Αρχική » Μεγάλη επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων της Vodafone

Μεγάλη επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων της Vodafone

από admin

Δείτε το σχετικό βίντεο του Σωματείου, για τις προσπάθειες Wind και Vodafone να δημιουργήσουν τράστ και να τσακίσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα σωματεία με τακτικές υπεργολαβιών (outsourcing):

 

Ανακοίνωση Δ.Σ. του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον 

Συνάδελφοι,

Η απεργία της Παρασκευής στη VODAFONE είχε μεγάλη επιτυχία, ακολουθώντας την απολύτως επιτυχημένη απεργία στη WIND δυο μέρες πριν.

 • Τα κτήρια της Παλλήνης και της Πειραιώς έμειναν τελείως άδεια και περιφρουρούμενα από τις απεργιακές επιτροπές, στις οποίες συμμετείχε σημαντικός αριθμός συναδέλφων. Μαζί μας βρέθηκαν συνάδελφοι από την WIND και άλλες εταιρείες του κλάδου (INTRACOM, ΟΤΕ, ΝΟΚΙΑ SIEMENS), καθώς και συναγωνιστές από λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, Σωματεία και συλλογικότητες.
 • Παρέλυσε η Τεχνική Διεύθυνση και πολλές υπηρεσίες των τηλεφωνικών κέντρων δεν λειτούργησαν ή υπολειτούργησαν.
 • Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τεχνικών δήλωσαν στις φόρμες την απεργία, ενώ το ίδιο έκανε και αξιόλογος αριθμός συναδέλφων από τα υπόλοιπα τμήματα και κτήρια. (Ας σημειωθεί πως συμπτωματικά, από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι σήμερα Δευτέρα βράδυ, δεν λειτουργεί το σύστημα EVO, οπότε πολλοί συνάδελφοι δεν μπόρεσαν ακόμη να δηλώσουν την απεργία).
 • Στην Παλλήνη πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής απεργιακή συγκέντρωση με την συμμετοχή αρκετών τεχνικών συναδέλφων, αλλά και συναγωνιστών από την WIND, την ΙNTRACOM και τον ΟΤΕ.

Η ταραχή της Διοίκησης είναι μεγάλη και έκδηλη:

 • Η προσπάθεια προϊσταμένων στην Τεχνική Διεύθυνση και στα τηλεφωνικά κέντρα να ωθήσουν συναδέλφους  σε απεργοσπαστική εργασία βαφτίζοντάς τους σαν ‘προσωπικό ασφαλείας’ έπεσε στο κενό, καθώς οι ίδιοι οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να συναινέσουν.
 • Η προσπάθεια προϊσταμένων στα τηλεφωνικά κέντρα να κουβαλήσουν τους εργαζόμενους από το ξημέρωμα στη δουλειά ή να τους μετακινήσουν σε άλλα κτήρια απέτυχε κι αυτή, χάρη στην αντίσταση των συναδέλφων.
 • Τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις δείχνουν πως οι κινητοποιήσεις μας είναι αποτελεσματικές και δυσκολεύουν την Διοίκηση στην υλοποίηση του εφιαλτικού σχεδίου της.

Συνάδελφοι, με την απεργία μας δείξαμε έμπρακτα πως:

 • Δεν πιστεύουμε τις ψεύτικες υποσχέσεις της Διοίκησης για τη “νέα εταιρεία”, όπου θέλουν να πετάξουν ως πρόβατα προς σφαγή τους συναδέλφους τεχνικούς, για να χτυπήσουν μισθούς, επιδόματα, παροχές που κατοχυρώνονται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που με αγώνες έχουμε κατακτήσει με τα Σωματεία μας.
 •  Εμείς οι εργαζόμενοι στη VODAFONE, μαζί με τους συναδέλφους μας στη WIND, μπορούμε να υλοποιήσουμε οποιοδήποτε έργο, μαζί και το network sharing, δίχως την δημιουργία «νέας εταιρείας», χωρίς υπεργολαβίες.
 • Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αυτό τον αγώνα όλοι μαζί και μέχρι τέλους, για να ματαιώσουμε το σχέδιο της εργολαβίας.

Γι’ αυτό:

 • Όσοι συνάδελφοι δεν έχουμε δηλώσει ακόμη ΑΠΕΡΓΙΑ στις σχετικές φόρμες του EVO, πρέπει να το κάνουμε άμεσα αύριο ή τις αμέσως επόμενες μέρες.
 • Πρέπει να είμαστε σ’ ετοιμότητα και αποφασισμένοι. Δεν αποκλείονται τις επόμενες μέρες τυχοδιωκτικές κινήσεις, που ουσιαστικά θα είναι προσπάθειες υφαρπαγής της συναίνεσης-αποδοχής μας στη μεταφορά μας στον εργολάβο.
 • Δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν απαντάμε σε κανένα mail της Διοίκησης, και για κάθε ενέργεια ενημερώνουμε-συντονιζόμαστε με το Σωματείο. Δεν επιτρέπουμε να μας κοροϊδέψουν.
 • Συνάδελφοι, με τις επιτυχημένες 24ωρες απεργίες σε VODAFONE και WIND ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων. Από σήμερα συνεχίζουμε πιο πολλοί και πιο δυνατοί τα βήματά μας στον δρόμο των αγώνων για να ματαιώσουμε οριστικά το σχέδιο της «νέας εταιρείας»-εργολαβίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ