Αρχική » ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: 19-20/10 – ΚΑΤΩ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: 19-20/10 – ΚΑΤΩ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

από admin


Προκήρυξη της Κίνησης Πολιτών Άρδην για τις κινητοποιήσεις της 15ης Οκτωβρίου.

Η επόμενη εβδομάδα, είναι η εβδομάδα της μεγάλης μάχης που θα δώσει ο ελληνικός λαός για την υπεράσπιση της ελληνικής πολιτείας, του δημόσιου και εθνικού πλούτου. Μια μάχη για την υπεράσπιση της ελευθερίας της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειάς μας.

Η κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου τα παίζει όλα για όλα. Τα ληστρικά πολυνομοσχέδια (φορολογικό, μισθοί, συντάξεις, έκτακτες εισφορές, κατάργηση κοινωνικής πρόνοιας, ιδιωτικοποιήσεις) θα μας εξαθλιώσουν και θα φέρουν την οικονομία, την κοινωνία και την χώρα στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής. Γι’ αυτό και η ανατροπή τους είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλους μας.

Οι εχθροί του λαού και της χώρας έχουν ξεκάθαρο σχέδιο: Θέλουν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, όπου θα αλωνίζουν κυρίως οι Γερμανοί και οι Νεο-οθωμανοί. Τα μέτρα και οι νόμοι της κυβέρνησης, καθώς και οι οδηγίες της Τρόικας, αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση ενός νέου οικονομικού και πολιτικού άπαρτχαϊντ. Σ’ αυτό ο ελληνικός λαός θα ματώνει για να πληρώσει το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους, ενώ οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» και «επενδυτές» (δηλαδή οι κατακτητές) θα ξεσκίζουν την χώρα σε γεωπολιτικά και οικονομικά φιλέτα, τα οποία και θα κατακλέβουν σε τιμές ξεφτίλας.

Αυτό είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν! Αυτή την κατάσταση προσπαθούν να «κλειδώσουν» με κάθε μέσο, λαμβάνοντας αποφάσεις που θα δεσμεύσουν και τις μελλοντικές κυβερνήσεις. Ήδη, οι νέοι Τσολάκογλου έχουν μπολιάσει με το μικρόβιο της κατοχής πολύ βαθιά τη χώρα – και γι’ αυτό απαιτείται μια εκ βάθρων αλλαγή. Δεν αρκεί δηλαδή μια «αλλαγή φρουράς» σε κυβερνητικό επίπεδο, ούτε απλώς η εκλογική και κοινοβουλευτική ενδυνάμωση της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.

Ο πόλεμος στη Νέα Κατοχή θα είναι παρατεταμένος, γιατί η αποτίναξη του ζυγού προϋποθέτει σαρωτικές αλλαγές – μια πολιτιστική, κοινωνική και ηθική επανάσταση! Καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μας διασώσει από την καταστροφή. Το περισσότερο που μπορεί να προσφέρει είναι να κερδίσουμε χρόνο, να δοθεί χώρος στο λαό ώστε να μπορέσει να αυτο-οργανωθεί.

Όμως η ουσία παραμένει: Μόνο ο λαός μπορεί να μεταβάλει τα δεδομένα και να διαμορφώσει τους όρους για την υπέρβαση της κρίσης. Ο τρόπος είναι ο ίδιος, όπως πριν από μερικούς μήνες: η συγκρότηση ενός αυτόνομου, ελπιδοφόρου μαζικού κινήματος, το οποίο θα σκορπίσει τον τρόμο στο ντόπιο κατεστημένο και τους Ευρωκράτες.

Αδιάκοπος αγώνας! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Ωστόσο, αυτός ο αγώνας, για να επιτύχει, θα πρέπει να ικανοποιεί ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρώτον, να είναι αυτόνομος. Να υπερβαίνει τις αρρώστιες των δυνάμεων της μεταπολίτευσης, είτε μιλάμε για το συνδικαλιστικό κατεστημένο, είτε για την αριστερά εντός κι εκτός κοινοβουλίου, τους αντιεξουσιαστές κ.ο.κ. Γιατί όλες αυτές οι δυνάμεις φέρουν μέσα τα αδιέξοδα και τις αρρώστιες μιας ολόκληρης περιόδου, από τον συντεχνιασμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών, μέχρι τη συνδιαλλαγή και το βόλεμα της αριστεράς ή τον μηδενισμό του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο οποίος οδηγεί στην όξυνση της καταστολής και την κατατρομοκράτηση του αντιστεκόμενου λαού.

Δεύτερον, να απηχεί πραγματικά τις ανάγκες του λαού και της χώρας. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τον εθνομηδενισμό των κινημάτων της μεταπολιτευτικής περιόδου, και να αναχθεί στην κύρια δύναμη υπεράσπισης αυτού του τόπου, συνδυάζοντας τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία μ’ αυτόν για κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί η διάλυση της χώρας δίνει το σάλπισμα και για την αμφισβήτηση των πιο θεμελιωδών της ελευθεριών. Ήδη οι Νεο-οθωμανοί αμφισβητούν ανοιχτά την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο και τη Θράκη, με τις φρεγάτες, τους πράκτορες και τους επιχειρηματίες να αλωνίζουν, δημιουργώντας επικίνδυνα προηγούμενα, ενώ δεν λείπουν και οι νεοραγιάδες – σαν το δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, που ζήτησε να γίνει ανεξάρτητη η Θράκη για να «σωθεί» η πόλη του από την οικονομική καταστροφή! Βέβαιως, απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις, μόνο ο λαός μπορεί να σταθεί όρθιος και όχι οι προδότες που μας κυβερνούν, που είναι προ πολλού ελεγχόμενοι, εκβιαζόμενοι και βαθιά εμπλεκόμενοι στις σφαίρες επιρροής που έχουν εξαπλώσει οι μεγάλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή. Εξάλλου, είναι δυνατόν όσοι έπαιρναν τις μίζες της Ζήμενς και των υποβρυχίων και έτρεχαν να διασφαλίσουν την εύνοια των πρεσβειών, να αντισταθούν στα αφεντικά τους;

Τρίτον, να δίνει έμπρακτα διέξοδο στα ζητήματα της καθημερινότητας. Γιατί πλέον ο ελληνικός λαός θα πρέπει να παλέψει για να κατακτήσει όλα όσα θεωρούσε μέχρι χθες δεδομένα. Θα πρέπει να εφεύρει ξανά τους θεσμούς της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, γιατί πολύ απλά δεν του έχει απομείνει κανένα άλλο όπλο για ν’ αντιπαλέψει την ανεργία, την εξαθλίωση και την πείνα. Τέλος, θα πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του – μέσα από την τοπική παραγωγή, τους συνεταιρισμούς, την κοινωνική οικονομία – γιατί το κόστος ζωής γίνεται δυσβάσταχτο για την πλειοψηφία και οι θέσεις εργασίας εξαϋλώνονται η μία μετά την άλλη.

Μόνον υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί το λαϊκό κίνημα να αναδειχθεί στον απρόβλεπτο δυναμικό παράγοντα που φοβούνται όλα τα κατεστημένα. Μόνον έτσι θα μπορέσει να καταστεί αποτελεσματικό.

Αυτός είναι ο δρόμος που συγκροτεί πραγματικό κοινωνικό μέτωπο ενάντια στην Κατοχή, από τη βάση, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια γενικευμένη ανατροπή των συσχετισμών και στο πολιτικό σκηνικό. Εάν, λοιπόν, αναζητούμε στοιχειωδώς κατευθύνσεις στο ερώτημα του «τι να κάνουμε από εδώ και πέρα», θα πρέπει να τις αναζητήσουμε σ’ αυτό το επίπεδο και όχι σε ευκαιριακές συγκλίσεις, διακίνηση ψευδών
ελπίδων και πολιτικαντισμούς.

Και βέβαια, πριν και πρώτα από όλα προέχει ο κοινός, συντονισμένος αγώνας για να πέσει η κυβέρνηση των Τσολάκογλου που έχει οδηγήσει τη χώρα στη μεγάλη καταστροφή. Και η πτώση της κυβέρνησης μπορεί να σημάνει μια πραγματική ρήξη με την πολιτική της υποτέλειας, μόνον εφόσον συνδυαστεί με κάθαρση, δηλαδή με την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο όλων των υπαίτιων της καταστροφής, με πρώτους και κύριους τον πρωθυπουργό και τους αντιπροέδρους του.

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ THΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ
ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΚIΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΑΡΑΣ 21 Οκτωβρίου 2011 - 00:34

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΑΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΟ ΣΚΕΛΟΣ ΘΕΩΡΩ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ