Αρχική » Γιατί κ. Μηταράκη;

Γιατί κ. Μηταράκη;

Της Παγχιακής Επιτροπής ΑΓΩΝΑ

Πρόσκληση της Ύπατης Αρμοστείας προς τον Τοπικό Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Καλλιμασιάς Χίου προσπαθεί να συνδέσει μετανάστες – πρόσφυγες με την τοπική αγορά εργασίας. Η εκδήλωση έγινε στις 4 Μαΐου στον τωρινό καταυλισμό Καρά -Τεπέ (Μαυροβούνι) Λέσβου σε στενή συνεργασία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και προφανώς η πρόσκληση στέλνεται σε παραγωγικούς φορείς σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Να θυμίσουμε ότι ο πληθυσμός του καταυλισμού στο Καρά – Τεπέ στην Λέσβο πλησιάζει τους 3.000 κατόπιν συνεχών αφίξεων από τα τουρκικά παράλια και ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί πολλάκις για μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά.

Εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, αναγκαίες οι ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα:

α. Αν η πολιτική σύνδεσης προσφύγων -μεταναστών με τις τοπικές αγορές εργασίας και η παραμονή στα ακριτικά νησιά, πριμοδοτεί την παράνομη μετανάστευση προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια;

β. Αν συνάδει η εκδήλωση με την δέσμευση της Ν.Δ. για μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά;

γ. Γιατί η Ύπατη Αρμοστεία ασκεί καθοριστικό ρόλο στην μεταναστευτική πολιτική και μάλιστα στις ευαίσθητες ακριτικές περιοχές; (Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες στους Χιώτες από τις κατά καιρούς προσπάθειες της Υ.Α να φτιάξει ή να μεγεθύνει καταυλισμούς δημοπρατώντας ακόμα και κατασκευαστικές εργασίες χωρίς άδεια!)

Διαβάστε επίσης:

Τον αφελληνισμό της Λέσβου προβλέπουν οι Βρυξέλλες (α΄ μέρος)

Τον αφελληνισμό της Λέσβου προβλέπουν οι Βρυξέλλες (β΄ μέρος)

https://www.dimokratis.gr/index.php?article=2023-4-1_ton_afellinismo_tis_lesbou__problepoun_oi_bryxelles&fbclid=IwAR3RRSGYtERVhEY-3k11klFRfpUEmJOXi5BzFhm7wULIVmur6Jn1IJaBwL0

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ