Αρχική » Μια ψευδολόγος προπαγάνδα

Μια ψευδολόγος προπαγάνδα

από admin

Η προπαγάνδα για την αυτονομία της Κρήτης πραγματοποίησε ένα ποιοτικό άλμα με τα δύο κείμενα «δημοσιογράφου» από το Ρέθυμνο, σε δωρεάν διανεμόμενη, ιδιόκτητη εφημερίδα, που ανοικτά προπαγανδίζει την αυτονομία. Το πρώτο άρθρο του, «Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Πού οδεύουμε;» στις 28/5/10, δέχτηκε επιθέσεις σε πολλά μπλογκ, και γράφτηκε ότι προέρχεται από πληρωμένη κάλαμο [Βλέπε το άρθρο «Ποιος πληρώνει τον εκδότη Ρεθύμνου Βασίλη Κασιμάτη να μιλάει για την ΑΝΑΓΚΗ αυτονόμησης της Κρήτης;» που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο], χωρίς καμιά ουσιαστική απάντηση του Κασιμάτη. Με δεύτερο άρθρο στις 21/6/2010, «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας;» καταλήγει δήθεν σε μια πιο ήπια μορφή –ομοσπονδοποίησης– η οποία, βοηθούντος και του Καλλικράτη, θα αποτελέσει σίγουρα το δημόσιο και διακηρυγμένο εφαλτήριο του διαμορφούμενου ρεύματος των «αυτονομιστών». Ο Βασίλης Κασιμάτης, συγγραφέας των σχετικών άρθρων, εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα Κρητική Φωνή (πρώην ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ), η οποία διανέμεται  σε 20.000 αντίτυπα στον Νομό Ρεθύμνης και σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Κρήτη.
Το πρόβλημα βέβαια με τα συγκεκριμένα άρθρα δεν είναι μόνον ότι υπερασπίζονται την αυτονομία, αλλά ότι χρησιμοποιούν πληθώρα ψευδών –σε βαθμό κακουργήματος– στατιστικών και άλλων «στοιχείων», που χρησιμεύουν ακριβώς για να προσφέρουν επιχειρήματα στους θιασώτες του διαμορφούμενου «ρεύματος». Παραθέτουμε λοιπόν εκτεταμένα αποσπάσματα από τα συγκεκριμένα άρθρα, έτσι ώστε οι αναγνώστες του Άρδην να αποκτήσουν μια ξεκάθαρη αντίληψη για το ποιόν και τα επιχειρήματά τους, ενώ με τυπογραφικά στοιχεία διαφορετικού χρώματος ανασκευάζονται οι κραυγαλέες στατιστικές ψευδολογίες που περιλαμβάνονται σε αυτά.
Γιώργος Καραμπελιάς

Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Πού οδεύουμε;

του Βασίλη Κασιμάτη, 28/5/10

Τ ο ΔΝΤ είναι πια για τα καλά, ο απόλυτος άρχοντας του Ελληνικού παιχνιδιού. Ότι μας ζητούν, εμείς θα εκτελούμε. Μόνο που αυτοί που τα ζητούν είναι κυρίαρχα εκτός Ελλάδας, εκτός Ευρώπης και κυρίως εκτός πραγματικότητας. [ ]
Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για δυναμικές κινητοποιήσεις στο άμεσα προσεχές μέλλον. Πολύ μιλούν επίσης ακόμα και λαϊκές εξεγέρσεις ή ακόμα και  για επαναστάσεις.
Και πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν. Γιατί; Γιατί η Κρήτη πρέπει να βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την υπόλοιπη Ελλάδα, ακούγεται από χιλιάδες στόματα σε όλο το νησί;. Γιατί η υπερ-πλουτοπαραγωγική Κρήτη με τους υπερ-εργατικούς της κατοίκους και την ευλογημένη από το Θεό καρποφόρα γη, πρέπει να αντιμετωπίζει λίαν σοβαρό πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης;
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.
[ ] Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα αυτό, για το δημοψήφισμα του 2012 και ότι το έχουν θάψει κάποιοι μεθοδευμένα, εδώ και πολλά χρόνια. Υψηλόβαθμα στελέχη της σημερινή μας κοινωνίας θεωρούν ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Εμείς μπορεί και να συμφωνήσουμε! Γιατί να περιμένει ο Κρητικός το 2012, όταν το σπίτι του καίγεται σήμερα;
Αυτονομία είτε διοικητική είτε οικονομική, στη Κρήτη;
Το θέμα αυτό αγαπητοί αναγνώστες είναι πολυσυζητημένο στη Κρήτη, εντούτοις όμως κανένας δεν τολμά να το φέρει σε δημόσια διαβούλευση.
Αναρωτιέται κανείς γιατί;
Μήπως δεν συμφέρει κεντρικά οικονομικά όργανα και φατρίες αυτό; [ ]
Από τη μια βλέπουμε πολιτικούς & οργανώσεις να κατηγορούν όσους Κρητικούς τολμούν να το σκεφτούν και να τους αποκαλούν προδότες, ανιστόρητους, ακόμα και ανεγκέφαλους.

Ότι ίσως κατευθύνονται από ξένα κέντρα. Γιατί;
Μας προβληματίζει έντονα αυτό το γεγονός. Απλή σκέψη απλών πολιτών που βλέπουν το αυτονόητο και εκφράζονται. [ ]
Η Κρήτη όμως είναι ένας πλούσιος τόπος, με τεράστιο όγκο παραγωγής και εργατικούς ανθρώπους. Γιατί να πεινά;
Αυτός είναι λοιπόν ένας απλός και απόλυτα ορθολογικός συλλογισμός και σίγουρα δεν δύναται να κρύβει ούτε αλλότρια συμφέροντα, ούτε ξένες νουθεσίες, λέμε εύλογα εμείς.
Κρήτη
Η Κρήτη θεωρείται από πολλούς η πιο πλουτοπαραγωγική περιφέρεια της Μεσογείου και μια από τις πιο «ευλογημένες» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Έρευνες και στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η Κρήτη αποτελεί το:
•    36% του ελληνικού τουρισμού, [στην πραγματικότητα είναι δεύτερη μετά την Αττική και έχει το 25%, ενώ βέβαια σε επίπεδο νομών η Δωδεκάνησος, η Κέρκυρα και άλλα νησιά την ξεπερνούν κατά πολύ συγκριτικά με τον πληθυσμό (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 2007)].
•    3η γεωργική δύναμη πανελλαδικά,
[Ασύστολο ψεύδος. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, το 2007 πρώτη ήταν η Δυτική Μακεδονία με 19,1% δεύτερη η Θεσσαλία με 11,9, τρίτη η Δυτική Ελλάδα με 10,9%, τέταρτη η Στερεά με 10,6%, πέμπτη η Πελοπόννησος με 10,3% και έκτη η Κρήτη με 9,9%.]
•    1η σε κτηνοτροφία, αστείρευτη σε νερό και πολλές πρώτες ύλες,
[Σύμφωνα με υδρολογικές μελέτες, η Ανατολική Κρήτη αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα έλλειψης νερού και ολόκληρο το νησί απειλείται με ερημοποίηση. Όσο για τις πλούσιες πρώτες ύλες, η Κρήτη κάλυπτε σε μεταλλεία και ορυχεία μόνο το 25% των αναγκών της το 2002 (ΕΣΥΕ)]
•    με σημαντική ανάπτυξη στη βιοτεχνία και ελαφρά βιομηχανία,
[Η Κρήτη, με το 5,5% περίπου του πληθυσμού της χώρας, είχε συμμετοχή στο ΑΕΠ 2007 4,8% του συνόλου και ήταν 4η περιφέρεια κατά σειράν. Στον δευτερογενή τομέα, δηλαδή στις κατασκευές και βιοτεχνία-βιομηχανία μαζί, υπο-αντιπροσωπευόταν και κατείχε μόνο το 3,8% του συνόλου και ήταν 9η περιφέρεια κατά σειρά..
Αν μάλιστα υπολογίσουμε πως στις κατασκευές η Κρήτη κάλυπτε το 72% των αναγκών της και στη βιομηχανία μόλις το 24%, καταλαβαίνουμε πόσο «σημαντική» είναι η ανάπτυξή της στη βιοτεχνία και την ελαφρά βιομηχανία, όπως ισχυρίζεται ο Κασιμάτης!
Μόνο στον τριτογενή τομέα, όπου περιλαμβάνεται και ο τουρισμός, βρισκόταν στον μέσο όρο του εισοδήματός της με το 4,9% και ήταν 3η κατά σειρά περιφέρεια. Δηλαδή η Κρήτη εμφανίζει πλεόνασμα μόνο στον αγροτικό τομέα με 164% και ισορροπία στον τριτογενή, όπου μάλιστα είναι απολύτως πλεονασματική μόνο στα ξενοδοχεία, με 1,76 % .
Δηλαδή, η οικονομική δομή του νησιού δεν διαμορφώνει όρους αυτάρκειας, το αντίθετο, διότι είναι μια αγροτική και τουριστική περιοχή με καθυστερημένο τον δευτερογενή τομέα.]
•    με πολιτισμό, κουλτούρα και ιστορία που όμοια δεν έχει όλη η Ελλάδα,
•    με ακτοπλοΐα που διοικεί κατ΄ ουσίαν τις Ελληνικές θάλασσες,
•    με επιχειρηματικά μυαλά που διαπρέπουν τόσο εντός όσο και κυρίως, εκτός Κρήτης, με απεριόριστες ακόμα δυνατότητες ανάπτυξης,
•    με πανεπιστήμια τα οποία μορφώνουν χρόνια τώρα, εκατομμύρια Ελληνόπουλα
[Τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης είχαν το 2002 25.300 σπουδαστές, δηλαδή το 7,71% του συνόλου (Πηγή Υπουργείο Παιδείας). Κατά συνέπεια η Κρήτη ενισχύεται από το ελληνικό κράτος, μια και έχει κατά 150% περίπου παραπάνω σπουδαστές και κρατικές δαπάνες από την αναλογία της στον πληθυσμό της χώρας].
•    και τόσα άλλα που φτάνουν να γεμίσουν την ατζέντα και του πλέον δύσπιστου οικονομολόγου ή τεχνοκράτη
[Εν κατακλείδι η Κρήτη το 2002 είχε οκτώ πλεονασματικούς και οκτώ ελλειμματικούς κλάδους.
Οι οκτώ πλεονασματικοί ήταν η γεωργία, κτηνοτροφία, δάση 1,64, ξενοδοχεία, εστιατόρια, 1,76. Άλλες κοινωνικές και προσωπικές δραστηριότητες, 2,17, Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, 1,11. Εκπαίδευση 1,10, κ.λπ..
Ελλειμματικοί ήταν η μεταποίηση 0,24, μεταλλεία, ορυχεία, 0,25, κατασκευές 0,72 κ.λπ. (ΕΣΥΕ 2002)]
[ ]
Καιρός λοιπόν να δούμε τι φωνάζει ο λαός στα χωριά, στις πόλεις, στην περιφέρεια, στα καφενεία, στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, κλπ.
Δεν είμαστε εμείς που θα πούμε τι πρέπει να γίνει. Άλλωστε δεν είναι ο ρόλος μας αυτό. Οι δημοσιογράφοι καταγράφουν και παρουσιάζουν. Ο λαός αποφασίζει!
Τελευταίως και ειδικότερα μετά την παρουσίαση της «χρεοκοπημένης» Ελλάδας, γιατί περί αυτού ο λόγος και ας μας το χρυσώνει το χάπι ο πρωθυπουργός, στα Κρητικά στόματα ακούγεται ολοένα και εντονότερα η πρόταση Αυτονομίας της Κρήτης. Πολύ ντόρος! Τι σημαίνει όμως αυτό;
Είχε κάνει λόγο θυμόμαστε, τον Δεκέμβριο του 2008 ο αείμνηστος συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης για το ίδιο θέμα στο MEGA (21/12/08) και έπεσε όλη η Ελλάδα να τον φάει. Και τι δεν του κατονομάσανε. Τι προδότη τον είπαν, τι λαμόγιο και ένα σωρό άλλα επίθετα. Μα καλά σε αυτή τη Δημοκρατική χώρα, όποιος τολμά να εκφραστεί ανοιχτά τον τρώμε.
[ ]
Επί τω πρακτέο (sic)
Και ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Ποιους ΔΕΝ ωφελεί η τυχόν αυτονομία της Κρήτης ή η οικονομική ανεξαρτησία της. Μήπως εκείνους που διοικούν τη χώρα κατασπαταλώντας χρόνια τώρα το δημόσιο ταμείο; Δηλαδή την πλειονότητα των πολιτικών που απέτυχαν όλα τα περασμένα χρόνια να εξυγιάνουν το κατά πολλούς … Ελλαδιστάν.
Έσοδα - Έξοδα
•    Η Κρήτη φιγουράρει πρώτη στη λίστα μεταξύ των δεκατριών Ελληνικών «Καποδιστριακών» περιφερειών στο τι συνεισφέρει στο Γενικό Ταμείο του Κράτους. [Πρόκειται για ασύστολο ψεύδος. Έτσι, ενώ το 2003 το ΑΕΠ της Κρήτης ήταν το 5,3% του συνόλου, οι φορολογούμενοι του 2004 ήταν 5, 2%, το δηλωθέν εισόδημα 4,5% του συνόλου και ο φόρος εισοδήματος το 3,5% του συνόλου. Δηλαδή η Κρήτη πλήρωνε σε φορολογία πολύ λιγότερα από όλες σχεδόν τις περιφέρειες της Ελλάδας, παρά το σχετικά υψηλό εισόδημά της! Οι εσωτερικές περιφερειακές ανισότητες οι μικρότερες στην Ελλάδα, (δείκτης Gini 0,0167) Συμμετοχή στο ΑΕΠ 2007 4,8% του συνόλου και 4η περιφέρεια.]
Ποια η θέση της στο τι παίρνει ανταποδοτικά; Ενδέκατη με 4,5% του ΑΕΠ!!!
[Πρόκειται για κραυγαλέα ψευδολογία, διότι ακόμα και αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει υψηλή θέση πανελλαδικά και βέβαια παραμένει πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από τον φόρο εισοδήματος της Κρήτης που, όπως είδαμε, είναι μόνο 3,5% του συνόλου!
Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ψυχάρη, Επίκουρο Καθηγητή Περιφερειακής Οικονομικής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας («Η περιφερειακή κατανομή των δημοσίων επενδύσεων στην Ελλάδα (1976 – 2001)»περ. Επιστημονικό Marketing Management Επικοινωνία Μάιος 2006) ως προς την κατανομή των δημοσίων επενδύσεων κατά κεφαλή τα τελευταία χρόνια η Κρήτη έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Διαβάζουμε: «Ως προς τα κατά κεφαλήν μεγέθη [ ] η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται στη 10η και 12η θέση αντίστοιχα Την περίοδο 1982-1987, έναντι της περιόδου 1976-1981, αναβαθμίζεται η Κρήτη (από την 7η θέση στην 5η) και η Ανατ. Μακεδονία και Θράκη (από την 4η θέση στην 3η). Αντίθετα υποβαθμίζονται οι περιφέρειες της Νότιας Ελλάδας, η Δυτική Ελλάδα (από την 3η θέση στην 6η) και η Πελοπόννησος (από την 6η στη 8η θέση). Η σημαντικότερη ενίσχυση σε απόλυτα μεγέθη κατά την περίοδο 1982-1987 έναντι της περιόδου 1976-1981 παρατηρείται στην Κρήτη (από την 11η θέση στην 6η). Αντίθετα, η σημαντικότερη υποβάθμιση παρατηρείται στις περιφέρειες Αττικής (από την 5η στη 12η θέση) και Δυτικής Ελλάδας (από την 4η στη 10η θέση). Την περίοδο 1988-1993, η κατάταξη των περιφερειών παραμένει σταθερή. Την περίοδο 1994-1999 αξιοσημείωτη είναι μόνο η μεταβολή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την 10η στην 4η θέση». Και καταλήγει ο συγγραφέας: «Συνολικά προκύπτει ότι στην 26-ετία 1976-2001, η πολιτική δημοσίων επενδύσεων είχε αναδιανεμητικό χαρακτήρα».
Δηλαδή η Κρήτη αναβαθμίζεται στην απορρόφηση δημοσίων επενδύσεων και κατά κεφαλήν και συνολικά, σε πλήρη αντίθεση με τις ψευδολογίες του Κασιμάτη.]
Και ας κάνουν λόγο για το ότι απορροφούμε μεγάλο ύψος επιδοτήσεων. Αυτά πάνε στο Golden Boys  του νησιού.  Ας τα πουν αυτά στα καθημερινά θύματα του ΒΟΑΚ, ας τα πουν στον αγρότη που βλέπει το λάδι του να πωλείται στα ράφια των Ελληνικών σούπερ μάρκετ επτά ευρώ το λίτρο όταν ο ίδιος το πουλάει με το ζόρι δυο και δυόμιση ευρώ. Τα ίδια με τη φέτα, το αρνάκι μας και τόσα άλλα. [ ]
Άλλοι πάλι εκφοβίζουν διακριτικά το Κρητικό λαό σπέρνοντας χρόνια τώρα την φημολογία περί του αν θα μείνουμε μονάχοι μας, θα μπουν οι Τούρκοι από το παράθυρο, όπως και στη Κύπρο. [ ]
Σήμερα η Κρήτη δεν έχει κανένα απολύτως ορατό κίνδυνο και από πουθενά. Άλλωστε η ακρογωνιαία γεωγραφική της θέση την κάνει άκρως αγαπητή και συμπαθή σε Αμερική & Ευρώπη, που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ουδείς αγγίζει τα πλούσια παιδιά. Και ας μην ξεχνάμε λένε πολλοί ότι για τη ύπαρξη της Αμερικανικής βάσης, της μοναδικής στην Ελλάδα, ωφελείται οικονομικά η χώρα, δίχως να παίρνει «φράγκο» ο φυσικός γεωγραφικά οικοδεσπότης, που δεν είναι άλλος από την ίδια τη Κρήτη.
Με άλλα λόγια, καμία αποζημίωση για τα πυρηνικά που έχουμε μαζέψει στη Σούδα.[]
Και μιας και αναφερθήκαμε λίγο νωρίτερα στη Κύπρο, ας αναρωτηθούμε. Μέχρι που μπήκε η μαρτυρική Μεγαλόνησος στην Ευρώπη (πριν από 2 χρόνια), γνωρίζατε κανένα φτωχό Κύπριο;
Διότι εμείς όσο και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε. Μα τι είχε η Κύπρος και οι πολίτες της ευημερούν;
Πλουτοπαραγωγικά, δεν συγκρίνεται με την Κρήτη. Ούτε το ένα δέκατο της Κρητικής παραγωγής. Μόνο τουρισμό και offshore εταιρίες έχουν, ενώ στερούνται ακόμα και το νερό, που ρέει άφθονο στη Κρητική γη. Και όμως παρόλα τα προβλήματά τους όλα αυτά το χρόνια, τα κατάφεραν οι Κύπριοι μια χαρά.
Αγαπητοί αναγνώστες, το 75% των Κρητικών σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση του 2009 δείχνει να επιμένει στο άνοιγμα του φακέλου «2012-ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ».
Το 80% των Ελλήνων από την ηπειρωτική Ελλάδα αντιδρά έντονα σε αυτό.
Αναρωτιέται κανείς; Γιατί τέτοια φαγωμάρα;
Και γιατί οι πολιτικοί μας δεν παίρνουν θέση; Γιατί σιωπούν; [ποια είναι αυτή η δημοσκόπηση που αναφέρει ο δημοσιογράφος;]

Συναντήσαμε προ καιρού στην ιστοσελίδα του κυβερνητικού Βουλευτή του Νομού κ. Μανώλη Όθωνα τα παρακάτω και σας τα παραθέτουμε αυτούσια:
«Η διοργάνωση των «Παιχνιδιών των Νήσων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φέτος πραγματοποιούνται στην Κορσική (21/05/2007), παρουσίασε πολλές και ενοχλητικές εκπλήξεις: Η αποστολή της Κρήτης καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο της Κορσικής ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που μοίρασαν εμφανίζουν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε αντίθεση με την αποστολή της Κέρκυρας που συμβολίζεται με την ελληνική σημαία.
Μετά βέβαια τις διαμαρτυρίες των Νομαρχών και των άλλων Ελλήνων που συμμετείχαν αποσύρθηκαν. Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται από κάποιους ανεγκέφαλους ή επιτηδείους:
•     Στη δεκαετία του 1980 υπήρξε σχετική έξαρση του φαινόμενου εμφάνισης της σημαίας αυτής,
•     Αμερικανικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες, δεκάδες Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τα Καναδικά Ταχυδρομεία, εταιρείες Αμερικανικών συμφερόντων, όπως η UNITED AIRLINES, η NASA κ.ά, χαρακτηρίζουν επίσημα, εκ παραδρομής ή από οργανωμένη συγχορδία, την Κρήτη ως ανεξάρτητο Κράτος!
•     Μία τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 18 Απριλίου 2007 με τίτλο « ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 2012».
•     Μια ημέρα μετά μαθητές σχολείου από το Ηράκλειο, το οποίο επισκέφτηκε το ελληνικό Κοινοβούλιο, είχαν σταμπαρισμένη στις μπλούζες τους τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας.
•     Πολλά ιδιωτικά αυτοκίνητα στο Ηράκλειο φέρουν αυτοκόλλητα σήματα με την εν λόγω σημαία.
•     Ιστοσελίδες αναρτούν την παραπάνω σημαία και προβαίνουν σε ανιστόρητους ισχυρισμούς περί ανεξαρτησίας της Κρήτης!!!!!!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο περιοδικό monthlyreview. ( 09/05/2007), πηγή του προβλήματος είναι ξένη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που φιλοξενεί ίδρυμα που ασχολείται με τις «Εθνικές μειονότητες». Να σημειωθεί ότι η σημαία αυτή, ΔΕΝ αποτέλεσε ποτέ σημαία ανεξάρτητου Κράτους της Κρήτης, αλλά της λεγόμενης Κρητικής Πολιτείας, που βρισκόταν υπό την εποπτεία και την κατοχή των μεγάλων δυνάμεων της εποχής (Αγγλία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία).
Κατόπιν τούτων
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου από ξένες χώρες και οργανισμούς; 2.Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της αναζήτησης των ηθικών αυτουργών του φαινομένου;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές:

Γιάννης Γ. Σκουλάς
Στυλιανός Ματζαπετάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανόλης Στρατάκης
Μάνος Φραγκιαδουλάκης
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μανόλης Σκουλάκης
Μανόλης Όθωνας
Χριστοδουλάκης Νίκος»

Και ρωτάμε; Γιατί τέτοιο μένος από εκλεγμένους πολιτικούς για κάποιους που τολμούν να εκφράσουν τις προσωπικές τους θέσεις με τόσο απλά και ειρηνικά μέσα;
Στα ανωτέρω δεν είδαμε ούτε προστριβές, ούτε τραβηγμένες κινήσεις.
Τι σχέση μπορεί νά΄ χει ο απλοϊκός αγρότης η ο σκληρά εργαζόμενος επιχειρηματίας στη Κρήτη με τα διεθνή καρτέλ; Και εν τέλει τα καρτέλ ζητούν ενιαία κράτη για να τα διαχειρίζονται ευκολότερα και όχι πολλά κοκόρια να διαφεντεύουν το τόπο τους. Επομένως για ποια “ξένα κέντρα” κάνουν λόγο μερικοί;
Και ποιο είναι το έγκλημα, όταν κάποιοι διαδηλώνουν ειρηνικά ή κολλούν αυτοκόλλητα στα ι.χ. τους; Γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα και να κινδυνολογούμε αορίστως, κατευθύνοντας τον κόσμο σε άλλα συμπεράσματα, σε μια προσπάθεια να «κουκουλώσουμε» την αλήθεια, ρωτούν εκείνοι που τα κραυγάζουν, λέγοντας ότι η ιστορία αυτή … δεν έχει ούτε δάκρυ, ούτε «Δράκο»!
Και εμείς τα καταγράφουμε.
Ας δούμε όμως ποιοι κινδυνολογούν. [ ]
[ ] Εν κατακλείδι, όσα μικρά κρατίδια είναι αυτόνομα, ευημερούν. Γιατί; Βλέπε Κύπρο, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μόντε Κάρλο, Σαν Μαρίνο, Εμιράτα και τόσα και τόσα άλλα. Ας ρίξουμε μια ματιά τι γίνεται σε αυτά και ας διδαχθούμε.
Αυτοί που κυβερνούν το πλανήτη δεν χρειάζονται χώρες – ομοσπονδιακά κράτη - απλά για να μπορούν να κάνουν το κουμάντο τους ευκολότερα. Ένας μόνο πρόεδρος ή πρωθυπουργός αποτελεί ευκολότερο έργο για ρεμούλα και οικονομικά αλισβερίσια όπως αυτό της SIEMENS του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου, του ΔΝΤ, κλπ.
Ρωτούν λοιπόν αρκετοί και συνηγορούμε και εμείς σε αυτό. Παραδειγματικά λοιπόν, γιατί εφόσον ήμαστε ελεύθερη αγορά και έχουμε ελεύθερη διακίνηση αγαθών, η τιμή της βενζίνης πλέον στο Ρέθυμνο αγγίζει το 1,70 το λίτρο. Στην γειτονική μας Αίγυπτο με ένα ευρώ αγοράζουμε επτά (7) λίτρα!
Γιατί λοιπόν η Ένωση πρατηριούχων του Ρεθύμνου δεν έχει το δικαίωμα να ναυλώσει ένα γκαζάδικο και να φέρει καύσιμο από την Αίγυπτο, λίγα μόλις μίλια απόσταση, με στόχο να πωλείται η αμόλυβδη στα 0,20 το λίτρο με όλα τα οφέλη για εμπόριο και νοικοκυριά; Όχι, απαντά η κυβέρνηση. Θα αγοράζεται (sic) από τα Ελληνικά πετρέλαια, συμφερόντων 2 μεγάλων οικογενειών με πελατειακές σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, χρόνια τώρα!
«Λύσεις υπάρχουν» μας είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης προ ημερών, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 καταδεικνύοντας άλλες αγορές όπως την Αιγυπτιακή, όπου εκεί η αμόλυβδη πωλείται με 0,20 το λίτρο. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση παρότι έχουμε «ελεύθερη αγορά», μας υποχρεώνει σε ένα καθεστώς ομηρίας στα «Ελληνικά Πετρέλαια» με τα γνωστά αποτελέσματα για την γενική οικονομία μας, αφού είναι Ηλίου φαεινότερο ότι η τιμή της βενζίνης είναι αυτή που καθορίζει τις τιμές σε εμπόριο και παροχή υπηρεσιών. [ ]
«Ένας αναγνώστης, πολιτικός επιστήμων στο επάγγελμα, μας είπε:
“Αυτόνομη Κρήτη, ικανή να διαχειριστεί τα πλούσια παράγωγά της, με δικές της διακρατικές συνεργασίες με γειτονικά και όχι μόνο κράτη, (όπως το παράδειγμα με τα καύσιμα) με offshore εταιρίες εντός, με Κρητικά πολιτικά μυαλά, άξια να ηγηθούν, αποτελούν το σημείο αναφοράς για τα όσα λέγονται περί Αυτονομίας της Κρήτης”.
Εμείς απλώς καταγράφουμε το παλμό της Κρητικής βούλησης που κατά συντριπτική πλέον πλειονότητα το ζητούν. Δεν διαδηλώνουμε απεικονίζουμε μια πραγματικότητα.
Εν κατακλείδι, η Κρήτη έχει όλα εκείνα τα εφόδια όχι απλά για να επιβιώσει, αλλά για να μεγαλουργήσει.
Και κυρίως … να είναι σε θέση να δανείζει και όχι να δανείζεται!

Ας πάρει λοιπόν τη θέση που αξιοκρατικά της ανήκει, Πανελλαδικά ή ας σκεφτούν οι πολίτες τι πρέπει να γίνει.
Με τσι γειές μας …

Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Ελλάδας;
“… μην βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος”
21/6/2010

του Βασίλη Κασιμάτη
Πριν από μερικές εβδομάδες η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κατέθεσε ένα πεντασέλιδο άρθρο της με τίτλο «Που οδεύομαι;(!) Πολλοί μιλούν για αυτονομία»
Είχαμε υποσχεθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο μέρος ενός εκτενούς ρεπορτάζ που διενεργούμε εδώ και τριάμισι χρόνια. Οι τοποθετήσεις χιλιάδων αναγνωστών πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Άλλοι (εκ της Κρήτης κυρίως) εκφράστηκαν περί της πλήρους αυτονόμησης του νησιού και το χειροκρήτησαν. Άλλοι πάλι θεώρησαν το άρθρο προδοτικό, Άλλοι (εκ της υπόλοιπου κυρίως Ελλάδας) φοβήθηκαν ότι μια εφημερίδα προερχόμενη από τη Κρήτη, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για την αυτονομία της Κρήτης.
Η αλήθεια αγαπητοί μας αναγνώστες είναι ότι η “ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ” δεν πήρε προβεβλημένη θέση για το αν η Κρήτη πρέπει να αυτονομηθεί ή όχι και το στίγμα της εφημερίδας δεν ετέθη σε «κοινή θέα»! [  ]
Η στιγμή της αλήθειας
Ήρθε λοιπόν η ώρα να δώσουμε το στίγμα μας και το τι αληθινά πρεσβεύουμε.
Είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται την πλήρη αυτονόμηση της Κρήτης θεωρώντας ότι θα χάσουν ένας σημαντικό «αιμοδότη» της Ελλάδας στο Α.Ε.Π.
Το 2009 και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Κρήτη έδωσε στο Α.Ε.Π.το 13% και έλαβε ανταποδοτικά μόνο το 4,5%.  Ομοίως τα στοιχεία κάνουν λόγο για τα ίδια σχεδόν νούμερα σε προσφορά και ανταπόδοση και τα 12 προηγούμενα Καποδιστριακά χρόνια, ομοίως και τα ημερολογιακώς, πίσω από αυτά.
[ο  δήθεν αντικειμενικός δημοσιογράφος όχι μόνο συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη, αλλά τα διογκώνει ακόμα περισσότερο, ισχυριζόμενος ότι η Κρήτη συμμετέχει με 13% στο ελληνικό ΑΕΠ  (!) ενώ δείξαμε πως είναι κάτω από 5% και μάλιστα η Κρήτη υποφορολογείται.]
Γιατί λοιπόν αυτή η άδικη μεταχείριση της Κρήτης όλα τα χρόνια από την μεταπολίτευση και τούδε;
Το ζήτημα όμως δεν είναι Παγκρήτιο! Για τα ίδια παραπονιούνται και οι Έλληνες [   ]
Το στίγμα
Η εφημερίδα λοιπόν, στοιχείο που κατέθεσε και στο πρώτο δημοσίευμα, επικαλείται το Αμερικάνικο και Γερμανικό μοντέλο Ομοσπονδιακής αυτοδιοκητικής διακυβέρνησης. [    ]
Επομένως η λύση που προτείνουμε δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η πλήρη αυτονομία της Κρήτης, αλλά η μερική αλλαγή του συντάγματος της χώρας με σκοπό να οδηγηθούμε σε ένα Ομόσπονδο κράτος, όπου η κάθε μεγάλη περιφέρεια ξεχωριστά θα μπορεί να ορίζει οικονομικώς ανεξάρτητα τη τύχη της, να ορίζει αλλά και να ελέγχει καλύτερα το πλούτο της και να σμιλεύει ορθότερα και αποδοτικότερα τη κληρονομιά της.
Άλλο Κρήτη και άλλο Ελλάδα;
Όχι βέβαια!! Η Κρήτη είναι Ελλάδα και ουδείς οραματίζεται μια Κρήτη αυτόνομη και πλήρως αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.
Όμως οι χιλιάδες αναφορές στα site και blogs του ιστοτόπου (διαδικτύου) που αναφέρονται για προδοτικές εφαρμογές και σκέψεις Κρητικών, καταμαρτυρούν μια αδικαιολόγητη ανησυχία μεταξύ των  Ελλήνων εκτός Κρήτης.

Η εφημερίδα μας είναι θέμε δε θέμε Κρητική. Απευθύνεται κυρίαρχα σε Κρητικούς.
Όταν το σπίτι σου καίγεται, δεν κοιτάς το σπίτι του γείτονα, ή μήπως θελουν κάποιοι να μας πείσουν ότι όταν όλα τα σπίτια στη γειτονιά καίγονται θα αφήσουν τα κοπέλια τους να καούν για να σβήσουν τη φωτιά του γείτονα;
Έτσι λοιπόν στη Κρήτη γίνονται γόνιμες συζητήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ποιος ξέρει … μπορεί να δοθούν λύσεις για να αλλάξει όλη η χώρα προς το καλύτερο.

Φτωχιές και πλούσιες γειτονιές
Πάμε όμως και στο δια ταύτα!
Η Θράκη είναι φτωχιά. Θα συμφωνήσουμε. Ομοίως και η Ήπειρος.
Ομοίως όμως και τα Σφακιά ή περιοχές στον Μυλοπόταμο.
Όπως λοιπόν μέσα σε ένα ομόσπονδο Ελληνικό κράτος με 7 ίσως οικονομικά ανεξάρτητες περιφέρειες, η Μακεδονία θα απορροφήσει την Θράκη και η Θεσσαλία την Ήπειρο, έτσι και η Κρήτη θα απορροφήσει τις δικές της φτωχές περιοχές που αποδεδειγμένα έχει.
Τι πετυχαίνεις λοιπόν εκείνη τη στιγμή;
Δημιουργείς επτά ομόσπονδα, οικονομικώς ανεξάρτητα κράτη μέσα στην Ελλάδα, υπό ομοσπονδιακό καθεστώς διακυβέρνησης, τα οποία θα απορροφήσουν τις φτωχότερες γείτονες περιοχές τους και οπλίζεσαι έτσι αδρά απέναντι στους κερδοσκόπους, αφού ο δικαιωματικός σου πλούτος είναι σε σαφώς καλύτερα χέρια.
Αυτή προφανώς είναι και εν μέρει η θέση του πρωθυπουργού όταν συζητά για σύμπτυξη του Ελληνικού κοινοβουλίου σε 200 βουλευτές και επτά οικονομικά ανεξάρτητες περιφέρειες στην Ελλάδα, ως μεταγενέστερη σκέψη του “Καλλικράτη”.

Η Κρήτη όπως καταθέσαμε και στο πρώτο μέρος του ρεπορτάζ είναι η πλέον πλουτοπαραγωγική περιοχή της Μεσογείου.

Ώρα για απαντήσεις
Πολλοί μας κατηγόρησαν ή κατηγορούν τον Κρητικό ότι οραματίζεται μια Κρήτη πλήρως αυτόνομη με τη σημαία με το ένα κόκκινο τεταρτημόριο και το αστέρι. Τα ίδια και με τα 100 χρόνια της Ένωσης με την Ελλάδα βάσει της Συνθήκης του Λονδίνου.
Για να αποτυπώσουμε λοιπόν την πραγματικότητα, η σημαία με τα τρία τεταρτημόρια μπλε και το ένα τεταρτημόριο κόκκινο, συμβολίζει:
•    τρία τεταρτημόρια μπλε: την Ελληνική πλειονότητα, τότε.
•    ένα τεταρτημόριο κόκκινο: την Τουρκική μειονότητα, τότε
•    Το αστέρι εντός του κόκκινου τεταρτημόριου: Την υπεροχή του Σουλτάνου στη Κρήτη, τότε.
Επειδή όμως Τούρκοι σήμερα δεν ζουν στη Κρήτη και επειδή ο σουλτάνος δεν υφίσταται ούτε καν σαν σκέψη στους σημερινούς Τούρκους, η εν λόγω σημαία δεν έχει καμία απολύτως υφή και δεν θα πρέπει να αποτελεί σύμβολο για κανένα Κρητικό καθόσον ίσως και να εμπεριέχει σημεία ή στοιχεία αποντροπιασμού.(sic)
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται κατά αυτό το τρόπο η Κρητική βούληση που ζητά δια βοής την ανεξαρτησία της.
Ο δικός μας στόχος και ρόλος λοιπόν είναι να αφουγκραστούμε αυτό το λαϊκό παλμό και να εμβαθύνουμε, δίνοντας στο συμπατριώτη μας να καταλάβει τι είδους ανεξαρτησία μπορεί να οραματίζεται για το καλό των παιδιών μας.
Οικονομική ανεξαρτησία είναι ο ορατός και γόνιμος τρόπος, με τον οποίο η Κρήτη αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί σε καλύτερες ημέρες.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, ενός αυτοδιοικητικού συστήματος που σε άλλες χώρες έχει πετύχει αυτά που δεν πέτυχε η Ελλάδα από το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα.

Ο επίλογος

Αυτό είναι το σχέδιο αγαπητοί μας αναγνώστες, αυτή και η πρότασή μας και όχι οι προδοτικές «αυτομολήσεις» που αδίκως αναφέρουν ορισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ