Αρχική » Ανακοίνωση Άρδην: Όταν ο Τσίπρας γίνεται ουρά του Σαμαρά

Ανακοίνωση Άρδην: Όταν ο Τσίπρας γίνεται ουρά του Σαμαρά

από Άρδην - Ρήξη

antistashstoneo

Ανακοίνωση Άρδην: Όταν ο Τσίπρας γίνεται ουρά του Σαμαρά

Τελικά η επίσκεψη του Νταβούτογλου ήταν πολύ διδακτική για το πόσο δουλοπρεπές είναι σχεδόν το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δέχτηκε το αίτημα του Νταβούτογλου για νέο κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Έβαλε την αστυνομία να απαγορέψει κάθε διαδήλωση στην Αθήνα και τα πιστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ εκφόβιζαν για ένα εικοσιτετράωρο τον ελληνικό λαό να μην κατεβεί στη διαδήλωση εναντίον του «βεζίρη».
Από την άλλη, η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι πιο απογοητευτική. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ (ούτε καν οι περίφημες πατριωτικές πτέρυγες – με μόνη εξαίρεση το ΔΗΚΚΙ) δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση για την απαράδεκτη επίσκεψη του Νταβούτογλου και την αξίωσή του να μεταβεί με το μισό του υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη. Το μόνο μέλημα του Τσίπρα ήταν να κλείσει μια συνάντηση με τον Νταβούτογλου για να του πει ότι θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Ο Νταβούτογλου φυσικά τον εξευτέλισε και τον στρίμωξε στο πρόγραμμά του να τον δει για λίγα λεπτά πριν ανεβεί στο αεροπλάνο για να φύγει από τη χώρα. Ο Νταβούτογλου του έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το πώς θα τον αντιμετωπίζει.
Φυσικά η εικόνα δεν είναι διαφορετική στην ακροδεξιά. Άλλοτε λαλίστατη, η ακροδεξιά δεν έβγαλε τσιμουδιά για το υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας. Άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και στο παρελθόν, όταν μας επισκεπτόταν ο Ερντογάν, η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε (δηλαδή οι πραγματικοί επικυρίαρχοι της χώρας) και πάντα απουσίαζαν. Αυτή τη φορά όμως απουσίαζε πιο προκλητικά από κάθε άλλη φορά, ενώ οι ψευτοπαλληκαράδες της Χρυσής Αυγής, από τη στιγμή που συνέλαβαν μέρος της ηγετικής ομάδας, έχουν εξαφανιστεί.
Το Άρδην μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΔΗΚΚΙ, τη Χριστιανική Δημοκρατία, το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, την Επιτροπή Συμπαράστασης στο Κουρδιστάν και το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Νταβούτογλου. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας, διαδηλώσαμε την αντίστασή μας στα νεο-οθωμανικά σχέδια που προωθούνται στην Ελλάδα, και εκφράσαμε αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και που δεν τολμάει κανένας από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό να ψελλίσει…

ΣΧΕΤΙΚΑ

8 ΣΧΟΛΙΑ

Δημητρίου Α. 6 Δεκεμβρίου 2014 - 01:46

Ευτυχώς υπήρχατε και εσείς… Είχατε και την στήριξη όμως κάποιων εθνικιστών απ΄’ ότι είδα http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_98.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χριστος Μαργαριτης 6 Δεκεμβρίου 2014 - 14:09

Ti σημαινει εθνικιστης,μπορεις να μου πεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΚυ 6 Δεκεμβρίου 2014 - 10:13

Ώστε όλοι εσείς που διαδηλώσατε χθες λοιπόν είστε οι τουρκοφάγοι του Τράγκα; Αυτά λέει περίπου ο Πάνος Τριγάζης ένθερμος υποστηριχτής του “ήπιου” αμερικανικού σχεδίου τύπου Ανάν που επιθυμεί να κατευνάσει το τέρας με προτάσεις για τουρισμό κλπ και έτσι στέλνουν τον Αλέξη για ένα 15λεπτο διάλειμμα σε αίθουσα των VIP να το συναντήσει. Βρωμοελληναράδες Κούρδοι που ακόμα διαδηλώνετε εναντίον της Τουρκίας, μαζί με ελληνάρες του Καραμπελιά δεν έχετε καταλάβει ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του μουφτή, αρχιραβίνου και γκαουλάιτερ Θεσσαλονίκης, Μπουτάρη; Διαβάστε λοιπόν και κάνετε μετάφραση στα κούρδικα ώστε να γνωρίζουν κι οι Κούρδοι που συναντούν επιτετραμένους της αριστεράς, στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης, με ποιους ομιλούν: http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-episkepsi-ntaboytogloy-kai-i-aristera

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 6 Δεκεμβρίου 2014 - 16:32

“Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!” Που είσαι ωρέ Κολοκοτρώνη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΚυ 6 Δεκεμβρίου 2014 - 16:58

Ναι, μια ζωή τα φασιστόμουτρα κάνουν μακρόθεν αγκιτάτσιες και -πια- διαδικτυακές αγκαλίτσες. Ψαρεύουν στα θολά τα καθάρματα μπας και βρουν να στρατολογήσουν κανένα μαλάκα. Ας έρθουν ανοιχτά να δοκιμάσουν πόσο σκληρό είναι κρανίο τους και πόσο αντέχουν τα πλευρά τους. Δεν έχουν το δικαίωμα τα παραφερνάλια της ΕΚΟΦ, της χούντας και της ΕΟΚΑβήτα να μιλούν για τον κακό Νταβούτογλου. Καλύτερα να ανατρέξουν στη συνάντηση της Κεσσάνης ή στη συνάντηση της Λισσαβόνας να ανάψουν ένα κεράκι στον Παπαδόσκυλο και τους ομοίους του που εφήρμοσαν τα “πικρά μέτρα”, όπως έλεγε στο Μακάριο ο γραμματοκομιστής του Παπαδόσκυλου, Ά. Χωραφάς. Αλλά έχουμε και μια αριστερά που άφησε έδαφος σ’ αυτούς τους σκατάες (όπως θα τους έλεγε ο κύπριος σύντροφος) να μιλούν και κουνιούνται… καλό το υπονοούμενο αλλά δεν έχει δράκο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
e-h 7 Δεκεμβρίου 2014 - 03:02

To σημαντικο ειναι οτι δοθηκε μια απαντηση στον Νταβουτογλου και στους τουρκους, οτι εδω σε αυτο το τοπο υπαρχουν καποιοι που αντιστεκονται και δεν προσφερουν “γη και υδωρ”. Οσοι και αν ηταν αυτοι, που αποτελουν τη μαγια, 150, 300, η 500. Και εκπροσωπουν χιλιαδες. Μπραβο!!! Συνεχιστε!!! (Τελικα, ποσο κοσμο ειχε η συγκεντρωση?)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΚυ 7 Δεκεμβρίου 2014 - 10:15

Η αλήθεια βέβαια δεν είναι ότι ο Τσίπρας είναι ουρά του Σαμαρά και η ανακοίνωση στερείται νηφαλιότητας. Ο Τσίπρας συνάντησε ως μελλοντικός ηγέτης τον Νταβούτογλου και του διεμήνυσε για το κυπριακό πως υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Και ο ίδιος όμως όπως και η Αυγή που γράφει για καλό κλίμα αλλά για χαμηλής πολιτικής σημασίας συνάντηση, δεν αρνούνται την πολιτική κατευνασμού του θηρίου και βεβαίως υποσχονται την βοήθεια για την ένταξη της Τουρκίας στη ΕΕ. Ο δε Τριγάζης φαίνεται να είναι σχεδόν σίγουρος ότι αυτή η πολιτική θα βοηθήσει παντού και σε όλα τα ζητήματα το κυπριακό, προωθώντας το παλιό καλό σχέδιο Ανάν. Αυτό που πλέον δεν θα συμβεί μιας και μέσα στη ρευστότητα αυτή απειλείται το νησί με τουρκοποίηση. Οι Ρώσοι (Ο-Ε-Ο Πατριώτες); Ενισχύουν την Τουρκία η οποία βρίσκεται στην χειρότερη και καλύτερη των περιστάσεών της. Έτσι έχουν τα πράγματα προς το παρόν και απ’ ότι φαίνεται η μοναδική “πατριωτική” λύση θα είναι η εξ αριστερών και εκ δεξιών στήριξη ενόςσχεδίου Άτσεσον. Ποιοι θα αντισταθούν; Ελάχιστοι. Εκτός κι αν προκύψει ένα θερμό επεισόδιο μέσα στο χειμώνα. Αλλά και πάλι, απ’ ότι φαίνεται η στάση Σημίτη θα θυμίζει… “επαναστατική” σε σχέση με αυτό που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πολιτική που συνεργάζεται με την Τουρκία στέλνοντας πεσκέσι τούρκους και κούρδους αγωνιστές στο τραπέζι του Ερντογάν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 9 Δεκεμβρίου 2014 - 10:55

Υπερβολές ! Θα κριθεί και ο Τσίπρας στην πράξη !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ