Αρχική » Ρήξης φ. 90

Ρήξης φ. 90

από admin

Διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:

[display-posts category="rixi90"]

Κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στα περίπτερα το νέο φύλλο της εφημερίδας Ρήξη (φύλλο 90). Η Ρήξη πιστεύει ότι παρά το κλίμα που υπάρχει ότι η κυβέρνηση σταθεροποιείται και η ΝΔ δείχνει να ισχυροποιείται, διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα τροφοδοτήσουν νέους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις το επόμενο διάστημα, μιας και το δίλημμα «συμμορφωθείτε ή θα σας πετάξουμε από το ευρώ» δεν πιάνει πια στον κόσμο. (Στο βαρόμετρο της public issue το 86% πιστεύει ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ και μόνο ένα 9% φοβάται για πιθανή έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ)

Ο Γιώργος Καραμπελιάς αναλύει ποιος είναι ο ελλείπων κρίκος του πολιτικού συστήματος, δηλαδή η έλλειψη μιας πατριωτικής, κοινωνικής, οικολογικής και δημοκρατικής πρότασης και που στο επόμενο διάστημα οι συνθήκες θα ευνοήσουν να αναπτυχθεί αυτή η πρόταση.

Διαβάστε ακόμα σε αυτό το φύλλο:

Για τις σοσιαλθολούρες του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πολιτικό γίγαντα του 27%, αλλά ακόμα έχει την πολιτική σκέψη και τις αγκυλώσεις των προηγούμενων χρόνων που ίσα ίσα ξεπερνούσε το 3%, γράφει ο Γιώργος Ρακκάς. Ο Γιάννης Ξένος για τα κόλπα που μεταχειρίζονται τέσσερις Έλληνες μεγιστάνες για να γλιτώνουν την εφορία, όταν εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν μπορούν να γλιτώσουν ούτε ευρώ. Ο Μιχάλης Χατζηπέτρου γράφει για βίος και την πολιτεία των εκσυγχρονιστών στην Ελλάδα τα τελευταία 17 χρόνια που κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο Σωτήρης Τλούπας για το πώς επεκτείνεται στον οικονομικό τομέα η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδος. Ο Νίκος Ντάσιος γράφει για την ελπιδοφόρα πρωτοβουλία που πήρε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία για να δημιουργηθεί ένα πανηπειρωτικό δίκτυο αλληλεγγύης. Ο Νίκος Κόμπλας σχολιάζει το χριστουγεννιάτικο διάγγελμα του Αρχιεπισκόπου που κινείται στην κατεύθυνση μια επαναστατικής κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Δημήτρης Γιαννάτος αναλύει ότι το ρίζωμα και η επανεδαφικοποίηση είναι πράξη αντίστασης, μιας και «στον κόσμο των αφεντικών… είμαστε όλοι ντόπιοι». Ακόμα, για τα ασυγχώρητα σφάλματα του Καμμένου που συμπλέοντας με την Χρυσή Αυγή δημιουργεί προβλήματα στο κόμματα και βγάζει από την καραντίνα την Χρυσή Αυγή.

Διεθνή: Η γερμανική οικονομία τα τελευταία χρόνια που σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ύφεση σπάει κάθε ρεκόρ στις εξαγωγές, του Βασίλη Στοϊλόπουλου. Η συριακή κρίση σε λίγο καιρό συμπληρώνει δύο χρόνια, αλλά το αδιέξοδο δεν φαίνεται να λύνεται, του Θανάση Τζιούμπα.

Επίσης, περιλαμβάνονται κείμενα των: Βιτζέι Πρασάντ, για τη θέση των γυναικών στην Ινδία, όπου το 2011 καταγράφηκαν 21.000 βιασμοί, δηλαδή πέντε κάθε δύο ώρες! Του Βασίλη Βιλιάρδου, το Partido X, το νέο κόμμα στην Ισπανία που απειλεί τον κατεστημένο πολιτικό κόσμο. Και του Ρομπέρτο Λόπεζ, στέλεχος της αριστερής τάσης του κυβερνητικού κόμματος της Βενεζουέλας, που αναλύει τις περιπλοκές της σοβαρότατης ασθένεις του Τσάβες, και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται.

Ιδέες: Ο Σπύρος Κουτρούλης συνεχίζει και σε αυτό το φύλλο να ασχολείται με τον πως έβλεπαν ο Μαρξ και ο Ένγκελς το Ανατολικό Ζήτημα. Ο Σωτήρης Δημόπουλος παρουσιάζει το κλασικό μυθιστόρημα του Ρόδη Ρούφου, Χάλκινη Εποχή,που πρόσφατα επανεκδόθηκε.

Οι Λησμονημένες Ιστορίες αυτό το μήνα καταπιάνονται με τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην ιστορία, τη βύθιση του Βίλχεμ Γκούστλφ

Τέχνη: –Ο Κώστας Σαμάντης παρουσιάζει την παράσταση του Ρόμπερτ Γουίλσον, Οδύσσεια –ενώ ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας στο cineρήξη παρουσιάζει το έργο του Κρίστιαν Μουντζίου, Πίσω από τους λόφους, τέλος τα σκίτσα του Νικόλα.

Αναζητήστε την στα περίπτερα!

Την εφημερίδα Ρήξη μπορείτε επίσης να τη βρείτε:

Αθήνα: Στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, Θεμιστοκλέους 37 (Εξάρχεια) Θεσσαλονίκη: Στο Στέκι του Άρδην, Βαλαωρίτου 1 &Δωδεκανήσου γωνία (8ος όροφος), Πάτρα: Κοινοτικόν, χώρος εναλλακτικής παρέμβασης, Ηφαίστου, αρ. 50 (μεταξύ Γεροκωστοπούλου & Πατρέως).

Εφημερίδα Ρήξη ardin-rixi.gr, perardin@gmail.com

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3826319 & 2310543751

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ