Αρχική » Από την Άλωση στο 1821 (βίντεο)

Από την Άλωση στο 1821 (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Ο χώρος πολιτικής και πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» διοργάνωσε στις 26 Μαΐου 2015 εκδήλωση με θέμα:
«Από την Άλωση στο 1821: Αντίσταση και διαμόρφωση της συνείδησης του νεώτερου Ελληνισμού».
Ομιλητές:
Γιώργος Ανδρειωμένος, αντιπρύτανης Παν/μιου Πελοποννήσου,
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας,
Χαρίτων Καρανάσιος, ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών

Κωνσταντίνος Χολέβας, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γεώργιος Θεοδωρίδης 21 Ιουλίου 2015 - 09:10

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ 1821. ΕΓΙΝΕ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ-ΚΑΛΟ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΣΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ.
https://www.youtube.com/watch?v=c8bHjSaRRVE&index=2&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0
1. Δυστυχως οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν την πίστη και την εκκλησιαστικότητα των επαναστατων του 1821.
2. Επειδή στις ημέρες μας έχει πολύ πέραση η στατιστική, μας λένε οι αδιάφοροι έως εχθρικοί προς την Εκκλησία Έλληνες ” θέλουμε να χωρίσουμε” , είμαστε τόσο τοις εκατο (%) των κατοίκων της Ελλάδας, οπότε πρέπει να γίνη αυτό που θέλουμε.
3. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας μοιάζουν σαν να παρακαλανε και να λενε: ” μα, χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπηρχε ούτε Ελληνισμός ούτε Κράτος νεοελληνικό. γιατί θέλετε να μας περιθωριοποιήσετε;”
4. Όμως, αφου αλλάξανε οι καιροί, δεν πρέπει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ελλάδος να ειναι “κολλημένοι” στο παρελθόν και να ζητανε από τους διεθνιστές (αριστερούς και δεξιούς) να τους σέβονται και να τους δέχονται στην παρέα τους. Αν αυτοί δεν μας θέλουν, εμεις γιατί να τους θέλουμε;
5. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος έλεγε στους Έλληνες της προεπαναστατικης περιόδου να μην κάνουν επανάσταση. Γνωστή ειναι και η θέση ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία μπορουσε να αλωθη έσωθεν. Καί σήμερα η παγκοσμιοποίηση λέει πως η εποχή του έθνους κράτους τελείωσε. Και όλα τα κράτη γίνονται μέρα με τη μέρα πολυεθνικά. Άρα η μόδα του έθνους κράτους τελείωσε και τωρα, όπως και στην Οθωμανική αυτοκρατορία, καλούμαστε να ζήσουμε παρέα με διάφορους λαούς και έθνη.
6. Συμπέρασμα, ηρθε η ώρα της “ελευθέρας και ζώσης Εκκλησίας”! και το μοντέλο που θα επικρατήση σε λίγο, αν βγη το «διαζύγιο», θα ειναι του γέροντος Εφραίμ του Βατοπαιδινου…http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/1821.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: