Αρχική » Ρήξη φ. 99

Ρήξη φ. 99

από admin

Διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:

[display-posts category="rixi99"]

Του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη φ. 99 που κυκλοφόρησε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αλέξανδρος Νιέφσκυ, στις 5 Απριλίου 1242 νίκησε τους Τεύτονες ιππότες, που είχαν εισβάλει με τις ευλογίες του πάπα  και μετά από λίγο το Κίεβο μεταβλήθηκε σε προσωρινή πρωτεύουσα της δυτικής ρωσικής επικράτειας υπό τον Αλέξανδρο.
Σήμερα οι «Τεύτονες ιππότες», δηλαδή οι Γερμανοί, επί κεφαλής όλης της Δύσης, μοιάζουν να επιστρέφουν στην Ουκρανία, με την προσπάθεια ενσωμάτωσής της στο δυτικό άρμα, μέσω συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αιχμή του δόρατος οι δυνάμεις των ουνιτών και των καθολικών Ουκρανών, παρότι είναι μειοψηφία στη χώρα. Το ίδιο είχε συμβεί με τον Νιέφσκυ και τον πάπα στη μεσαιωνική Ρωσία. Πίσω τους όμως βρίσκεται δυστυχώς και η ουκρανική ολιγαρχία. Ο Μάθιου Ροχάνσκι, του Κέντρου Γούντροου Ουίλσον, στις 12/12/13 τόνισε πως οι Ουκρανοί ολιγάρχες «θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρει η συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ μπορούν αποτελέσουν την εγγύηση ότι θα διατηρήσουν τον πλούτο και την επιρροή τους». Θα μπορέσει άραγε ο Πούτιν, ο ισχνός σύμμαχός του Γιανουκόβιτς και οι διεφθαρμένοι Ρώσοι ολιγάρχες να αντισταθούν αποτελεσματικά;
Πάντως ένα είναι σίγουρο, η γερμανορωσική λυκοφιλία θα λάβει οριστικά τέλος. Γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να παραχωρήσει και την Ουκρανία. Το είχε κάνει ο Λένιν με τη Συνθήκη του Μπρεστ – Λιτόφσκ στις 3 Μαρτίου του 1918, για να απελευθερωθεί από τον εξωτερικό πόλεμο μπροστά  στις εσωτερικές συγκρούσεις και το αναίρεσε μερικά χρόνια μετά. Από την άλλη η Γερμανία, αφού κατάπιε την Ανατολική Ευρώπη και γονάτισε τη Νότια, έχει ανάγκη  για νέο ζωτικό χώρο και το  σημαντικότερο ελεύθερο «οικόπεδο» στην Ευρώπη είναι η Ουκρανία. Εδώ λοιπόν, αναπόφευκτα, θα τα χαλάσει ο Πούτιν με τη Μέρκελ, όπως τα χάλασε ο Χίτλερ με τον Στάλιν μετά το  Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, που είχαν υπογράψει στις 23/8/1939.
Απέναντι στη γερμανική αρπακτικότητα ο Πούτιν αποδείχτηκε εξαιρετικά κοντόθωρος, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, όταν άφησε τους Γερμανούς να ισοπεδώσουν την… Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα την τελευταία. Γι’ αυτό και η Μέρκελ του το… ανταποδίδει, όπως είχε κάνει και ο Χίτλερ στον Στάλιν, όταν αυτός, για να φανεί πιστός στο Σύμφωνο, είχε διαλύσει ουσιαστικά την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της ΕΣΣΔ. Στερνή μου γνώση… Βλαντιμίρ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

14 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 13 Δεκεμβρίου 2013 - 21:05

Δε θα συμφωνήσω ότι οι Γερμανοί ηγούνται της προσπάθειας απόσπασης της Ουκρανίας από τη σφαίρα επιρροής της ρωσσικής ολιγαρχίας-ελίτ. Η προσπάθεια αυτή υποκινείται κυρίως από τους “ατλαντιστές” δηλ. ΗΠΑ-Βρεταννία και τη Γαλλία να τρέχει από πίσω όπως κάνει συνήθως. Η Γερμανία κρατά πολύ προσεκτική στάση κατά τη γνώμη μου διότι το θέμα ανάμεσα στη γερμανική ηγεσία και τη ρωσσική ολιγαρχία είχε τεθεί και στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη νομή της Κύπρου. Εκεί η γερμανική ηγεσία είχε αποσύρει τις αξιώσεις της για την Ουκρανία με αντάλλαγμα την απόσυρση της ρωσσικής επιρροής από την Κύπρο το οποίο κι έγινε.
Από την άλλη οι Αμερικανοί κι οι Άγγλοι των οποίων η μόνιμη τακτική είναι η διαβολή και το “διαίρει και βασίλευε” δεν έχουν τίποτα να χάσουν ό,τι κι αν γίνει στην Ουκρανία. Το βασικό ώφελος που επιδιώκουν εκεί είναι ακριβώς η ρήξη στις σχέσεις Μόσχας-Βερολίνου κι όχι η προσάρτηση της Ουκρανίας. Εξάλλου δεν είναι και πολύ πιο χρήσιμο το σενάριο να πέσει η Ουκρανία στα χέρια των Γερμανών με τους οποίους η ρήξη των ατλαντικών δυνάμεων συνεχώς κλιμακώνεται. Επιπλέον, κι η Ιστορία διδάσκει ότι η Γερμανία κι η Ρωσσία μπορούν να αντιμετωπισθούν από τις ατλαντικές “θαλάσσιες” δυνάμεις μόνον όταν η μία στραφεί εναντίον της άλλης όπως π.χ. στο Β! ΠΠ όταν ο εθνικοσοσιαλιστικός ολοκληρωτισμός στράφηκε εναντίον του κομμουνιστικού ομοίου του. Κι αν ο Βλαντιμίρ είναι κοντόθωρος σε σχέση με τα διδάγματα του Β!ΠΠ, ακόμα πιο κοντόθωρη θα είναι η Μέρκελ κι η γερμανική ηγεσία αν υποκύψουν (ή έχουν ήδη υποκύψει εν πάσει περιπτώσει) στον πειρασμό να διεκδικήσουν την Ουκρανία από τη ρωσσική ολιγαρχία. Ο λόγος είναι ότι αν η ρωσσική αρκούδα ξυπνήσει και στραφεί εναντίον του ο γερμανικός αετός θα είναι ο πρώτος που θα την πληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 13 Δεκεμβρίου 2013 - 22:04

Θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει την ….κατάληψη της Ουκρανίας από τους Γερμανούς. Θα διαφωνήσω ότι ο Πούτιν ευθύνεται για την πτώση της Ελλάδος όταν οι διεφθαρμένες ΄΄ ελληνικές΄΄ ΄΄ελίτ΄΄ υποτάχθηκαν προθύμως με ανεπανάληπτη δουλοπρέπεια και ο φαιδρός ελληνικός λαός έτρεμε …..μην χάσει το ευρώ (!!!!!) τον Μάιο/Ιούνιο του 2012 (ας παίρνω ευρώ και ας είναι και 200!!!!!) ! Ο Πούτιν τι να έκανε δηλαδή ? Τον …..ελληνικότερο των Ελλήνων ?
Ο αγώνας της Ρωσίας πάντως δεν είναι τόσο άνισος εις βάρος της ! Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα ! Πρώτον, η Ρωσία αναδύεται με 5-7% ετησίως ενώ η ΕΕ παραπαίει και τρέμει την επόμενη κορύφωση της κρίσης ! Δεύτερον, οι Ρώσοι ολιγάρχες ελέγχουν κυριαρχικά τον ουκρανικό ιδιωτικό τομέα ! Τρίτον, ο Στάλιν ίσως ήταν εγκληματίας αλλά ήταν σίγουρα ένας μεγαλοφυής εγκληματίας. Σχεδίασε την αυτοκρατορία του έτσι ώστε καμιά δημοκρατία να μην είναι οικονομικά/ενεργειακά/τεχνολογικά αυτάρκεις και να χρειάζονται όλες το Ρωσικό Κέντρο ! Τυχόν ρήξη της απόλυτα εξαρτημένης Ουκρανίας με την Ρωσία ισοδυναμεί με το τέλος της ! Οι Δυτικοί που αντιμετωπίζουν ακόμη ανεπιτυχέστατα τις συνέπειες της κρίσης του 2008 δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν ούτε οικονομικά αλλά ούτε και στρατιωτικά την κίνηση τους !
Για την Ρωσία, που η απώλεια της Ουκρανίας σημαίνει τον υποβιβασμό της σε
περιφερειακή δύναμη σύμφωνα με την έξοχη ανάλυση του Μπρεζίνσκι, δεν υπάρχει χώρος για υποχώρηση. Αντίθετα, οι Δυτικοί πέρα από την κρίση, πέρα από την αποσύνθεση της Ευρωζώνης έχουν να ανασχέσουν και την Κίνα στον Ειρηνικό ! Κοινώς, το αποτέλεσμα είναι προφανές αλλά η αναταραχή στην Ουκρανία θα ανταλλαγεί με την υποχώρηση της Ρωσίας κάπου αλλού ! Εδώ είναι και το κρίσιμο σημείο για την επόμενη αντιμνημονιακή κυβέρνηση !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 3 Μαρτίου 2014 - 02:21

Την προηγούμενη ημέρα είχα γράψει ένα εκτενές σχόλιο σχετικά με την πεποίθηση μου, ότι δεν μπορεί αυτή η κρίση να οδηγήσει σε μια οριστική ρήξη των δυτικών με την Ρωσία και ότι το πιθανότερο είναι ο διαμελισμός της Ουκρανίας.
Εξέφραζα από την άλλη την άποψη, ότι θα επακολουθήσει ισχυρή αποσταθεροποίηση στην δική μας περιοχή, κάτι που το έχω πει επανειλημμένα αρκετές φορές στο παρελθόν, μια αποσταθεροποίηση δηλαδή στα ελληνοτουρκικά τα οποία θεωρώ παράλληλες διεργασίες με το κουρδικό πρόβλημα.
Την τελευταία στιγμή όμως ματαίωσα την δημοσίευση του σχολίου μου, εξαιτίας του φόβου της ”ακραίας΄΄ και άστοχης κρίσης και είπα να ψάξω λίγο περισσότερο το θέμα και τυχαία ανακάλυψα τις απόψεις ενός κυνικού κατά την γνώμη μου και περίεργου ανθρώπου, κάποιου κ. Κιτσίκη, για τον οποίο μέχρι τώρα δεν γνώριζα τίποτα.
Ομολογώ ότι με κατέπληξε δυσάρεστα η ωμότητα, του Κιτσίκη, αλλά από την άλλη διαπίστωσα, ότι ίσως εξελίσσονται πράγματα, τα οποία αν και δεν είναι γνωστά, είναι σημαντικά για την περιοχή μας. Όχι ότι θα πρέπει κανείς να δώσει απόλυτη βάση στα λεγόμενα του, άλλωστε προσωπικά δεν μου εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη ο Κιτσίκης, αλλά εξ αφορμής αυτού που είπες: <>
Θεώρησα καλό να δεις τις απόψεις αυτού του τύπου.
http://www.youtube.com/watch?v=HrYM6C7DWLU

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
George 4 Μαρτίου 2014 - 00:29

Ειναι μια θεωρια που ειναι πολυ ”in” τωρα στους Αγγλοσαξωνες ;… ”the clash of civilizations”… του Huntington. Απ’οτι φαινεται κοιμουνται και ξυπνανε διαβαζοντας τη…Εκει φαινεται η ελλαδα να ειναι εκτος του δυτικου στρατοπεδου. Γιατι ειναι ορθοδοξη χωρα και αρα παει μαζι με ρωσια.
Οποτε σου λεει…αφου οι ελληνες (που ειναι και το κεντρο του κοσμου) θα πανε ουτος η αλλως με τους ρωσους…τοτε καλυτερα να τους διαλυσουμε και να τους δωσουμε βορα σε τουρκους, σκοπιανους, εβραιους και αλβανους.
Οσο για τους ηγετες…το κακο στην ελλαδα ειναι οτι οι περισσοτεροι ειναι προδοτες. Οσο για τους υπολοιπους…τους τελειωνουν με μια σφαιρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 4 Μαρτίου 2014 - 13:06

Πρόκειται για έναν αριστερό, πατριώτη, με ισχυρούς δεξιούς φίλους, σύμβουλο των Τούρκων , φιλορώσο, στο πλευρό των Αμερικάνων, που διδάσκει τους Κινέζους και πάνω από όλα φιλοισραηλινός, που για το καλό της ανθρωπότητας, θεωρεί καλό το θάνατο 1δις ανθρώπων, σε ένα γ’παγκόσμιο πόλεμο.
Και μετά φταίνε οι συνωμοσιολόγοι!
Κάτι έχω ακούσει για χάντινγκτον, αλλά τέτοια ομολογία κυνικότητας δεν την φανταζόμουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 4 Μαρτίου 2014 - 15:32

Ο κύριος Δημήτρης Κιτσίκης που φαίνεται στο βίντεο είναι ο θεωρητικός της ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας και υπήρξε μέντορας του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ange-ta 1 Μαρτίου 2014 - 16:36

όλοι δίκιο έχετε!
Η Ουκρανία είναι όντως εξαρτημένη από την Ρωσία, αφού αυτη έχει αγοράσει το χέος της.
Υποχώρηση η Ρωσία ούτε κατα διάννοια δεν θα κάνει. Δεν έκανε στην Συρία δεν θα κάνει στην Ουκρανία.
Ανταλλαγές με παραχωρηση της Ουκρανίας δεν θα γίνουν γιατι η Ουκρανία ανήκει στην Ρωσία.
Εγώ νομίζω ότι η Δύση δεν ξέρει τι να κάνει και βαράει το κεφάλι της στον τοίχο. Γιατι η Ρωσία σήμερα είναι ένας τοίχος, μαζί με την Κίνα και την Περσία που προς το παρόν πάνε πακέτο στα γεωπολιτικά παιγνίδια.

Δηλαδή έτσι τα βλέπω εγώ. Αλλά μην με παίρνετε στα σοβαρά, δεν έχω ιδέα για το πού τραβάει ο κόσμος μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 3 Μαρτίου 2014 - 02:25

στα εισαγωγικά υπάρχει:
”το αποτέλεσμα είναι προφανές αλλά η αναταραχή στην Ουκρανία θα ανταλλαγεί με την υποχώρηση της Ρωσίας κάπου αλλού !”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
George 1 Μαρτίου 2014 - 18:15

Ειχα κανει καποια σχολια στο παρελθον υποστηριζοντας οτι θα πρεπει να δεθουμε σθεναρα στο αμερικανικο αρμα και να υποστηριξουμε συμμαχια με αμερικη και ισραηλ… Τελικα οι εξελιξεις με διαψευδουν και καθιστουν την τοτε γνωμη μου λαθος!
Οι εξελιξεις με το καινουργιο σχεδιο Αναν που προωθουν οι αγγλο-αμερικανοι, η τρικλοποδια που εβαλαν στην ελλαδα μεσω του πρακτορα τους ΓΑΠ που μας ερριξε στα μνημονια, η παγκοσμια συκοφαντικη δυσφημηση εναντιον της ελλαδας (και) απο τα αγγλο-αμερικανικα ΜΜΕ και η υπερβολικα αρνητικη αξιολογηση της ελληνικης οικονομιας απο τους αμερικανικους οικους αξιολογησης καθως και η προσδεση του κυπριακου αθυρματος στα ισραηλινο-αγγλο-τουρκικα συμφεροντα δειχνουν οτι (ΚΑΙ) οι αγγλο-αμερικανο-ισραηλινοι μας επιτιθονται στα καλα καθουμενα! Και μαλιστα τη στιγμη που η ελλαδα ειναι αποικια τους και αβουλο υποχειριο τους. Ποσο περισσοτερο ”καλοι τους συμμαχοι” θα μπορουσαμε να ειμαστε?… Εδω τους ειχαμε δωσει γη και υδωρ και παλι μας χτυπουν! Για λογους που μας διαφευγουν λοιπον μας εχουν καταταξει στους εχθρους. Και αρα δεν μπορουμε να μιλησουμε ποτε για ειλικρινη συμμαχια μαζι τους. Μαλλον για αντιπαλοτητα θα επρεπε να προετοιμαζομαστε…
Απο την αλλη η γερμανια εχει παραδοσιακα μισελληνικη πολιτικη. Οποτε ουδεν νεοτερο. Σχετικα με τον ανταγωνισμο μεταξυ γερμανιας και αμερικης..εγω δεν πιστευω οτι τιθεται τετοιο θεμα. Η αμερικη υποστηριζει τις ενεργιες της γερμανιας στην ευρωπη, οπως υποστηριζει και τις ενεργειες της ιαπωνιας στην ασια. Αλλωστε δεν ειναι λιγες οι κραυγες χαρας πολλων αμερικανικων think tank και εφημεριδων (βλεπε και stratfor) που χαιρονται επειδη επιτελους η γερμανια και η ιαπωνια αναλαμβανουν τον ρολο τους εναντια στη ρωσια και την κινα αντιστοιχα. Και επιπλεον και σπουδαιοτερο ας μην ξεχναμε οτι η αμερικη πλεον κυβερναται απο κρυφο-ναζιστες! Ο Paul Craig Roberts στην ιστοσελιδα του ειναι αρκετα αποκαληπτικος!…
Οσο για τη Ρωσια…επιμενω οτι μας εχει πουλησει αρκετες φορες… Αλλωστε εκει στην Κριμαια δεν ειναι και μια πολη που τη λενε Γιαλτα?.. Τα εχω πει μην τα ξαναλεμε…Η ελλαδα θα πρεπει να παρει παρα πολυ ισχυρες εγγυησεις για να συμμαχησει μαζι τους. Και παλι θα υπαρχει ο κινδυνος να μας αδειασουν μπαμεσικα.
Παντως απ’οτι φαινεται η συμφωνιες μεταξυ αμερικανων και ρωσων για τη μοιρασια του κοσμου εχουν χαλασει. Και αρα (και για εμας) το παιχνιδι ακομα παιζεται! Το παιχνιδι παιζεται ακομα!!!…Τωρα ισως να μπορουσαμε να εκμεταλευτουμε εμεις τους ρωσους…Αφου θα τους συνεφερε μια ανεξαρτητη και φιλικη ελλαδα στην μεσογειο. Και αργοτερα ισως να μπορουμε να εκμεταλευθουμε και τους αμερικανους…οταν θα μας παρακαλανε να μην προσδεθουμε στο αρμα των ρωσων…Θα ηταν τωρα μια καλη ευκαιρια δηλαδη να γινουμε πραγματικα ουδετεροι και ανεξαρτητοι εκμεταλευομενοι εμεις τις μεγαλες δυναμεις και οχι αυτες εμας!
Εν κατακλειδι συμφωνω πλεον με την προταση εξωτερικης πολιτικης και εθνικης στρατηγικης του Αρδην. Επιπλεον εχω να προσθεσω οτι η ελλαδα θα πρεπει να μαθει να μην επαναπαυεται και να μην δενεται σε συμμαχιες αλλα να εκμεταλευεται συμμαχιες! Γιατι ειμαστε εθνος αναδελφον. Οι συμμαχοι θα πρεπει να ερχονται και να παρερχονται αναλογα με τα συμφεροντα μας!
Η ελλαδα γεωστρατηγικα θα μπορεσει να επιβιωσει μονο αν μαθει να εκμεταλευεται προς ωφελος της τις αντιπαλοτητες των μεγαλων δυναμεων(ΗΠΑ,ΕΕ,Ρωσια, Κινα).
Αλλα αυτο θελει μυαλο και κοτσια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 1 Μαρτίου 2014 - 20:27

Ενω ολη η ανθρωποτητα, κοιταει με κομμενη την ανασα την κατασταση στην Ουκρανια,οι Ελληνες πολιτικοι αποφασισαν να παρουν την κατασταση στα χερια τους και να να λυσουν το προβλημα,για αλλη μια φορα.

Ο Βαγγελης λοιπον(γνωστος σαν ογκολιθος της πολιτικης και της διπλωματιας),αφου ελυσε το προβλημα στην Συρια,ολοι τον θαυμασαμε,οταν με περισσιο θαρρος,διεταξε και αποφασισε(τι να μας πουν τ Αμερικανακια) να γινει επεμβαση στην Συρια,ξεκουραστηκε(σωματικα,γιατι πνευματικα ειναι αεικινητος) και αποφασισε να παει στην Ουκρανια.Φημες λενε οτι θα βροντοφωναξει το Russians go home.

Ενω ολοι νοιωθαμε ενα κενο,εμφανιστηκε και ο μπαρμπα Φωτης.Σαν αλλος σοφος(οπως τοτε που ειχε πει για συναναπτυξη kαι για mobility),μας ενημερωσε οτι χρειαζεται να επεμβει πιο ενεργα η διεθνης κοινοτητα.Καταλαβαινω οτι σαν γνησιος αριστερος,δεν τα παει τοσο καλα με τα Ιμπεριαλιστικα,αλλα καποιος κοντα του,δεν τον ενημερωσε οτι ολο αυτο ειναι δημιουργημα της διεθνης κοινοτητας;Και τι εννοει με το πιο ενεργα;να φτασουμε σε πολεμο;Οσο για την διασπαση της Ουκρανιας,το κομμα του,δεν λεει για δικαιωμα των Σκοπιων να λεγονται Μακεδονια;η για τις σχεσεις με τους πρακτορες των Τουρκων στην Θρακη;και τον πειραξε που οι Ρωσσοφωνοι θελουν ενωση με την Ρωσια;Επισης,η Μαρια(μια ειναι η Μαρια),φημες λενε οτι θα στειλει επιστολη σε ολους τους Ελληνες βουλευτες και θα ζητησει να προστατευσουμε,παση θυσια, τους αδερφους Ταταρους

Οσο για τον Συριζα,ασχολειται με την Βενεζουελα.Εκει,σαν γνησιοι αριστεροι υπερασπιζουμε τον σοφο Μαδουρο(ο οποιος πριν λιγους μηνες εγκαινιασε νοσοκομειο που ειχε εγκαινιασει ο Τσαβες).Εκει δεν ισχυει το mpatsoi gourounia dolofonoi που ειπε ο Gabriel(oχι ο Peter,ο αλλος).Kαι μην μου πει κανεις για εμπλοκη Αμερικης,γιατι και σε αλλες παρομοιες καταστασεις,ο ΣΥΡΙΖΑ λεει αλλα.Οποτε ας μας εξηγησει,ειναι οι κακοι της υποθεσης οι Αμερικανοι η οχι;

Σουρεαλιστικες καταστασεις λοιπον, που θα ζηλευαν και οι Μonty Python.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 2 Μαρτίου 2014 - 12:38

Ένα επίκαιρο βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=DZyNNAUoPys

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 2 Μαρτίου 2014 - 23:06

Βλέπω με μεγάλη ικανοποίηση το σχόλιό μου της 13ης Δεκεμβρίου να επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και σας λέω φίλοι ότι αντίθετα με τις προβλέψεις των ψευτοειδημόνων ο Πούτιν δεν θα πάρει την Κριμαία ή (και) την Α. Ουκρανία μόνο αλλά όλη την Ουκρανία στην ρωσική σφαίρα επιρροής ! Θυμηθείτε το όταν λήξει η ιστορία αυτή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 4 Μαρτίου 2014 - 00:28

Θαυμασα παντως αυτες τις μερες, τον νεο υπουργο εξωτερικων των Αμερικανων.Εχει μαλιστα και Ελληνικο ονομα.Βαγγελης Βενιζελος λεγεται,αν θυμαμαι καλα.Αν ειχαμε και εμεις εναν τετοιο υπουργο θα ειχαμε καταφερει πολλα.Ειδικα εκει στην χειραψια με τον ναζιστη Ουκρανο,ηταν το κατι αλλο.Τετοιους χρειαζομαστε και μεις,ανθρωπους με εθνικη συνειδηση.Αλλα αυτος μας ξεφυγε και απεκτησε Αμερικανικη .Αλλα δεν φταιει και αυτος ο καψερος,ειναι γνωστο οτι η Ελλαδα,τρωει τα παιδια της

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος Μαργαρίτης 4 Μαρτίου 2014 - 15:59

Παλιο αλλα καλο

https://www.youtube.com/watch?v=lAKjCSCA_wg

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ