Αρχική » Το Σχέδιο Β΄ του προέδρου είναι ο εμφύλιος

Το Σχέδιο Β΄ του προέδρου είναι ο εμφύλιος

από admin

Αρδην τ. 83, Ιανουάριος 2011

Αναδημοσίευση από http://cyprus.indymedia.org/

Από την άνοδό του στην εξουσία ο Δημήτρης Χριστόφιας καταβάλλει λυσσαλέες προσπάθειες να πουλήσει μια λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν. Ο ξεπουλημένος στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο πρόεδρος έχει κάνει τα πάντα για να προετοιμάσει τον Ελληνισμό της Κύπρου για τον «οδυνηρό συμβιβασμό».
Ο Δημήτρης Χριστόφιας παρουσιάζεται μάλιστα ανανικότερος του Ανάν. Γενναίες παραχωρήσεις και «ευέλικτες» προσφορές ερήμην διαλόγου και ερήμην του λαού είναι το βιογραφικό του σε αυτά τα δύο χρόνια.
Η πλήρης αποτυχία του να ποδηγετήσει τον λαό έχει οδηγήσει τον πρόεδρο να προωθεί το σχέδιο Β΄ για την πώληση της λύσης του Κυπριακού. Πρόκειται για ένα νέο είδος πώλησης της λύσης, η πώ-λυση της Κύπρου.
Με σφοδρότητα και μένος ο πρόεδρος, τα ανδρείκελα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και τα φερέφωνα της σταλινικης νομενκλατούρας έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να προωθούν συνειδητά τον εμφύλιο σπαραγμό και την πόλωση ως την τελική λύση για το τσιμέντωμα του ΝΑΙ. Προεξάρχοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας χτίζουν συνειδητά το εμφυλιοπολεμικό κλίμα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κρατήσουν τους οπαδούς τους μαντρισμένους και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξωθήσουν τον λαό στην υποταγή.
Οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου στην εκδήλωση της ΠΟΦΕΝ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη συνειδητή εκ μέρους του προώθηση του εμφυλίου ως του μοναδικού σχεδίου Β΄ που υπάρχει για το Κυπριακό:
«Αυτοί που δεν θέλουν την ομοσπονδία να σηκωθούν ως ωραίοι Έλληνες και να το πουν: “Δεν θέλουμε την ομοσπονδία”. Και να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας. Θα κερδίσουμε τη διχοτόμηση, θα χάσουμε τη μισή μας πατρίδα».
Από: Αναφορές εκτός κειμένου του προ­έδρου στο συνέδριο της ΠΟΦΕΝ (ht­tp://www.presidency.gov.cy).

Ο Δημήτρης Χριστόφιας φανερώνει ολοένα και περισσότερο τον πραγματικό του εαυτό του ανθέλληνα σταλινικού ηγετίσκου, που κανένα ενδιαφέρον δεν έχει για τη δίκαιη λύση την οποία επαγγελλόταν. Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο ηθικός αυτουργός, αλλά και ο ιθύνων νους πίσω από το σχέδιο Β΄ που εφαρμόζεται εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου.
Το σχέδιο Β΄ για τη λύση είναι ο εμφύλιος!
Είναι αισχρό και απεχθές, ο πρώτος πολίτης της δημοκρατίας να υιοθετεί έναν ειρωνικό ρατσιστικό λόγο γεμάτο άχτι για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη πολιτική του πορεία. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ο πρόεδρος οδηγεί τον λαό σε έναν κατήφορο που το τέλος του θα είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού της Κύπρου. Οι δηλώσεις του προέδρου αποκαλύπτουν πέραν πάσης αμφιβολίας τον προσωπικό του ρατσισμό ενάντια στον Ελληνισμό, αλλά και ξεγυμνώνουν όλους εκείνους τους «ανεξάρτητους» διανοητές της σταλινικής νομενκλατούρας που αναπαράγουν και προωθούν τον λόγο του.
Στην προσπάθειά του και ελλείψει ικανής επιχειρηματολογίας για να πείσει τον Ελληνισμό της Κύπρου να υιοθετήσει μια ρατσιστική διζωνική λύση, εφαρμόζει τις σταλινικές και γκεμπελικές μεθόδους της τρομολαγνείας με το φάντασμα της διχοτόμησης να επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας, της συνειδητής καλλιέργειας συλλογικών ενοχών –«εκάμαμεν τους τζιαι εκάμαν μας», «έναν τους έναν μας»– και της επίθεσης ενάντια στην αντίθετη άποψη, βαφτίζοντας, όποιον αντιστέκεται, εθνικιστή και σοβινιστή. Παραφράζοντας τον Νταβούτογλου (1), αξίζει να λεχθεί για τον ψευδοαριστερό πρόεδρό μας και τα τσιράκια του ότι, ακόμη και αν δεν υπήρχε ούτε ένας εθνικιστής–σοβινιστής, θα έπρεπε να διατηρούν ένα εθνικιστικό–σοβινιστικό ζήτημα.
Χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς και τις δομές του κράτους –το κράτος βρίσκεται στα χέρια τους– κάνουν τα πάντα για να προωθήσουν τον εμφύλιο πόλεμο. Μέσα από εγκυκλίους των υπουργών και από τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχουν προωθούν αδιαλείπτως το εμφύλιο ανθελληνικό μένος ως αντιστάθμισμα στην παντελή απουσία επιχειρημάτων για το ξεπούλημα των ιδεών και των αρχών τους. Μέσα από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας προωθούν τη δίωξη των αντιφρονούντων. Επί Χρουτσώφια η αστυνομία μπαίνει στα σπίτια των αντιφρονούντων σαν ληστής μέσα στη νύχτα για να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές της ελευθερίας όπως τον Ξενή Ξενοφώντος και την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Η ηγεσία του ΑΚΕΛ και η σταλινική νομενκλατούρα που συνδέεται άμεσα με τους μηχανισμούς του κόμματος –Φάλιες, ΚΙΣΑ, Γρηγόρης Ιωάννου, Νίκος Τριμικλινιώτης, Νεολαία ενάντια στον Εθνικισμό– απλώς ακολουθούν τη γραμμή που χαράζει ο σταλινικός τους ηγετίσκος. Τα ανδρείκελα είναι καταδικασμένα εσαεί να μην έχουν δική τους φωνή, όσο και αν συχνά προσποιούνται τους ανεξάρτητους, όσο και αν παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως αριστερότερους της αριστεράς. Απλώς ζητιανεύουν λίγα ψίχουλα από το τραπέζι της εξουσίας. Είναι θρασύδειλοι και ο λόγος τους είναι η ηχώ του λόγου του αφέντη τους.
Ο πρόεδρος όμως έχει τεράστια ευθύνη για τα λόγια και τα έργα του.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο ηθικός αυτουργός, ο σχεδιαστής και ο συντονιστής της πορείας προς τον εμφύλιο. Και δεν έχει κανένα απολύτως ελαφρυντικό για την πορεία που έχει επιλέξει, εκτός εάν υπάρχουν σοβαροί παράγοντες που επηρεάζουν τη διάνοιά του και την πνευματική του διαύγεια. Βεβαίως, εάν υπάρχουν τέτοιοι παράγοντες οφείλει αμέσως να παραιτηθεί. [ ]
Δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν, ο Αθηναίος ιστορικός-προφήτης Θουκυδίδης κατέγραψε τον μηχανισμό με τον οποίο σήμερα κινείται ο πρόεδρος και οι αισχροί ψευδοαριστεροί σταλινικοί για να αιματοκυλίσουν τον τόπο μας προς όφελος των ιμπερια-ληστών αφεντικών τους. Σήμερα δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε σφαγές και μάχες ανάμεσα στις αντίπαλες παρατάξεις. Είναι φανερό όμως ότι πολλά από όσα καταθέτει ο Θουκυδίδης έχουν ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζονται στον δημόσιο βίο, μέσα σε ένα αυξανόμενα πολωμένο προεμφυλιακό κλίμα. Η συγκρουσιακή τακτική της ΚΙΣΑ στα γεγονότα της Λάρνακας, (2) με τη χορηγία του κράτους και την ανοχή της αστυνομίας, δείχνουν ότι δεν απέχουμε πολύ από τα όσα ο Θουκυδίδης περιγράφει. [ ]
«Δίκαιη λύση, δίκαιη κοινωνία», ήταν το σύνθημα με το οποίο ανήλθε στην εξουσία ο νυν πρόεδρος. Πολύ σύντομα η πραγματικότητα των προθέσεών του εκτέθηκε ενώπιον του λαού. Ο πρόεδρος συμπεριφέρεται περισσότερο ως ηγέτης του ΑΚΕΛ παρά ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ρουσφέτι δίνει και παίρνει, οι προσωπικές χάρες προς τους ημέτερους έχουν πάρει τεράστιες διαστάσες –μαζί με τα δόντια του κ. Παπασάββα– ενώ ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός έχει αλωθεί από την ηγεσία του Αυταρχικού Κόμματος Εξαπάτησης Λαού.
Ολόκληρος ο κυβερνητικός μηχανισμός χρησιμοποιείται για να προωθηθούν τα συμφέροντα του προέδρου και του κόμματος εις βάρος όλων όσοι διαφωνούν με τον κατήφορο του προέδρου.
Τόσο είναι το μίσος του προέδρου για τον Ελληνισμό που έχει καταντήσει να αρθρώνει τον ίδιο ακριβώς λόγο με τον κατακτητή. Χριστόφιας και Ερντογάν κατηγορούν με μία φωνή τους Ελληνοκύπριους ως ρατσιστές και εθνικιστές. Ο λαός μας που υφίσταται τον ρατσισμό και τη διάκριση καθημερινά, με την απαγόρευση και τη στέρηση των βασικότερων ανθρώπινών του δικαιωμάτων, κατηγορείται από τον πρόεδρό του και τον πρωθυπουργό–κατακτητή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες.
Όπως σοφά τοποθετείται και ο λαός μας: «Είπαν οι γάδαροι τον πετεινό κεφάλα.»
Η Μεθοδολογία
Λέει ο Θουκυδίδης για εκείνους που καλλιεργούσαν τη διχόνοια: Για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, άλλαζαν ακόμα και τη σημασία των λέξεων.[ ]
Οι έννοιες ελευθερία, δημοκρατία, ισοτιμία, ισονομία έχουν αντικατασταθεί από τον πρόεδρο με τις λέξεις διζωνική, σταθμισμένη ψήφος, εκ περιτροπής προεδρία, παραμονή εποίκων. Η αγάπη για την πατρίδα και ο αγώνας για την ελευθερία, ο πατριωτισμός και η αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό στοχοποιούνται, κατηγορούνται ως παραδείγματα εθνικισμού, σοβινισμού και ως νοοτροπία της ακροδεξιάς.
Η καταδίκη της εισβολής του τουρκικού στρατού και της κατοχής της πατρίδας μας γίνονται επιλεκτικά και καταντούν έπεα πτερόεντα στο στόμα του προέδρου. Ο Δημήτρης Χριστόφιας αποφεύγει επιμελώς να καταγγέλλει την τουρκική πολιτική της εισβολής και κατοχής από το βήμα του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν δε δεήσει να κάνει αναφορά διεθνώς, εξισώνει την Τουρκία και την Ελλάδα ως μητέρες–πατρίδες που εισέβαλαν και οι δύο στο νησί.
Οι λέξεις κομμουνισμός, σοσιαλισμός, ισότητα, έχουν στο στόμα και τις πράξεις του αντικατασταθεί από το ξεπούλημα κρατικής γης στο κεφάλαιο του Κατάρ, κλείσιμο και ξεπούλημα της Eurocypria προς όφελος του τραπεζικού και ίσως και του εκκλησιαστικού κεφαλαίου, ακόμη και αγορά της δικής μας γης(!) από τους αποικιοκράτες ιμπερια-ληστές. (3)
Ο αντιιμπεριαλισμός και ο αγώνας ενάντια στις βάσεις του θαΝΑΤΟυ αναβάλλεται για τα grandchildren του, αν δεήσουν.
Το ηθικόν ποιόν του αδελφοφάγου προέδρου
[ ] Στην κριτική πολλών από εμάς αντιπαραθέτει το μένος και την κακία. Οι ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος του λαού μας δίνουν και παίρνουν μέσα από τους μηχανισμούς της γκεμπελικής προπαγάνδας που ελέγχει και καθοδηγεί ο Κυπροεθνικιστής ανθΈλλην πρόεδρος. Η παρανομία δεν τον ενοχλεί. Τα 40.000 άτομα στα κατοχικά στρατεύματα δεν τα βλέπει. Κωφεύει στις φωνές 200.000 προσφύγων. Προτιμά να γλείφει τους κατακτητές και τα ανδρείκελά τους και να παρουσιάζει τις αδικαιολόγητες υποχωρήσεις του ως ευέλικτες προσφορές. Οι φίλοι του προέδρου είναι οι εγκάθετοι της Κατοχής και οι ιμπερια-ληστές πρωθυπουργοί. []
Οι τοξικές σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο και τον ιμπεριαλισμό και τα συμπλέγματα ενοχών που καταδιώκουν τον ίδιο και την ηγεσία του κυπροεθνικισμού τούς ωθούν σε συνασπισμούς ανάμεσά τους βασισμένους στη συνενοχή παρά στην εντιμότητα. Καλύπτουν ο ένας τα αισχρά των άλλων ή δεν τα ομολογούν καν μεταξύ τους και προτιμούν να εξακοντίζουν βολές και δηλητήριο ενάντια σε άλλους.
Αντί η ηγεσία του ΑΚΕΛ να είναι πρωτοπόρος στον αγώνα των Ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη του βρετανικού ζυγού και της αποικιοκρατίας, συμβάδισε και συμβαδίζει με τους ιμπερια-ληστές από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα. Και με τις ευλογίες του ίδιου του προέδρου και της «αντιιμπεριαλιστικής» μας κυβερνήσεως η κατοχή του 10% του εδάφους της Δημοκρατίας από τις βάσεις του θαΝΑΤΟυ συνεχίζεται. Αντί ο πρόεδρος και η ηγεσία της αριστεράς να πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στην Κατοχή, προσφέρει γην και ύδωρ στους σημερινούς Ξέρξες.
Αντί ο πρόεδρος να χρησιμοποιεί τη θέση του και τον κρατικό μηχανισμό για να ψηλώσει το φρόνημα του λαού και να τον οπλίσει με θάρρος, εκπαίδευση και οργάνωση μέσα από τα πρότυπα του πατριωτικού κομμουνισμού, πράττει ακριβώς τα αντίθετα, υποσκάπτοντας συνειδητά το φρόνημα του λαού, αποψιλώνοντας την άμυνα και παραδίδοντας την Κύπρο ως ώριμο φρούτο στις επεκτατικές επιδιώξεις της Άγκυρας και των διεθνών επικυριάρχων.
Ο πρόεδρος θα μπορούσε μέσα από κινητοποιήσεις του κρατικού μηχανισμού, κινητοποιήσεις του κόμματος από το οποίο προέρχεται και των συνδικαλιστικών οργανώσεών του να προωθήσει άμεσα την ισομισθία. Σε μια κοινωνία όπου η ίση εργασία σημαίνει και ίση αμοιβή, εξαλείφεται η κοινωνική αδικία και η εκμετάλλευση των Κυπρίων εργαζομένων, αλλά και κυρίως των οικονομικών μεταναστών. Η ισομισθία θα μπορούσε εύκολα να υλοποιηθεί μέσα από κινητοποιήσεις του κράτους με τον σωστό έλεγχο και τιμωρία των παραβατών εργοδοτών και μέσα από συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος παραδίδει την εργατική τάξη και τους οικονομικούς μετανάστες στα δόντια των τοπικών κεφαλαιοκρατών ως πρόβατα επί σφαγήν, ενώ η απουσία ισoμισθίας προωθεί συνεχώς την παράνομη μετανάστευση και την εκμετάλλευση των φτωχών προς όφελος των ολίγων και πλουσίων.
Αλήθεια, γιατί ο «κομμουνιστής» πρόεδρός μας δεν υλοποιεί τα αυτονόητα; Ποια είναι η οικονομική σχέση του κόμματός του με συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή κεφαλαιοκράτες;
Αντί οι ορθές και δίκαιες ενοχές των πιο πάνω να τους καθοδηγούν προς μια καλύτερη πορεία, μετατρέπονται σε προσωπικό και πολιτικό μένος ενάντια σε όσους πορεύονται έντιμα προς όφελος του λαού και της πατρίδας.
Η αισχρότητα του προέδρου και η δική του αδυναμία να κινηθεί έντιμα προασπίζοντας τα δίκαια του λαού μας είναι συνυπεύθυνες στη δημιουργία του εθνικισμού και του σοβινισμού. Η συνειδητή αποχή του από τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και τον αγώνα ενάντια στην Κατοχή, σε συνάρτηση με τις ψευδοεθνικόφρονες κορόνες της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και την πολιτική διαφθορά, έστρωσαν το χαλί στον φασισμό και την ακροδεξιά. Το μίσος που προωθείται από τον Κυπροεθνικιστή πρόεδρο και τα τσιράκια του εις βάρος του λαού μας και η προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τον λαό στη βάση συλλογικών ενοχών με ανυπόστατες κατηγορίες θα δυναμώσουν περισσότερο την ακροδεξιά, που τώρα ξεκίνησε να λυμαίνεται τον αντικατοχικό αγώνα. [ ]
Όλοι οι σώφρονες πατριώτες και δημοκρατικοί πολίτες χρειάζεται να συνασπιστούμε ενάντια στους σχεδιασμούς του προέδρου και των αυλοκολάκων του. Πέρα από την αποκάλυψη της αισχρότητας του αδελφοφάγου Δημήτρη Χριστόφια και τις καταγγελίες της ηθικής και των διαπλοκών του είναι επιτακτικότερο να χτίσουμε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους σχεδιασμούς του και ενάντια στην Κατοχή.
Ο γνήσιος αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και ο γνήσιος αγώνας για την ελευθερία του τόπου μας από τα κατοχικά στρατεύματα της Βρετανίας και της Τουρκίας και ενάντια στον καπιταλιστικό εξανδραποδισμό στον Νότο είναι η μόνη οδός για επανένωση του νησιού μας.
Ή, όπως και ο πολιτισμός μας μέσα από τον Θουκυδίδη έχει καταθέσει: …το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον… Θεμέλιον της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και της ελευθερίας η ευψυχία! (4)

Ελελεύ!

Σόλων Αντάρτης:
solon_antartis@yahoo.com

1. «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα.»
Από το βιβλίο του νυν υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Το Στρατηγικό Βάθος – Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας, Εκδόσεις Ποιότητα, 2010 σελ. 279.
2. Ακόμη και η φιλοανανική εφημερίδα Αλήθεια αναγνωρίζει τη συγκρουσιακή τακτική της ΚΙΣΑ:
Η συγκρουσιακή τακτική της ΚΙΣΑ, από ό,τι διαφάνηκε και στην περίπτωση της Λάρνακας, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Στη Λάρνακα τα επεισόδια άρχισαν όταν μεμονωμένα νεαρά πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΙΣΑ, προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της ΚΕΑ.”
Από: htpp://www.alitheiaportal.com/alitheia/koinonia/paradotheke-ekthese-gia-ta-epeisodia-larnakas.html
3. Δεκατριάμισι εκατομμύρια για να αγοράσουμε τη γη μας! Η «αριστερή» κυβέρνηση αγοράζει από τους αποικιοκράτες έδαφος της Κύπρου. Τι άλλο έμεινε να δούμε:
An agreement between the Republic of Cyprus and Great Britain has been reached, after various contacts and discussions. The two parties reached a compromise to sell the land for the amount of 13.530.00 euro…
Από τη Cyprus Weekly:
http://www.cyprusweekly.com.cy/main/92,1,283,0,15520-.aspx
4. Από τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου:
http://www.mikrosapoplous.gr/thucy/vivlia/vivlio2_1.htm

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ