Αρχική » Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΑΡΔΗΝ

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΑΡΔΗΝ

από admin

ARDIN720

Για ένα νέο Όχι στη σύγχρονη Κατοχή

                        Για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού πατριωτικού κινήματος

Tο Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα, στο στέκι του Άρδην (Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα), πανελλαδική συνδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν φίλοι και συναγωνιστές από μαζικά κινήματα από όλη την Ελλάδα, από τον Σπάρτακο και τον Αντιφωνητή της Κομοτηνής, την εφημερίδα Ένωση της Κύπρου και από τους φίλους του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη. Η συνδιάσκεψη θα έχει σαν στόχο τη συγκρότηση πολιτικού κινήματος που θα παρεμβαίνει στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και της Κύπρου και θέτει σαν επιδίωξη την κάθοδο στις Ευρωεκλογές του 2014, καθώς και στις δημοτικές εκλογές, όπου αυτό είναι εφικτό.

α) Το εγχείρημά μας επιθυμεί να εκφράσει μια ολική ρήξη με τον παλαιό πολιτικό κόσμο, τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές του. Να οργανωθεί βήμα-βήμα, από τα κάτω, δίνοντας έμφαση σε συμφωνία αρχών και στην επεξεργασία ενός ρηξικέλευθου και καινοτόμου πολιτικού λόγου.

β) Να απευθυνθεί στη μεγάλη εκείνη μάζα των «αόρατων» ή «ανώνυμων» –δηλαδή σε όσους αισθάνονται σήμερα αποξενωμένοι από τον κουρασμένο πολιτικό κόσμο– πιστεύοντας ότι δεν υφίσταται σήμερα καμία φωνή, πολιτική ή ιδεολογική, που να τους εκφράζει. Σε αυτόν τον κόσμο, που κινήθηκε σε «υπόγειες διαδρομές» κατά την ύστερη μεταπολίτευση, αισθανόμενος αηδία και αποτροπιασμό για την πορεία παρακμής που έχει ακολουθήσει ο τόπος.

γ) Θα πρέπει να αξιοποιεί αποφασιστικά τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσει αυτόν τον κόσμο και να παρακάμψει την υπονόμευση και τον αποκλεισμό που ασκεί η «τηλε-ολιγαρχία» απέναντι σε κάθε αυθεντική φωνή, που φιλοδοξεί να εκφράσει την επιθυμία του ελληνικού λαού να αντισταθεί.

δ) Το εγχείρημα να μην θυσιάσει σε τίποτα τη φρεσκάδα του και τον ριζικά διαφορετικό πολιτικό λόγο του στον βωμό ευκαιριακών συμμαχιών και συγκολλήσεων.

ε) Οι βασικές αρχές του εγχειρήματός μας περιγράφονται από το πεντάπτυχο, πατριωτισμός, κοινωνική δικαιοσύνη, οικολογική ισορροπία, άμεση δημοκρατία, πνευματική αναγέννηση.

Η Συνδιάσκεψη αποτελεί την κορύφωση μιας διαδικασίας διαλόγου για την διαμόρφωση ενός νέου πατριωτικού εναλλακτικού κινήματος, ο οποίος εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο χρόνο με σταθμούς ανοιχτές συζητήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κομοτηνή, τη Λειβαδιά και το Βελβεντό της Κοζάνης και με συμμετοχή ανθρώπων και συλλογικοτήτων που προέρχονται από διάφορες πόλεις της χώρας.

Η Συνδιάσκεψη θα έχει χαρακτήρα ολομελειακό και όχι αντιπροσωπευτικό.  Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να δηλώσει στη Συντονιστική Γραμματεία τη συμμετοχή του μέχρι και πέντε (5) ημέρες πριν από την έναρξή της. Παράλληλα, δηλώνει και την ιδιότητα με την οποία θα συμμετέχει:

Α. Σύνεδρος, με δικαίωμα λόγου, κατάθεσης πρότασης και δικαίωμα ψήφου στη Σ.

Β. Παρατηρητής, με δικαίωμα παρακολούθησης της Σ. και δικαίωμα γραπτής ερώτησης.

Το αργότερο μέχρι πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη της Σ., η υπάρχουσα Συντονιστική Γραμματεία θα έχει αποστείλει σε κάθε πρόσωπο που θα συμμετέχει, ανεξαρτήτως ιδιότητας, τα κείμενα που θα συζητηθούν και θα εγκριθούν στη Σ.

Την πρώτη ημέρα της Σ. θα συζητηθούν και θα εγκριθούν: α) Εκτενές κείμενο για τον πολιτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος και τις βασικές προγραμματικές αρχές του, β) Κείμενο για τις βασικές οργανωτικές αρχές του εγχειρήματος και την οργανωτική διάρθρωση αυτού μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης, τον Μάρτιο του 2014.

Τη δεύτερη ημέρα της Σ. θα συζητηθούν και θα εγκριθούν:

α) Κείμενο για την ανάπτυξη πολιτικών πρωτοβουλιών (π.χ. καμπάνιες), μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης, τον Μάρτιο του 2014, και τη συγκρότηση μετώπων (στον χώρο της εκπαίδευσης ή για τις δημοτικές εκλογές).

β) Η ανάδειξη εννεαμελούς Προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας, με αντιπροσώπευση περιφερειών, που θα αποτελεί το συντονιστικό και καθοδηγητικό όργανο του εγχειρήματος μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης, τον Μάρτιο του 2014.

Τέλος, στις 28 Οκτωβρίου, θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος.

Επειδή ο στόχος του κινήματός μας δεν είναι εκλογικός αλλά πριν από όλα κινηματικός, θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην οργάνωση μιας σειράς από κινηματικές καμπάνιες, σε κεντρικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Πρώτον, μια πλατειά καμπάνια ενάντια στη νέα γερμανική κατοχή που θα έχει ως στόχο:

Α) Το μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και την καταγγελία των μεγάλων καταστημάτων-προπυργίων του γερμανικού κεφαλαίου στη χώρα.

Β) Την καταγγελία των νέων γκαουλάιτερ (Ράιχενμπαχ-Φούχτελ) και των μεθοδεύσεών τους για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου.

Γ) Την αποκάλυψη των ντόπιων συμφερόντων που ταυτίζονται με τις δυνάμεις κατοχής.

Δεύτερον, μια καμπάνια ενάντια στη φυγή των νέων, εν πολλοίς πτυχιούχων, από τη χώρα. Διότι πρόκειται για τη χειρότερη λεηλασία που υφίσταται σήμερα η χώρα μας. Η καμπάνια αυτή θα περιλαμβάνει εκτεταμένη πληροφόρηση, δράση ενάντια στην δουλεμπορική προπαγάνδα που αυτή τη στιγμή διεξάγεται μέσα στα πανεπιστήμια κ.ο.κ.

Τρίτον, μια ευρύτατη πρωτοβουλία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης του λαού.

Εμείς θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου 2013 όχι μόνο συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού ενάντια στη νέα κατοχή, αλλά κάνοντας ένα έμπρακτο βήμα συμβολής στη διαμόρφωση των πολιτικών δυνάμεων που θα φέρουν σε πέρας το εγχείρημα της αντίστασης και θα οδηγήσουν παραπέρα στη συγκρότηση του απαραίτητου εθνικού πατριωτικού μετώπου.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ