Αρχική » Πρώην χρυσαυγίτης: “Για κάθε τι που συνέβαινε ο Πατέλης ειδοποιούσε τον Λαγό και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο”

Πρώην χρυσαυγίτης: “Για κάθε τι που συνέβαινε ο Πατέλης ειδοποιούσε τον Λαγό και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο”

από admin

 

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη του πρώην χρυσαυγίτη στο Έθνος που αποκαλύπτει πολλά για το πως λειτουργεί το Τάγμα Εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια. Οι σχέσεις του δολοφόνου Ρουπακιά με τον τον επικεφαλής του Τάγματος Πατέλη και οι σχέσεις του Πατέλη με την ηγεσία της ΧΑ, Μιχαλολιάκος- Λαγός κ.ά. Τα μπραβιλίκια που πουλάνε στη Νίκαια και πολλά ακόμα.

Εκαναν μπίζνες και με… Πακιστανούς

Πότε έγινες μέλος της Χρυσής Αυγής;

Εγώ ξεκίνησα από την πρώτη συγκέντρωση που έκανε η Τ.Ο. Νίκαιας, στο κάλεσμα που έκανε μέσω Facebook. Ζήταγε βοήθεια γιατί θα πήγαιναν Πακιστανοί στα γραφεία της Νίκαιας για να τα σπάσουν. Τότε ήταν η πρώτη φορά που πήγα εγώ.

Θυμάμαι συγκεκριμένα ήταν Πέμπτη και είχα πάει στα γραφεία και είχα ρωτήσει πώς μπορώ να γραφτώ. Πίστευα στην ιδεολογία μιας Ελλάδας χωρίς λαθρομετανάστες, αλλά όχι στον τραμπουκισμό και στο να βαράμε. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά. Πήγα λοιπόν και γράφτηκα. Μάλιστα μου έβγαλαν κάρτα μέλους.

Πώς γίνεσαι μέλος;

Πληρώνεις 20 ευρώ, δείχνεις ελληνική ταυτότητα και γράφεσαι. Η κάρτα μέλους γράφει σε ποια οργάνωση ανήκεις και έχει αριθμό μέλους.

Την έχεις ακόμη αυτή την κάρτα;

Ναι. Την έχω κρατήσει, την έχω σπίτι. Αφού γράφτηκα και έγινα μέλος, με έβαλαν στον Πυρήνα. Η διαφορά του μέλους από τον Πυρήνα είναι ότι ο δεύτερος θα τρέξει σε όλα. Σε ό,τι κι αν γίνει, χωρίς να ρωτήσει τίποτα. Ο Πυρήνας ξεκίνησε να είναι 20 άτομα, αλλά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης αποφάσισε να φτιάξει Ανοιχτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του. Που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί.

Στον Ανοιχτό Πυρήνα ποιοι ανήκουν;

Οι περισσότεροι ανήκαν στον Ανοιχτό και οι γυναίκες. Μετά έκαναν διαχωρισμό γυναικώναντρών και δέχονταν μόνο άντρες. Οταν ερχόταν κάποιος και γινόταν μέλος έπρεπε να συμμετάσχει πρώτα σε πέντε-έξι δράσεις που έκαναν, και μετά αναλόγως κρίνανε και σου έλεγαν ότι πλέον ανήκεις στον Ανοιχτό Πυρήνα. Μετά συνέχιζες, έμπαινες στα πιο μέσα τους και αν έβλεπαν ότι μπορούσες, έμπαινες στον Κλειστό Πυρήνα. Εκεί μέσα υποτίθεται ότι έλεγαν τα μυστικά τους. Ποτέ όμως δεν έμεναν μυστικά, γιατί υπήρχαν άτομα που έβγαιναν έξω και μιλούσαν.

Ποια ήταν τα μυστικά αυτά;

Τι θα κάνουν. Να πάνε να χτυπήσουν στην τάδε διεύθυνση, στο τάδε σπίτι που μένουν δέκα Πακιστανοί, να βγουν να γράψουν συνθήματα στους τοίχους, να κάνουν ντου σε μετανάστες.

Χτυπούσαν κυρίως μετανάστες;

Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι βαράω Πακιστανό αλλά μετά του πουλάω προστασία. Οποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά. Υπάρχουν μαρτυρίες και από άλλους ανθρώπους γι’ αυτά, δεν είναι μόνο η δική μου. Μάζευαν λεφτά για κάποιον συνάνθρωπο που είχε πρόβλημα και τα έβαζαν στην τσέπη τους. Ελεγαν 40 ευρώ μάζεψα και από την καταμέτρηση που γινόταν στον Κλειστό Πυρήνα μαθαίναμε ότι είχανε μαζευτεί 300 ευρώ που τα έβαζαν στην τσέπη τους! Και πλήρωναν τα κοινόχρηστα των σπιτιών τους και έκαναν μια ζωή αξιοπρεπέστατη. Παρόλο που ο Γιώργος Πατέλης και η σύζυγός του είναι άνεργοι και το μοναδικό εισόδημα που έχουν είναι η σύνταξη της μητέρας του, ζουν σε μεγάλο, άνετο σπίτι στη Νίκαια. Πληρώνει φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ζει αξιοπρεπέστατα και υπερηφανεύεται ότι έδινε κάθε μέρα στο παιδί του 15 ευρώ. Αν είσαι άνεργος, από κάπου πρέπει να τα βγάζεις αυτά.

Αυτά που περιγράφεις τα ξέρει ο Ι. Λαγός;

Με τις πλάτες του γίνονται. Για όλα ο Λαγός είναι ενημερωμένος. Ο,τι κι αν λέγαμε, ό,τι κι αν γινόταν, ο Λαγός το ήξερε. Συναγωνιστές που βγήκαν και τα είπαν έφαγαν ξύλο. Και είχαν πάει με στοιχεία και αποδείξεις και τους έδειραν και μετά τους διέγραψαν. Τους έβγαζαν ψεύτες, ότι ήταν απείθαρχοι και τους πέρναγαν από πειθαρχικό. Αν έβλεπες το στραβό και το έλεγες, είχες τελειώσει, ήσουν εκτός. Για να φτιάξει την κλίκα του με τους φουσκωτούς του, το τάγμα εφόδου, όπως το ήθελαν, και να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα της δολοφονίας.

 

Στολές παραλλαγής μόνο… για επίλεκτους

Στα τάγματα εφόδου πόσα άτομα είναι;

Τα τάγματα εφόδου είναι ο Πυρήνας του. Οταν έφυγα εγώ είχαν μείνει 30 άτομα, αλλά μετά μπήκαν κι άλλοι, που δεν τους ξέρω.

Αυτά τα 30 άτομα είναι που πήγαν και στη δολοφονία του Π. Φύσσα;

Ναι.

Πώς λειτουργούν τα τάγματα εφόδου;

Το τάγμα εφόδου φοράει τις ασπρόμαυρες παραλλαγές. Τα λένε «πόλεως» και είναι του τάγματος εφόδου και μόνο η Τ.Ο. Νίκαιας μπορεί να τα φοράει και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα. Κάνουν ό,τι τους πει ο Γιώργος Πατέλης. Οταν πάνε να κάνουν κάτι, τους λέει να είναι έτοιμοι, να φοράνε μαύρα κι όχι μπλούζες της Χρυσής Αυγής και στιγματιστεί το κίνημα, να βάλουν κράνη για να μην αναγνωρίσουν το πρόσωπό τους.

Σε ποια εντολή που είχε δοθεί ήσουν μπροστά;

Οταν είχαν κάνει πορεία οι αναρχικοί στη Νίκαια, είχε έρθει αλαφιασμένος ο Πατέλης στα κατάμεστα γραφεία και είχε πει όλοι οι άντρες κάτω. Και πήγαν όλοι κάτω με κράνη και τα ξύλα που έχουν, γιατί αυτά τα εξαφανίζουν, τα πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι κάθε φορά για να μην τα βρίσκει η αστυνομία, με ασπίδες, και πήγαν κάτω να κυνηγήσουν αναρχικούς.

Πού τα κρύβουν τα όπλα αυτά;

Την τελευταία φορά, επειδή περιμένανε να κάνουν ντου οι αστυνομικοί, τα είχαν κρύψει στο αυτοκίνητο του Πατέλη. Εφυγαν από το γραφείο οι ασπίδες και τα ρόπαλα και τα έκρυψαν στο αυτοκίνητο και στο σπίτι της μητέρας του, όχι στο δικό του. Την άλλη φορά μας είχε βάλει, επειδή ερχόταν η αστυνομία και ήταν «μιλημένοι», όποιος είχε «σιδερικό» πάνω του έπρεπε να το δώσει στον Γιώργο (Πατέλη).

Είχαν όπλα;

Ναι. Στιλέτα, πτυσσόμενα κλομπ, φωτοβολίδες και είχα ακούσει ότι κάποιοι είχαν και όπλο αλλά δεν το είχα δει.

Ο Γιώργος Πατέλης οπλοφορεί;

Οχι. Εβαζε πάντα τους άλλους μπροστά για να κάνουν τη βρωμοδουλειά του και αυτός από πίσω δεν ξέρει τίποτα.

Δηλαδή η Τ.Ο. Νίκαιας αναλαμβάνει την προστασία και των άλλων οργανώσεων της Χρυσής Αυγής;

Ναι, έχει την προστασία. Οπου καλεστεί, όχι μόνο Πειραιά, Σαλαμίνα, Πέραμα. Οπου υπάρξει πρόβλημα θα εμφανιστεί. Στις Θερμοπύλες τη φρούρηση την είχε η Νίκαια, στα γραφεία της Σαλαμίνας που έκαναν εγκαίνια το τάγμα εφόδου είχε κατέβει. Οταν υπήρχε και ο απλός κόσμος έκαναν και τα «και καλά» επεισόδια με τους αλλοδαπούς. Τους χτύπαγαν για να δείξουν ότι κάποιοι είναι.

Επεισόδια άλλη φορά με αντιφασίστες είχατε;

Οχι. Κάθε φορά έλεγαν οι αντιφασίστες δεν ήρθαν οι κότες, λέγαμε εμείς ότι δεν ήρθαν οι κότες και δεν είχαν βρεθεί ξανά. Πρώτη φορά έφτασε σ’ αυτό το σημείο, να πει κάποιος ότι είναι αντιφασίστας και να τον σκοτώσουν.

Στον Κλειστό Πυρήνα για να μπεις, στο τάγμα εφόδου, τι πρέπει να κάνεις;

Πρέπει να έχεις πολύ σκληρό στομάχι. Να δέχεσαι τα πάντα. Είσαι ένα μηδενικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πέσε κάτω και πάρε κάμψεις και να σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους; Είσαι το τίποτα και ό,τι σου πούνε πρέπει να το κάνεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι εντολή, τελείωσε!

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τι ξέρεις, τι έχεις ακούσει από άλλους χρυσαυγίτες που έχεις ακόμη επαφή και τι πιστεύεις ότι έγινε;

Ξέρω ότι τον είχαν στην μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δεν σου οπλίζει το χέρι όμως. Ηταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το γνωρίζανε.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι δύο χρυσαυγίτες που ήταν στο ίδιο μαγαζί με τον Φύσσα πήραν τηλέφωνο κάποιον και τον ειδοποίησαν. Ποιον θα έπαιρναν βάσει ιεραρχίας;

Τον Πατέλη. Εχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Οσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί.

Απ’ τον Πατέλη στον Λαγό και μετά στον αρχηγό

Δηλαδή η ιεραρχία πώς ακριβώς ήταν;

Ο,τι κι αν γινόταν, πρώτα ενημέρωνες τον Πατέλη. Ποτέ δεν έπαιρνες απευθείας τον Λαγό. Ο Λαγός ενημερώνει τον Μιχαλολιάκο. Για τη Νίκαια ενημερώνεται ο Λαγός.

Ο Λαγός ενημερώνει τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και τους άλλους βουλευτές;

Δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι τους ενημερώνει. Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από κει και πέρα μας έλεγαν ότι το OK το δίνει ο αρχηγός. Μόνο αν πει OK ο αρχηγός πηγαίνετε.

Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να έχει δώσει το OK ο αρχηγός;

Πιστεύω πως ναι, θα μπορούσε να μην έχει δώσει το ΟΚ ο αρχηγός. Αλλά ο Λαγός όχι. Ο Λαγός είναι οι πλάτες της Νίκαιας. Γνωρίζει τα πάντα. Από τις κλεψιές, τους τραμπουκισμούς, τα μπραβιλίκια στην πλατεία Μέμου και Ελευθερίας, που σφάζονται ακόμα.

Τι εννοείς μπραβιλίκια;

Πουλάμε προστασία στα μαγαζιά. Θέλουν να την πάρουν από τους Αλβανούς, που την έχουν τώρα.

Ξέρεις από πού χρηματοδοτείται η Τ.Ο. Νίκαιας;

Οχι. Μόνο τις εισφορές από τα μέλη έχω δει. Ερχόταν ο απλός ο κόσμος και έδινε 200 ευρώ εισφορά.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς τι σχέση είχε με την Τ.Ο. Νίκαιας; Ηταν το «δεξί χέρι» του Πατέλη;

Εκτός από το ότι είναι στον Πυρήνα, τον είχε βάλει ο Γιώργος (σ.σ. Πατέλης), χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα, στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. Και ο Γιώργος στο πενταμελές βάζει μόνο δικά του άτομα.

Το πενταμελές τι κάνει ακριβώς και πώς αποδεικνύεται αυτό;

Το πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις για τη Νίκαια. Υποτίθεται ότι υπάρχει στο καταστατικό των γραφείων. Κρατούσαν αρχείο, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη.

Υπάρχουν αρχεία δηλαδή που τηρούνται και αναφέρονται ονόματα;

Ναι. Στο πενταμελές είναι ο Πατέλης, η γυναίκα του η Νίτσα, ο Τσακανίκας, ο οποίος ήταν Αιγύπτιος και επειδή δεν μπορούσε να παρουσιάζεται αυτός έβαλαν τη γυναίκα του την Αναστασία, ο Ρουπακιάς και ήταν και ο Βασίλης που δεν ξέρω το επίθετό του.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει κομματική ταυτότητα;

Βέβαια, έχει κάρτα μέλους. Από τη στιγμή που μπαίνεις στην Τ.Ο. Νίκαιας πληρώνεις 20 ευρώ και δίνεις την ταυτότητά σου. Την κάρτα μέλους την έχει ο ίδιος και πρέπει να υπάρχει στα αρχεία των γραφείων. Τηρείται και τετράδιο, στο οποίο υπογράφεις όταν παραλαμβάνεις την κάρτα και δίνεις τηλέφωνο, διεύθυνση πού μένεις, την οικογενειακή σου κατάσταση, οι άντρες αν έχουν κάνει στρατό και πού. Κανονικό φακέλωμα. Οσοι είναι στον Κλειστό Πυρήνα έχουν και ειδικό βιβλιαράκι στο οποίο υπάρχει και φωτογραφία. Μάλιστα καταγράφονται και οι επιδόσεις τους.

Δηλαδή;

Πόσους Πακιστανούς έχουν δείρει, σε πόσες συγκεντρώσεις έχουν πάει, πόσες φορές έχουν δώσει το «παρών» στις οργανωτικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Η Ν. Μπενέκη που φωτογραφίζεται με τη Ν. Σκαρπέλη ποια είναι;

Είναι η γκόμενα του Λαγού. Την έχει βάλει αυτός στην περιφέρεια Πειραιά. Από τα κεντρικά την έχουν διώξει γιατί είναι Αλβανίδα. Είναι εκεί με τις πλάτες του Λαγού. Εγώ που είμαι από την Ελλάδα δεν δέχομαι να μου κάνει ιδεολογικό μια Αλβανίδα.

Τα τάγματα εφόδου ξεκίνησαν αποκλειστικά από τη Νίκαια; Σε πόσα επεισόδια έχουν πάει;

Ετσι μας ονόμασαν. Τάγμα Εφόδου. Εχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους. Ο δε υπεύθυνος που τους κατέβασε είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, χωρίς να σκεφτεί αυτά τα παιδιά πού τα στέλνει.

Στο Πέραμα, στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ ποιοι πήγαν;

Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω από μάρτυρες που τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας.

Ναι αλλά φορούσαν κράνη…

Αν επί 1,5 χρόνο σε βλέπω καθημερινά, και κράνος να φοράς θα σε καταλάβω.

Η συνέντευξη συνεχίστηκε και στο σημερινό φύλλο του Έθνους αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ