροπία και μετά σύστημα (αν το μεταφέρω ορθά).α

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΟΡΟΠΕΔΙΟ 2 Ιουνίου 2018 - 14:38

Κάτω τα χέρια από το ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ 17 Ιουλίου 2018 - 11:46

χαίρομαι που συναντώ φίλους παλιούς συμπαραστάτες στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Δ.Δ. 2 Ιουνίου 2018 - 20:32

Εκφράζω και εγώ με την σειρά μου την απόλυτη συμπαράσταση στο Άρδην και τους ανθρώπους του Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου.
Τα καθάρματα που οργάνωσαν την επίθεση πρέπει αργά ή γρήγορα να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη των πρακτικών τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά Ζ. 3 Ιουνίου 2018 - 03:02

Βαστάτε γερά!!! Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος είναι μαζί σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος 3 Ιουνίου 2018 - 11:19

“όσο πιο πολύ βαράς –με σφυριά μάλιστα– το καρφί, τόσο βαθύτερα μπαίνει”

Πρακτοράκια του Ερντογάν: Αυτό μόνο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος 3 Ιουνίου 2018 - 13:56

Το πραγματικό σλόγκαν τους δεν είναι αυτό που αναγράφεται εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1588421/

Αλλά αυτό:

Πρwκτόρισσες 315

Ούτε από Εξάρχεια, ούτε πουθενά,
είμαστε χουλιγκάνια από κάθε γειτονιά,

Όποιος δεν μιλάει για μουσουλμανικό τόξο,
έχει χιλιάδες πτώματα στο στόμα του (όπως οι ανά τον κόσμο φασίστες…)

Πάντα κwλοβάρεμα, ανία, χαβαλές
πάντα με το φραπόγαλο του κwλου αναρχικές

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΠΟΥΜΠΛΗΣ 3 Ιουνίου 2018 - 17:28

Η πλάκα είναι πως οι τύποι αυτοί περνιούνται γιά πολύ προχωρημένοι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης Κερκουλάς 4 Ιουνίου 2018 - 09:22

Σύντροφοι βαστάτε γερά !!! Ο αναρχοφασισμός που ευδοκιμεί εδώ και πολλά χρόνια στην άλλοτε ”μαγική ” πλατεία των νεανικών μας χρόνων , δεν θα περάσει !!! Αυτά τα θλιβερά μαυρόψυχα ανθρωπάρια , που βεβηλώνουν την μνήμη του Μπακούνιν, του Μαλατέστα , του Κροπότκιν , του Βολίν, του Ντουρούτι ,του αγαπημένου των Ελλήνων Γουσταύου Φλουράνς και του Αμιλκάρε Τσιπριάνι για τους αγώνες τους πλάϊ στον Κρητικό λαό κατά των Τούρκων , είναι ό,τι απόμεινε από τον ρομαντισμό εκείνων των χρόνων….Καθαρός μηδενισμός … Οι χουλιγκανομηδενιστές , φετιχιστές της πιό αρρωστημένης βίας , κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να ξεπεράσουν στο μίσος , τους αδελφούς τους της άλλης πλευράς του νομίσματος , δηλαδή των νεοναζί , που πλέον μπροστά τους φαντάζουν σαν καλόγριες Ουρσουλίνες … Αλλά δεν θα τους περάσει !!! Οσο πιο πολύ βαράς –με σφυριά μάλιστα– το καρφί, τόσο βαθύτερα μπαίνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΜΠΑΣ 4 Ιουνίου 2018 - 15:28

Βιβλιοπωλείο φυσικά…
Ή, όπως θά’λεγε και η μακαρίτισσα η Κατερίνα Γώγου, “στο μυαλό είναι ο στόχος”.
Κατά τα άλλα, αντεξουσιαστές, πάντα χρήσιμοι στις εξουσίες και γι αυτό σε ιδιότυπη ασυλία…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΧΡΟΝΗΣ ΒΑΡΣΟΣ 4 Ιουνίου 2018 - 15:32

ο,τι και να πει κανεις, το συμπερασμα ειναι ενα: χουλιγκανοι και υποκοσμος βαθια διασυνδεδεμενοι με το οργανωμενο εγκλημα υπο το μανδυα του “αντεξουσιαστικου ακτιβισμου”, τέκνα ευπορων “αριστερών”, πιτσιρικαδες μεταναστες που απλα βανδαλιζουν, “αναρχικοι” βαθια φασιστες που μισουν ο,τι ελληνικο υπαρχει, τυφλοι για εκδικηση , εμμισθοι σκοτεινων κεντρων, φιλοτουρκοι μεχρι το μεδουλι, καταγγελουν τον ελληνικο “ιμπεριαλισμο” (!) και βρηκαν το νεο εχθρο: τα “εθνικια” κατα τον εμβριθη συμβουλο του Τσιπρα, τον Καρανικα (!). Για οσους νομιζαμε οτι ο ΓΑΠ ηταν ο απολυτος πατος για τη χωρα ….
Συντροφοι βαστατε γερα! Το εργο που εχετε αναλαβει θα παει ως εκει που πρεπει

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοσιαλιστική Προοπτική 5 Ιουνίου 2018 - 01:37

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, που υπήρξε πάντα φιλόξενο για όλες τις τάσεις της αριστεράς και των κινημάτων, και που συνεισφέρει εμπράκτως στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τον δημοκρατικό διάλογο. Τέτοιου είδους άνανδρες, τραμπούκικες επιθέσεις υπηρετούν μόνο την πιο μαύρη αντίδραση και στρώνουν τον δρόμο στη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας.

Εκ μέρους της εφημερίδας Σοσιαλιστική Προοπτική και της Κομμουνιστικής-Τροτσκιστικής Ένωσης (4η Διεθνής)
Ο αρχισυντάκτης Πάρις Δάγλας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πετρου χατζηπαναγιωτου 30 Ιουνίου 2018 - 15:16

ειναι η στιγμη αν και ανεπικαιρα, να διερωτηθει κανεις αυτοκριτικα ποσο μπορει καποιος που διετελεσε πυλωνας σε θεματα πολιτισμου και τεχνης στο αμεσο παρελθον της σημερινης καθεστωτικης αστικης εξουσιας να ερθει σε ρηξη με τις φιλοσοφικες του πεποιθησεις γυρω απο την αισθητικη και την ηθικη τον κοσμοπολιτισμο και τον πατριωτισμο…στη λα.ε οπως και στο συ.ριζ.α συνεχιζουν σημερα να ξαναδιαβαζουν αλτουσερ φανατικα παρα τις διαφορες τους…μηπως οι πρακτορισσες και οι πρακτορες υπαρχουν αναμεσα μας στη προσπαθεια να διατηρηθει η μακιαβελλικη ηγεμονια…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pacifist Anarchist 19 Ιουλίου 2018 - 20:12

Οι αναρχοφασίστες είναι ένα σύμπλεγμα ψευτοαναρχισμού και φασισμού και είναι επικίνδυνοι για τον ελευθεριακό κομμουνισμό διότι είναι δημιούργημα του τμήματος “αναρχικών της ασφάλειας” από το οποίο ελέγχονται. Κάποτε είδα έναν “αναρχικό των εξαρχείων” με μπατσική ταυτότητα. Ο νοών νοείτο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρτίνος 30 Ιουλίου 2018 - 20:12

Η μικροπολιτική του “αντιφασισμού”
α. Ας χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους, ας διακηρύξουμε το αντίθετο σκοπό.
β. Το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό, αλλά αυστηρά ψυχιατρικό. Ή το αντίστροφο.
γ. Όσο περισσότερο φουσκώνω τον όρο-χαρακτηρισμό της μόδας, περιλαμβάνοντας σε αυτόν όλους τους πολιτικούς εχθρούς μου και όλες εκείνες τις πρακτικές ή πολιτικές που δεν εγκρίνω, τόσο περισσότερο προσάναμμα θα έχω για να δυναμώσω τη φωτιά στο ιδεολογικό μου σπίτι.
δ. Εσείς εκεί που θα πείτε Ναι εγώ θα πω Όχι και αντιστρόφως. Και στην τελευταία το Ναι μπορεί να είναι Όχι και ας μην γίνει κατανοητό τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.
ε. Εν τω μεταξύ η κοινωνία ας διαχειριστεί την καυτή πατάτα της στημένης αντιπαράθεσης ως έχει: με την οργή στο έπακρο χωρίς οργανωτική και πολιτική διαμεσολάβηση, με τις γροθιές στο δρόμο ή με υβριστικά τουιταρίσματα στα κοινωνικά δίκτυα. στ. Και εμείς, ας κάμουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ