Αρχική » Εκ Βρυξελλών εισαγόμενοι

Εκ Βρυξελλών εισαγόμενοι

από admin

του Αλ. Μιχ.

από το ιστολόγιο Αντίσταση Τώρα

«…κι έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις
με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις…»

Τις τελευταίες μέρες γίνονται πολλές αναλύσεις για τους φταίχτες της κατάντιας της Κύπρου. Άλλοι ρίχουν το φταίξιμο στην κυβέρνηση Χριστόφια, άλλοι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, άλλοι μόνο τους ξένους τοκογλύφους, άλλοι τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΑΚΕΛ κι εμείς σε ΟΛΟΥΣ τους πιο πάνω.

Ξαφνικά, σήμερα το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή του Λάζαρου Μαύρου και χθες το βράδυ σε μια εκδήλωση της δικής μας Α.Φ. Έπαλξης στη Δημοσιογραφική Εστία, ακούσαμε και μια άλλη άποψη. Ο Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Γιάννος Χαραλαμπίδης, αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του άμοιρο ευθυνών και να επιρρίψει ευθύνες εξ ολοκλήρου στον κυπριακό λαό, αθωώνοντας μάλιστα την κυρία Μέρκελ και τη Γερμανία αφού σημείωσε ότι αυτοί κάνουν τις πολιτικές τους κι εμείς είμαστε τα λαμόγια. Άραγε, ο Χαραλαμπίδης δεν ενημερώθηκε τόσο καιρό για την πολιτική της Μέρκελ στην Ελλάδα; Ή εν τέλει δεν ενδιαφερόμαστε για τη μάνα μας;

Υποστήριξε, σήμερα το πρωί δε, πως όλοι αυτοί που μιλούν για την ύπαρξη τέταρτου ράιχ είναι οι λαϊκιστές και οι αριστεροί που διέλυσαν την Ελλάδα, όπως π.χ. ο Γιώργος Δελαστίκ που μιλούσε πριν από τον ίδιο στην εκπομπή του Λάζαρου Μαύρου ή άλλοι «αριστεριστές», όπως τον Γιώργο Καραμπελιά που θα μας οδηγήσουν στη σοσιαλιστική επανάσταση, όπως δήλωσε. Και έσκιζε τα ιμάτια του ξανά υπέρ της κυρίας Μέρκελ και των Γερμανών. Αν είναι δυνατόν.

Ο κύριος Χαραλαμπίδης αποκάλεσε τον Δελαστίκ, τον Καραμπελιά και όσους μιλούν από την Ελλάδα στην εκπομπή του ράδιου Πρώτου «εξ Ελλάδος εισαγόμενους» και μάλιστα όταν τον ρώτησε ο Λάζαρος Μαύρος αν τελικά είμαστε ένα έθνος άρχισε να ουρλιάζει και να λέει πως δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού. Εμείς απορούμε πώς τελικά γίνεται αντιληπτός ο πατριωτισμός στην Κύπρο, όταν ένας άνθρωπος που αποκαλεί Ελλαδίτες συγγραφείς που πάλεψαν διαχρονικά για το νησί μας, που ήταν παρόντες στον αγώνα ενάντια στο σχέδιο Ανάν, «εισαγόμενους» και «λαϊκιστές» δεν δέχεται μαθήματα από ένα μεγαλύτερο του δημοσιογράφο με τόση μάλιστα προσφορά.

Εν πάση περιπτώσει, ίσως να είμαστε «μικροί» για να κρίνουμε τον «μεγάλο» Γιάννο Χαραλαμπίδη, αλλά εμείς, ακόμα κι αν δεν σπουδάσαμε πολιτικές επιστήμες, θέτουμε κόκκινες ανεξίτηλες γραμμές. Όταν ένας άνθρωπος με τόσο έρεισμα ρίχνει ευθύνες στο λαό του τόπου του και βγάζει αγίους την Μέρκελ, τον Σόιμπλε, την Τρόικα, όλους αυτούς τους αλήτες που έχουν ως επάγγελμα τον οικονομικό πόλεμο, δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Όταν η αλαζονεία φτάνει τα όρια της αγένειας και της πολιτικής μωρίας, τότε καλό θα είναι να αποφασίσουμε όλοι με ποια πλευρά είμαστε… Αν θα είμαστε με τους πολιτικάντηδες των εκ Βρυξελλών εισαγόμενων θα είμαστε όντως άξιοι της μοίρας μας.

Εμείς πάντως θα ρίξουμε ευθύνες και στη Γερμανία, στη Βρετανία και σε όλους τους ΞΕΝΟΥΣ που επιχειρούν να επιβάλουν δεύτερη κατοχή στην Κύπρο και που έφεραν την Ελλάδα μας σ’ αυτή την κατάντια, θα κατσαδιάσουμε τις εθελόδουλες πολιτικές ηγεσίες που δεν έχουν ανάστημα, τον Χριστόφια και τον Αναστασιάδη, θα βρίσουμε και τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και όλης της φάρας που διέλυσαν τον τόπο. Αν συνεχίσουν κάποιοι να μιλούν μ’ αυτό το μοτίβο της ενοχοποίησης του λαού, τότε σε 30 χρόνια θα μιλάμε ξανά για αφορμές και δίδυμα εγκλήματα και θα αθωώνουμε την Τρόικα και τη Γερμανία, λέγοντας «εκάμαμεν τζι εμείς πολλά». Ε λοιπόν εμείς, όπως λέμε την Τουρκία Τουρκία και την εισβολή εισβολή, θα λέμε την Μέρκελ καγκελάριο του Δ’ Ράιχ και θα μιλάμε για οικονομικούς πολέμους… κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Πέτρος Ευδόκας 6 Απριλίου 2013 - 12:28

Παρομοίως και μία συναγωνιστής, μέλος της Κίνησης Πολιτών Άρδην μου έγραψε:

“Πήγα στην εκδήλωση της ‘ΕΠΑΛΞΗΣ’: έγινε της π….. με τον ‘γερμανοτσολιά’ Γιάννο Χαραλαμπίδη, ο οποίος υπεραμύνθηκε του δανεισμού από την Τρόικα και σήμερα το πρωί στον Λάζαρο, τα έβαλε με τους ‘αριστεριστές’ που φέρνει στην εκπομπή του και οι οποίοι -κατα τον Γιαννο- διελυσαν το κρατος! Αναφέρθηκε μάλιστα στους “Καραμπελιάδες”!”

Της απάντησα:
“Αυτά τα έχουμε διότι οι φοιτητές που το οργάνωσαν είναι αδιάβαστοι, και τυφλώνονται από λανθασμένες μορφές πατριωτισμού: στην περίπτωση μας, ο Γ. Χαραλαμπίδης είναι Νατοϊκός, αντικομμουνιστής σε βαθμό ηλιθιότητος, και εθνικιστής-σωβινιστής. Τι τους εμπόδιζε να τα δούν πιο πρίν;”

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
____________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εύμελος 6 Απριλίου 2013 - 14:50

Άκουγα την εκπομπή ζωντανά και ανατρίχιασα από την εμπάθεια και την άγνοια του Δρ. Διεθνών Σχέσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 6 Απριλίου 2013 - 20:29

Παρόλο που θα συμφωνήσω με την άποψη του συγγραφέα για τον ΄΄δόκτωρα΄΄ και τους ομοίους του και παρόλο που είναι προφανές ότι οι Μέρκελ Σόιμπλε κάνουν πόλεμο στην Κύπρο, την μεγάλη ευθύνη την αποδίδω ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ! Για άλλους λόγους από αυτούς του ΄΄δόκτωρα΄΄ αλλά πάντως πάνω και πρώτα από όλα στον κυπριακό λαό ! Το γιατί το έχω εξηγήσει άπειρες φορές και δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός ! Αλλά όταν κάνεις επιλογές τύπου ΑΝΑΝία, μετά τα δάκρυα περιττεύουν !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ