Αρχική » Μένουμε Θεσσαλονίκη | Μετρό Θεσσαλονίκης: Τα «εγκαίνια» ενός φαραωνικού έργου (βίντεο)

Μένουμε Θεσσαλονίκη | Μετρό Θεσσαλονίκης: Τα «εγκαίνια» ενός φαραωνικού έργου (βίντεο)

από admin

Μένουμε Θεσσαλονίκη | Τα «εγκαίνια» ενός φαραωνικού έργου

q4

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου η πρωτοβουλία των νέων για το Δήμο της Θεσσαλονίκης  «Μένουμε Θεσσαλονίκη /Ούτε φυγή – Ούτε υποταγή» πραγματοποίησε τα …εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης! Μια εναλλακτική διαμαρτυρία που σκοπό είχε να καταστήσει σαφές πως τα παιχνίδια του ‘κράτους των εργολάβων’ με τις ζωές μας, έχει κι ένα όριο!

Τα μέλη του συνδυασμού κουβέντιασαν με δεκάδες πολίτες, προσκαλώντας τους ταυτόχρονα στους …πανηγυρικούς εορτασμούς. Ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Ρακκάς σε δηλώσεις του σε τοπικό ιστολόγιο σημειώνει: «Ο ανάδοχος ζητάει ακόμα 500 εκατομμύρια για να συνεχιστεί το έργο, όσα δηλαδή και το πρωτογενές πλεόνασμα…»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι συνέβη σήμερα στα «εγκαίνια» του Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Βαγγέλης Μπακαλιάρος 27 Μαρτίου 2014 - 18:26

Μπράβο θεσσαλονικείς
από Εφ τ Συν
26/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Το δημοψήφισμα έβγαλε αποχή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συντριπτικό «όχι» για τη συμμετοχή τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου αποφάσισαν χθες με δημοψήφισμα οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης. Συνολικά, ψήφισαν 1.450 δημότες, εκ των οποίων οι 1.026 τάχθηκαν κατά της ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι 371 υπέρ και οι υπόλοιποι έριξαν άκυρο ή λευκό στην κάλπη.

Το δημοψήφισμα στο Βελβεντό κράτησε δύο μέρες, από τις 10 το πρωί της Δευτέρας ώς τις 8 χθες το βράδυ. Πριν από τα μεσάνυχτα, η ετυμηγορία είχε βγει. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε δύο εκλογικά τμήματα, βάσει των καταλόγων του πρώην Δήμου Βελβεντού, παρουσία δικηγόρων και με όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας. O πρώην δήμαρχος Βελβεντού και εκ των πρωτεργατών του δημοψηφίσματος, Μάκης Μπελιάς, επισήμανε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μαζική και το αποτέλεσμα καθαρό.

Το θέμα προέκυψε λόγω «Καλλικράτη», που φαίνεται πως έχει αφήσει βαθιές ρωγμές στην όμορφη κωμόπολη της Κοζάνης με τους περίπου 3.500 κατοίκους, οι οποίοι απείχαν από την κάλπη και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρότι έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε, όπως φαίνεται το ζήτημα παραμένει γι’ αυτούς ανοιχτό, καθώς αρνούνται να δεχτούν την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού και την ενσωμάτωσή του στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Η διαδικασία κινήθηκε με πρωτοβουλία των πρώην δημάρχων, Γιώργου Τσιουκάνη, Μάκη Μπελιά, Γιάννη Σόκουτη και Μανώλη Στεργίου. Οπως εξήγησε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Μπελιάς, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα θα συγκληθεί στις 19 Μαΐου νέα λαϊκή συνέλευση, για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Το Βελβεντό απέχει 33 χιλιόμετρα από την πόλη της Κοζάνης. Στα δυτικά του χωριού κυλάει ο Αλιάκμονας και στα ανατολικά υψώνονται τα Πιέρια Ορη.

Νίκος Φωτόπουλος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ