Αρχική » Λύση-ντροπή μαγειρεύουν στην Κύπρο

Λύση-ντροπή μαγειρεύουν στην Κύπρο

από admin

Του Μιχάλη Ιγνατίου από το Έθνος

Μελετώντας το αμερικανικό κείμενο, εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι όσα είπε κατά καιρούς ο κ. Αναστασιάδης, ότι δεν θα δεχθεί άλλη λύση εκτός της (ρατσιστικής) διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ήταν «κουβέντες του καφενέ», όπως λέμε στην Κύπρο. Διότι το κείμενο που αποδέχθηκε οδηγεί σε μία κλασική συνομοσπονδία, η οποία είναι ανάθεμα, όπως ανάθεμα είναι και η διχοτόμηση.

Προεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης έκρυβε με επιμέλεια τις πάγιες γνωστές θέσεις του και πιάστηκε από το δεκανίκι που του πρόσφερε ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν «αλλαγμένο πολιτικό» σε ό,τι αφορά το εθνικό θέμα της Κύπρου. Δεν έχει αλλάξει… Του βγάζω το καπέλο ότι μπόρεσε και έκρυψε τα αισθήματά του, διότι οι θέσεις του για το Κυπριακό, που είναι και πιο προχωρημένες από το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν, είναι βαθιά ριζωμένες στην καρδιά του.

Η μόνη παρηγοριά για όσους επιμένουν να υποστηρίζουν λύση βάσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι υποχρεωμένος να θέσει σε δημοψήφισμα το όποιο σχέδιο καταλήξει με τον κατοχικό ηγέτη. Στην ουσία θα είναι δημοψήφισμα και για τη μέχρι τότε πορεία του ως Προέδρου της Κύπρου. Εάν χάσει στο δημοψήφισμα, θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Εάν αυτήν τη φορά κερδίσει το «ναι», απλά ο ίδιος θα αυτοαναγορευτεί σε πρόεδρο της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Διότι το νησί θα έχει παραδοθεί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 10 Φεβρουαρίου 2014 - 20:31

Ίσως ο Αναστασιάδης να θεωρεί ότι η καλλίτερη εξέλιξη γι’αυτόν είναι να μπεί και μείνει στην Ιστορία ως ο τελευταίος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας… Μπορεί να βλέπει τον εαυτό του ως τον Κων/νο Παλαιολόγο, τον τελευταίο Ρωμαίο αυτοκράτορα, των καιρών μας… Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τι να πεις 11 Φεβρουαρίου 2014 - 14:37

Αναν-στασιάδης και Καταστρόφιας (ΔΗΣΑΚΕΛ). Δυο ονόματα σύμβολα υποταγής και εθελούσιας δουλείας για λογαριασμό του νησιού που όμως στις διαιρέσεις αυτής της μακρινής μας επαρχίας ηχούν “σαν να μην συμβαίνει τίποτε”. Αυτή η γ@@@@ η ενότητα έχει πάει κατά θκιαόλου. Ας ελπίσουμε ότι κι εμείς από δω κι αυτοί παό κει θα ξαναενωθούμε πάλι για να στείλουμε στο θκιάολο τις απειλές του κυρίου Νταβούντογλου, του κυρίου Άτσεσον, του κυρίου Αβνάν, του κυρίου Μέρκελ και της κυρίας Αναστασιάδη και του κάθε κερατά. θα ενωθούμε; Το βλέπουμε; Ή το σχολιάζουμε και θα μας πάρει ο θκιάολος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ