Αρχική » «Αθήνα για την Ελλάδα»: για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων

«Αθήνα για την Ελλάδα»: για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων

από Γιώργος Καραμπελιάς

«Αθήνα για την Ελλάδα»

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων

Ο πρωτοεμφανιζόμενος δημοτικός συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», με υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον Γιώργο Καραμπελιά, κατέλαβε στις εκλογές για τον δήμο της Αθήνας την έκτη θέση, μετά τους υποψηφίους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πάνω από τους υπόλοιπους πέντε υποψηφίους, ανάμεσά τους τον πρώην υπουργό Γ. Βουλγαράκη. Με καταμετρημένο το 99 % των ψηφισάντων, το ποσοστό μας βρίσκεται στο 2,2% και μας εξασφαλίζει μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα στην Αθήνα, διεξήχθησαν σε συνθήκες έντονης πολιτικής πόλωσης εξαιτίας της παράλληλης διεξαγωγής και των ευρωεκλογών, όπου κυριαρχούσε το αίτημα της με κάθε τρόπο απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, γεγονός που αντανακλάστηκε και στις ψήφους για τους υποψηφίους δημάρχους. Συνέπεια αυτής της πόλωσης ήταν και η σκανδαλώδης προσπάθεια αποκλεισμού του συνδυασμού μας από τα Μ.Μ.Ε. και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, παράλληλα με την υπερπροβολή πολλών αντιπάλων υποψηφίων.

Αν τέλος πάρουμε υπ’ όψη μας ότι το σύστημα των ελίτ προσπάθησε συστηματικά να συκοφαντήσει και λοιδορήσει τον συνδυασμό μας, τότε το αποτέλεσμα όχι μόνο κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό αλλά συνιστά έναν κυριολεκτικό άθλο.

Μέσα σε μόλις 80 μέρες, από την ημέρα που πήραμε την απόφαση της καθὀδου στις εκλογές, καταφέραμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στις γειτονιές της πόλης και να συντάξουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα· προπαντός δε, ήλθαμε σε επαφή, συχνά για πρώτη φορά, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους.

Καταφέραμε να θέσουμε στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης για τον δήμο σημαντικά θέματα, όπως η ερημοποίηση και γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης, της παράνομης μετανάστευσης, του ελλείμματος ασφάλειας, ζητήματα που μέχρι σήμερα είχαν αφεθεί στην αποκλειστική διαχείριση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα γύρω από το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχει μεταβληθεί σε μηχανισμό απόσπασης της ιδιοκτησίας των Αθηναίων από μεγάλα ιδιωτικά ξένα και εγχώρια συμφέροντα και της δημιουργίας παράνομων ξενοδοχείων εξωθώντας τα λαϊκότερα στρώματα εκτός δήμου. Θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα  το ζήτημα της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης, που τείνει να μεταβληθεί σε παράσιτο της παγκοσμιοποίησης, με κομβικές παρεμβάσεις στον Ελαιώνα, το Πολυτεχνείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επιμείναμε στην επιχειρηματική αναζωογόνηση της πόλης με τη μείωση των δημοτικών τελών για βιοτεχνίες και εμπορικά καταστήματα. Προτείναμε μέτρα για τη δημογραφική ανάκαμψη και την επιστροφή των νέων ζευγαριών στην πόλη με μειώσεις δημοτικών τελών και επιδοτήσεις.

Με τις τοποθετήσεις μας εξαναγκάσαμε και τους τρεις συστημικούς υποψηφίους (Κ. Μπακογιάννης, Π. Γερουλάνος και Ν. Ηλιόπουλος) να τοποθετηθούν σε αυτά τα ζέοντα ζητήματα, έστω τις τελευταίες ημέρες, και να λάβει έτσι η προεκλογική περίοδος κάποιο ενδιαφέρον, αντί να περιορίζεται μόνο σε θέματα «λάιφ στάιλ». Και βέβαια, επειδή η Αθήνα συμπυκνώνει και εκφράζει στον υπέρτατο βαθμό τις παθογένειες ολόκληρης της χώρας και η συζήτηση για τα προβλήματά της διεξάγεται μπροστά σε ένα εθνικό ακροατήριο, θέσαμε με ενάργεια αυτά τα ζητήματα μπροστά σε όλους τους Έλληνες.

Εξάλλου, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές επανεπιβεβαιώθηκε η παρουσία των μελών του Κινήματος Ἄρδην και των φίλων του στα Δημοτικά Συμβούλια της Θεσσαλονίκης, με το «Μένουμε Θεσσαλονίκη», της Πάτρας με το «Κοινοτικόν», της Κομοτηνής με τον «Σπάρτακο».

Σε συνθήκες όπου οι δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος εξακολουθούν ακόμα να μονοπωλούν το μηντιακό και πολιτικό προσκήνιο, η επιτυχία των συνδυασμών μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιακή μετατροπή του χώρου του δημοκρατικού πατριωτισμού από σημαντική ιδεολογική και μορφωτική δύναμη και σε πολιτική δύναμη, η οποία και ευαγγελίζεται μια νέα περίοδο για τη χώρα μας.

Αυτά τα κάναμε στην Αθήνα, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις και στις κάποτε υπεράνθρωπες προσπάθειες των υποψηφίων και των φίλων του συνδυασμού μας και του Κινήματος Άρδην, καθώς και στη στήριξη πολιτικών και πολιτιστικών κινήσεων και φίλων που συνέδραμαν την προσπάθειά μας. Πάντως, και θα πρέπει να το υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα, η επιτυχία του εγχειρήματός μας στηρίχτηκε αποφασιστικά  στο ότι το ενστερνίστηκαν και το στήριξαν οι  4.606 άνθρωποι που υπερψήφισαν τον συνδυασμό μας, καθώς και οι χιλιάδες άλλοι που μας στήριξαν, παρότι δεν ήταν ψηφοφόροι του δήμου.

Αυτή η πρώτη επιτυχία μας δημιουργεί μια σειρά από υποχρεώσεις:

Πρώτον, την υποχρέωση, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει, όντως, η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνισμού και όχι παράσιτο της παγκοσμιοποίησης. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνδεθούμε ενεργά με τις χιλιάδες ανθρώπους που μας στήριξαν, ώστε να αποτελέσουμε μαζί μια ακαταμάχητη δύναμη.

Και κατά δεύτερο λόγο να θέσουμε αυτή την πρώτη επιτυχία μας στην υπηρεσία της μεγάλης μας προσπάθειας για την ανόρθωση ενός ελληνισμού που παραπαίει, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση  των ιδεολογικών και πολιτικών προϋποθέσεων γι’ αυτό. Την αμέσως επόμενη περίοδο θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα και συστηματικά.

Υ.Γ.  Και προφανώς, σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στον Δήμο της Αθήνας, ο Συνδυασμός μας προτείνει στους φίλους του την επιλογή του άκυρου ή λευκού ψηφοδελτίου, μια και οι δύο αντίπαλοι, παρά τις πιθανές διαφοροποιήσεις τους, εκπροσωπούν τις ίδιες βασικές παγκοσμιοποιητικές και συστημικές επιλογές.

 

«Αθήνα για την Ελλάδα»

Δευτέρα 27/5/19

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

ηρακλης 27 Μαΐου 2019 - 23:17

απο το 2012 εχω πει οτι πρεπει να υπαρχει συμμετοχη στις εθνικες εκλογες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νεοδημοκράτης 28 Μαΐου 2019 - 00:14

Συγχαρητήρια. Αν και Δεξιός Νεοδημοκράτης χάρηκα με την επιτυχία σας διότι πρόκειται για επιτυχία πατριωτικής πολιτικής δύναμης, που βεβαίως έρχεται να προστεθεί στην χθεσινή περιφανή νίκη μας εναντίον του εθνομηδενισμού και των συνοδοιπόρων του.

Υ.Γ. Μια εποικοδομητική κριτική: Θεωρώ φοβερό σφάλμα το άκυρο στον δεύτερο γύρο. Κατανοώ την, από μέρους σας, εξίσου απόρριψη Μπακογιάννη-Ηλιοπούλου, όταν μετέχει και το ψηφοδέλτιό σας στην εκλογική διαδικασία αλλά, μεταξύ των δύο, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεστε πως ο Μπακογιάννης βρίσκεται απείρως εγγύτερα στις αρχές του Δημοκρατικού Πατριωτισμού από τον (σε κάθε περίπτωση περιθωριακό) αντίπαλό του και τις αρχές του αντιδημοκρατικού διεθνισμού που τον διέπουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Δ.Δ. 28 Μαΐου 2019 - 15:20

Συγχαρητήρια για την εκλογική επιτυχία σας!
Οι πατριωτικές θέσεις όπως αυτές του Γιώργου Καραμπελιά και του ΑΡΔΗΝ πρέπει να ενισχύονται σε κάθε επίπεδο. Η έδρα στην Αθήνα αποκτά πλέον ειδικό βάρος για την ανόρθωση του ελληνισμού συνολικά.

Υ.Γ. Αναμένουμε από τον Γιώργο Καραμπελιά και κάποια ανάλυση για τα εκλογικά αποτελέσματα γενικότερα (ιδίως για τις ευρωεκλογές). Όπως διαπιστώνεται, η ύβρις των Πρεσπών δεν έμεινε ατιμώρητη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πανος Ασημακοπουλος 28 Μαΐου 2019 - 21:35

Επιτυχία στην Αθήνα. Συγχαιρω την δουλεια σας. Τώρα συμμετοχή στις Εθνικές εκλογές. Δεν πρέπει να αφησουμε το μέτωπο του δημοκρατικού πατριωτισμού σε αλλους

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζώντας Επικινδύνως 29 Μαΐου 2019 - 01:28

Θα ήθελα και γω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα αφού είναι από τις σπάνιες φορές που νομίζω ότι η ψήφος που έδωσα είχε τόσο μεγάλη αξία.
Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ είπε «Αν θες να κάνεις τους ανθρώπους να κατασκευάσουν καράβια, μη κάνεις φασαρία προσπαθώντας να τους συγκεντρώσεις, να τους αναθέσεις εργασίες και να τους βάλεις να κόβουν ξύλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους κάνεις να ποθήσουν το μεγαλείο και την απεραντοσύνη της θάλασσας».
Αυτή η θάλασσα για εμένα και νομίζω για πολλούς άλλους είναι οι αξίες του πολιτισμού μας και το καράβι όπως της Αθήνας για την Ελλάδα, στα οποίο η Κίνηση Πολιτών Άρδην γίνεται κοινωνός, είναι φυσική συνέπεια.

Δε πρόκειται να τραβήξω από το σακάκι κανένα/καμία από τους διαχειριστές/στριες της σελίδας ώστε να απαντήσουν σε προτάσεις υποστήριξης στον ένα ή στον άλλο υποψήφιο. Όμως αν μου επιτραπεί θα ήθελα είναι να ρωτήσω εγώ, τον ίδιο τον σχολιαστή “Νεοδημοκράτης” της πρότασης ψήφου στο Μπακογιάννη, αν μπορεί να μας τεκμηριώσει τα όσα υποστηρίζει ότι ο εν λόγω υποψήφιος είναι εκφραστής πατριωτικών θέσεων με συγκεκριμένες παραπομπές πράξεων ή τουλάχιστον δημόσιων θέσεών του. Ή ας μας δώσει κάποιες παραπομπές των επίσημων θέσεων της ΝΔ πάνω στα εθνικά θέματα (επίσημες όχι ερμηνείες δικές του ή τρίτων).
Για άλλα θέματα όπως τη διαχείρηση των σκουπιδιών κατά τη διάρκεια της θητείας του υποψηφίου Δημάρχου σαν Περιφερειάρχη στη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν τεκμήρια και δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά (http://ardin-rixi.gr/archives/212046). Το ότι είναι “γόνος” δεν είναι επιβαρυντικό στοιχείο για εμένα διότι όλοι και όλες μας έχουμε κάποιους γονείς. Οι πράξεις όμως μετράνε.
Κάνω το άνωθεν ερώτημα με εύλογη απορία γιατί και όταν προκυρήχθησαν οι πρώτες εκλογές του 2015, θυμάμαι τους ΑΝΕΛ που “πλαγιοκοπούσαν” τότε το Άρδην ώστε να δώσουν κάποιο υποψήφιο καθότι θεωρούσαν εαυτούς ως πατριωτική δύναμη, άρα και φυσιολογικό να ζητούν να τους στηρίξει το Άρδην. Είδαμε πώς κατέληξαν με πρώτο τον πρόεδρό τους που μάλιστα συχνά πυκνά υποστηρίζει ότι εξέφραζε τη πραγματική ΝΔ (άσχετα αν εκφράζει πάντοτε μόνο τα συμφέροντά του).
Τα πολιτικά εγχειρήματα δε στήνονται σε μια μέρα και ιδίως αυτά που δεν είναι καθοδηγούμενα με άνωθεν και έξωθεν εντολές. Γι’αυτό θα ρωτήσω το κύριο Νεοδημοκράτη και τον κάθε ψηφοφόρο: αν δεν είναι έτοιμοι να ψηφίσουν ένα πολιτικό εγχείρημα όπως αυτό της Αθήνας για την Ελλάδα είναι τουλάχιστον έτοιμοι να το στηρίξουν, να το πλαισιώσουν; Η ψήφος θα έρθει, από μόνη της αργά ή γρήγορα στη συνέχεια αν η απάντηση είναι θετική. Αλλιώς δεν βλέπω το εποικοδομητικό στοιχείο στη κρητική του.

Υ.Γ. Επειδή οι άνθρωποι τείνουν να επαναλαμβάνουν έννοιες που διαβάζουν χωρίς όμως να ερευνούν τί βρίσκεται πίσω από αυτές ή να τις προσαρμόζουν κατά το δοκούν θα ήθελα να πω στον σχολιαστή Νεοδημοκράτη ότι ο “Δημοκρατικός Πατριωτισμός” είναι σύνθετη πολιτική έννοια που δεν είναι πάντοτε αλληλένδετη όπως δεν είναι αλληλένδετος και ο “Αντιδημοκρατικός Διεθνισμός”. Εκτός και αν νομίζει ότι οι πατριώτες δεν μπορούν να είναι και διεθνιστές και δημοκράτες ή νομίζει ότι οι διεθνιστές είναι εξ’ορισμού αντιδημοκράτες. Οι άνθρωποι δε μπαίνουν πάντοτε στα καλούπια που φτιάχνουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νοστος 30 Μαΐου 2019 - 23:39

Πολυ καλο το αποτελεσμα!
Επιτελους αρχιζει το”πνευμα” να αποκταει “σωμα”.
Το αν θα εχει νοημα αυτο που προσπαθησατε εξαρταται απο το αν θα εχει συνεχεια.
Χωρις συνεχεια το πνευμα θα ξαναμηνει χωρις σωμα. Και αρα αιολο και λογια του αερα που θα ξεχαστουν συντομα.

Σημειωση: Δυστηχως οι ελληνες δεν ειναι καλοι στις συλλογικες προσπαθειες.
Τα πανε καλα μονο ατομικα και εκει χανουν το παιχνιδι της συνεχειας. Καλες προσπαθειες που περιοριζονται ομως μονο στα λιγα χρονια της ζωης ενος ανθρωπου. Και μετα απο αυτον τελος.
Βεβαια καποιες φορες σωζουν την κατασταση και οι οικογενειακες προσπαθειες. Αλλα δεν αρκουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ