Αρχική » Σόιμπλε και ντόπιοι σύμμαχοι

Σόιμπλε και ντόπιοι σύμμαχοι

από Άρδην - Ρήξη

soimple

Ή πώς κάποιοι παριστάνουν τον νέο Παπαφλέσσα, ενώ στην πραγματικότητα
είναι συνεργοί του «Μέτερνιχ»

Το σχέδιο Σόιμπλε και οι ντόπιοι σύμμαχοί του

Του Γιάννη Ξένου από τη Ρήξη φ. 120
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σόιμπλε επανέφερε, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σε εκδήλωση στο Αμβούργο δήλωσε: «Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε… πονέσει τους Έλληνες μία φορά και θα είχε αποφευχθεί αυτή η ατέλειωτη επίπονη διαδικασία που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός».
Μάλιστα αποκάλυψε ότι το 2011 είχε παρουσιάσει στον Βενιζέλο σχέδιο εθελούσιας εξόδου της Ελλάδας, με αντάλλαγμα μεγάλη βοήθεια. Το «γενναιόδωρο» σχέδιο Σόιμπλε, όπως στη συνέχεια το έδωσε στη δημοσιότητα ο Βενιζέλος, περιλάμβανε:
Α. Άμεση έξοδος από το ευρώ με επιβολή κάπιταλ κοντρόλ.
Β. Εκταμίευση 50 ευρώ την εβδομάδα για κάθε πολίτη – στα κάπιταλ κοντρόλ που εφαρμόζονται το ποσό είναι 420 ευρώ.
Γ. Όλες οι καταθέσεις πάνω από 3.000 θα μετατρέπονταν αμέσως από ευρώ σε δραχμές.
Δ. Πλήρες πρόγραμμα βοήθειας σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, γιατί το νέο νόμισμα θα υποτιμούνταν με τέτοια ταχύτητα που δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε τα αναγκαία.
Ε. Ενισχυμένη πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια, δηλαδή θα συνεχίζαμε να έχουμε πρόσβαση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
ΣΤ. Επενδύσεις με την έννοια της εύκολης εξαγοράς του ελληνικού εθνικού πλούτου από ξένα φαντς ή ελληνικά συμφέροντα που θα διέθεταν ευρώ εκτός Ελλάδος, δηλαδή ξεπούλημα όσο όσο του εθνικού πλούτου.
Την ιδέα περί grexit o Σόιμπλε την εισήγαγε στον δημόσιο διάλογο από την αρχή της ελληνικής κρίσης, το 2010, όταν πρότεινε να αλλάξουν οι συνθήκες της ΕΕ προκειμένου να αποβάλλονται χώρες που παραβαίνουν τους κανόνες του Μάαστριχ, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα. Από τότε το Άρδην είχε επισημάνει ότι «η στρατηγική των Γερμανών στοχεύει στην εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για να πειθαρχήσει τους υπολοίπους Ευρωπαίους και να ξεφορτωθεί μια χώρα που το γερμανικό σχέδιο ενέτασσε στη δεύτερη ευρωπαϊκή ζώνη των υπό εκμετάλλευση αποικιών και όχι στον πυρήνα της γερμανικής Ευρώπης». Ο Σόιμπλε, ο κατεξοχήν αρχιτέκτονας της γερμανικής και κεντρο-ευρωπαϊκής πολιτικής, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ως νέος Μέτερνιχ, απαρέγκλιτα, και ας του χαλάν τα σχέδια πότε οι Αμερικανοί, πότε οι Κινέζοι και πότε οι ενθαρρυμένοι Γάλλοι και Ιταλοί, αλλά και η «ατολμία» της Μέρκελ, εκφράζει αυτή την στρατηγική. Το 2011, το διάστημα που η ελληνική κυβέρνηση έκλεινε τις λεπτομέρειες του πρώτου μνημονίου, παρουσίασε στον Βενιζέλο αυτό το απαράδεκτο σχέδιο που θα προκαλούσε τη διάλυση της χώρας μέσα σε ελάχιστους μήνες. Άλλωστε ανάλογης αντίληψης σχέδιο, αλλά πολύ πιο ήπιο, εφάρμοσε για την προσάρτηση της Ανατολικής Γερμανίας στη Δυτική.
Αυτό είναι το «εναλλακτικό» σχέδιο του Σόιμπλε, με ελάχιστες φανταζόμαστε αλλαγές, προτάθηκε ξανά στην ελληνική κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι και το ίδιο θα επανεμφανιστεί σε λίγο καιρό που το grexit θα επανέλθει δριμύτερο. Γιατί, ας μην αυταπατώμεθα, αν γίνει κάποια στιγμή το grexit θα γίνει με τους όρους του Σόιμπλε και όχι όπως το θέλουν οι της ΛΑΕ και οι υπόλοιποι οπαδοί της δραχμής.

Το σχέδιο Σόιμπλε και το λόμπι της δραχμής

Η αποκάλυψη ότι ο Σόιμπλε από το 2011 είχε παρουσιάσει σχέδιο grexit φωτίζει εκ των υστέρων καλύτερα και τις επιδιώξεις του εγχώριου λόμπι της δραχμής εκείνη την εποχή. Για την οικονομική ελίτ που είχε εντός Ελλάδας συσσωρευμένα χρέη, κυρίως από τραπεζικά δάνεια, αλλά και από χρέη προς το Δημόσιο, αλλά είχε βγάλει εκτός χώρας τις καταθέσεις της, το σχέδιο Σόιμπλε ήταν ευχής έργο. Γιατί τα χρέη τους με την επιστροφή στη δραχμή θα εκμηδενίζονταν, ενώ αντιθέτως τα χρήματά τους που βρίσκονταν στην ασφάλεια ξένων τραπεζών γρήγορα θα αποκτούσαν πολλαπλάσια αξία. Έτσι και θα γλίτωναν από τα χρέη και από την απειλή φυλακής, αλλά και με τις φαστ τρακ αποκρατικοποιήσεις που περιλάμβανε το σχέδιο Σόιμπλε θα έβαζαν στο χέρι εθνικό πλούτο σε τιμές κοψοχρονιάς. Δίπλα στην κομπιναδόρικη αστική τάξη συντάχθηκαν φαλιρισμένοι εκδότες, όπως ο Κουρής, που από το Άλτερ χρωστά εκατομμύρια στο κράτος και τους πρώην εργαζόμενους του καναλιού. Αντί λοιπόν να εξαναγκαστεί να αποπληρώσει τα χρέη του, έβγαλε νέα «αντιμνημονιακή» εφημερίδα, που διαλαλούσε ότι η σωτηρία μας βρίσκεται στην επιστροφή στη δραχμούλα. Και από δίπλα ένας σωρός από ιδεοληπτικούς έως ύποπτους τύπους, που μας «διαφώτιζαν» για το πόσο κερδισμένοι και ανεξάρτητοι θα γίνουμε, αν επιστρέψουμε στη δραχμή, δηλαδή αν αποδεχθούμε το σχέδιο Σόιμπλε. Είναι όλοι αυτοί που παριστάνουν τους νέους Παπαφλέσσες, αλλά στην πραγματικότητα είναι συνοδοιπόροι του νέου Μέτερνιχ.

Διαβάστε ακόμα:

26.02.10: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας

Ο Γκάιτνερ «αποκάλυψε» την αλήθεια μόνο στους τυφλούς

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

12 ΣΧΟΛΙΑ

Βασίλης Μπαρτάς 17 Φεβρουαρίου 2016 - 17:35

Εντάξει. Και η παραμονή στο Ευρώ και η συνεχής εφαρμογή των Μνημονίων που θα οδηγήσει την Ελλάδα, αγαπητέ κύριε Ξένο;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος 17 Φεβρουαρίου 2016 - 21:04

Σήμερα μου έλεγε μια φίλη μου ότι η αγορά έχει στεγνώσει από μετρητά … λόγω ευρώ. Την παρέπεμψα στον κ. Ξένο για να της παρέχει ρευστότητα. Και το ίδιο θα κάνω σε κάθε επιχειρηματία που έχει “στεγνώσει”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 18 Φεβρουαρίου 2016 - 09:26

Όταν το σχέδιο Σόιμπλε υλοποιηθεί και εσύ μαζί με άλλους πανηγυρίζεις, η φτωχολογία που θα μπορεί να βγάζει 50 ευρω την εβδομάδα (αν είναι και τόσα) από την τράπεζα και όλες οι καταθέσεις πάνω από 3000 ευρώ γίνουν υποτιμημένες δραχμούλες, όταν οι μισθοί είναι 100.000 υποτιμημένες δραχμούλες και υπάρχει έλλειψη τροφίμων (γιατί η Ελλάδα έχει έλλειμμα γύρω στο 1,5 δισ σε δοιατροφικά είδη,το 2008 ήταν 3 δισ. ευρώ το έλλειμμα), οι πεινασμένοι να έρθουν σε σένα, στον Καζάκη και τον Λαπαβίτσα να τους δώσετε ψωμί. Ψωμί, μην τους δώσετε εθνικό νόμισμα που δεν θα αξίζει τίποτα, γιατί δεν θα τρώγεται. ‘Ασε λοιπόν τις εξυπνάδες γιατί την αγορά την ξέρουμε καλύτερα, δηλαδή με υποτιμημένο εθνικό νόμισμα θα εισάγουμε αφειδώς και πάμφθηνο χαρτί για να τυπώνουμε φθηνά; Ή όταν έχουμε δραχμή θα φτιαχτούν αυτομάτως και εγχώρια βιομηχανία χαρτιού, με ποιότητα και ποσότητα ικανή να καλύψει την εκδοτική κίνηση ή ακόμα και να την απογειώσει; Ή μήπως παραμυθιάζεσαι θα γίνουμε αμέσως Ελβετία, αν γυρίσουμε στη δραχμή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 19 Φεβρουαρίου 2016 - 06:17

Ζήσαμε και με τη δραχμούλα και ξέρουμε. Δεν ήρθαμε από άλλον πλανήτη. Όσο για την υποτιθέμενη έξοδό μας από το € μπορεί να γίνει με τους δικούς μας κανόνες στηριζόμενοι σε άλλες δυνάμεις και συνασπισμούς χωρίς τη “βοήθεια” των Ευρωπαϊκών βαμπίρ. Το θέμα είναι να βρεθούν οι πραγματικοί Εθνοσωτήρες που θα κάνουν αυτή την κίνηση για το καλό της Ελλάδας και όχι για τα κάθε λογής λαμόγια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 19 Φεβρουαρίου 2016 - 09:50

Άμα τα φορτώνουμε όλα στους εθνοσωτήρες και δεν προσπαθούμε μόνοι μας να καταλάβουμε τι γίνεται και να κάνουμε 3-4 πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση, προκειμένου όταν και αν υπάρξει ο “φωτισμένος ηγέτης” να έχει μια κοινωνική βάση, δεν υπάρχει σωτηρία. Ο κόσμος με τη δραχμούλα ήταν ήταν ο κόσμος του 70 και του 80 που η ανάπτυξη έτρεχε παγκοσμίως με ρυθμούς 4-5%, τώρα όμως υπάρχει παγκόσμια ύφεση και η γειτονιά μας μυρίζει θανατίλα. Στη Γερμανία το τη δεκαετία του 20, μετά την ηττα στο Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε φτώχεια και ύφεση και ο κόσμος ήθελε μια αλλάγή, αλλά η αλλαγή που επέλεξε ήταν ο “φωτισμένος ηγέτης” Χίτλερ που κατέστρεψε την Ευρώπη, αλλά και την ίδια τη Γερμανία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Ρακκάς 18 Φεβρουαρίου 2016 - 09:46

Μόνο όποιος αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες αποικιοποίησης και διάλυσης της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας, επιμένει στην άμεση έξοδο από το ευρώ. Γιατί αυτή προϋποθέτει κυρίαρχο κράτος, δυνατότητα εθνικής παραγωγής, συντεταγμένη πολιτεία. Έχει αυτήν την στιγμή η ελληνική κοινωνία την εσωτερική δυναμική ώστε να σταθεί κόντρα στις ίδιες τις παθογένειές της, αλλά και να επιβάλει στις άρχουσες τάξεις αυτές τις προϋποθέσεις; Προφανώς και όχι.

Έτσι αντιμετωπίζεται πολιτικά το ζήτημα του νομίσματος. Ειδάλλως, η επίκλησή του καταντάει εντελώς απολίτικη, και γι’ αυτό ως αίτημα, από την στιγμή που έπεσε στο τραπέζι πέντε ή έξι χρόνια πριν δεν έχει συμβάλει και πολλά στην προώθηση ενός κοινωνικού κινήματος.

Κι εμένα δεν μου γουστάρουν οι δυτικοί (καθόλου), και ξέρω ότι το ευρώ λειτουργεί ως μια γερμανική φυλακή. Εντούτοις, όπως ΚΑΙ στο ασφαλιστικό, ΚΑΙ στο προσφυγικό, και σε κάθε άλλο ζήτημα που έχει δέσει αυτήν την χώρα χειροπόδαρα, η κοινωνία ανακάλυψε αυτά τα πράγματα κατόπιν εορτής, όταν ήδη οι συνέπειές τους ήσαν τετελεσμένες. Που ήσαν όλοι αυτοί το 2000 όταν κάναμε καμπάνια εναντίον της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ; Τότε παίχτηκε αυτό το ζήτημα. Αλλά τότε τα πορτοφόλια ήταν γεμάτα και κανείς δεν έδινε δεκάρα (κυριολεκτικά).

Ε, λοιπόν, όταν αντιμετωπίζεις έτσι ελαφριά το μέλλον του τόπου σου, η κακούργα η πραγματικότητα θα σε εκδικηθεί. Και δεν είναι χαιρέκακη διαπίστωση αυτό, είναι μεγάλο κρίμα που συμβαίνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος 19 Φεβρουαρίου 2016 - 09:13

“Που ήσαν όλοι αυτοί το 2000 όταν κάναμε καμπάνια εναντίον της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ; Τότε παίχτηκε αυτό το ζήτημα. Αλλά τότε τα πορτοφόλια ήταν γεμάτα και κανείς δεν έδινε δεκάρα (κυριολεκτικά).

Ε, λοιπόν, όταν αντιμετωπίζεις έτσι ελαφριά το μέλλον του τόπου σου, η κακούργα η πραγματικότητα θα σε εκδικηθεί.”

Επομένως δεν κάνουμε τίποτα. Ότι ήταν να γίνει, έγινε επί Σημίτη, και σήμερα δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχουν δύο πρακτικές επιλογές (και όχι ιδεαλιστο-ρομαντικές φαντασίες):

Ή αποσύρεσαι από τα κοινά και ασχολείσαι με το π.χ. ψάρεμα ή την κηπουρική, και αφήνεις όσους νομίζουν ότι μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι να δράσουν,

Ή είσαι πεπεισμένος ότι μόνο εντός του ευρώ μπορεί να υπάρξει “ανάκαμψη” και “ανάπτυξη” [μου φαίνεται απίθανο, αλλά ας δεχτώ ότι όντως ειλικρινά κάποιοι το πιστεύουν], οπότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ ενεργά και δυναμικά να βγεις και να στηρίξεις το “ευρώ πάση θυσία”. Ότι κι αν ζητήσουν οι δανειστές είναι προς το καλό μας και πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς αντιδράσεις για να βγούμε από την Κρίση.

Τι από τα δύο επιλέγετε κ. Ρακκά; Να υποθέσω ότι εφόσον δεν αποσύρεστε στον ιδιωτικό βίο αλλά δημοσιολογείτε, το δεύτερο; Αλλά γιατί δεν βγαίνετε να το πείτε έντιμα και καθαρά; “Ευρώ πάση θυσία”!

Και κάτι ακόμη … η φράση “Γιατί αυτή προϋποθέτει κυρίαρχο κράτος, δυνατότητα εθνικής παραγωγής, συντεταγμένη πολιτεία … ” ως ΔΗΘΕΝ προϋπόθεση για την έξοδο από το ευρώ είναι το λιγότερο προσχηματική και λογικά αβάσιμη. Αν τα έχεις αυτά τότε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ; Γιατί αν τα έχεις αυτά, τότε θα έχεις και οικονομική ανάπτυξη!

Πέρα από τις σοφιστίες και υποκριτικές νουθεσίες, η πραγματικότητα είναι ότι ή θα δημιουργηθεί μεταρρυθμιστικό, αντιευρωπαϊκό πολιτικό μέτωπο, ή η Ελλάδα θα πεθάνει από έλλειψη ρευστότητας μέσα σε ένα αδιάκοπο σπιράλ εξάρτησης, δημογραφικών πιέσεων και λαθρομετανάστευσης.

Όσο για τους εκφοβισμούς του Ξένου ότι δήθεν θα πεινάσει η “φτωχολογιά” (η οποία υποτίθεται ότι έχει καταθέσεις πάνω από 3000 ευρώ!) είναι απλώς για καγχασμό! Στην Ελλάδα, θα πεινάσει μόνο όποιος δεν θέλει να παράξει και θα επιμείνει να προσπαθεί να πουλήσει υπηρεσίες που δεν χρειάζεται κανείς!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 19 Φεβρουαρίου 2016 - 09:58

Έχεις μια απολυτότητα στην σκέψη που δεν βοηθά, γιατί κοίταξε και εγώ είμαι με την αποκέντρωση, αλλά δεν την υποστηρίζω με κάθε θυσία, όπως για παράδειγμα την εφάρμοσαν οι Ερυθροί Χμερ που άδειασαν την πρωτεύουσα και έστειλαν κάτι εκατομμύρια ανθρώπους στην ύπαιθρο-ζούγκλα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες. Η λογική όποιος δεν μπορεί να παράξει ας πεθάνει εκεί θα οδηγήσει. Άλλωστε η παραγωγή χρειάζεται σπόρους και ζωοτροφές που είναι εισαγόμενες στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Επομένως το χωράφι θα μείνει χωρίς σπορά και τα ζώα θα ψοφήσουν. Συγγνώμη αν σου χαλάμε τη μαγική λύση της δραχμής, αλλά δεν θα βοηθήσουμε τον Σόιμπλε να μας παλουκώσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
heliosora 19 Φεβρουαρίου 2016 - 13:59

Πρέπει να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ του grexit τύπου Σόιμπλε με διπλό νόμισμα , βαρουφάκεια IOU ,παραμονή στην ΕΕ άρα υιοθέτηση του Ευρωσυντάγματος και μη αμφισβήτηση του εκδοτικού δικαιωματος της ΕΚΤ,αποδοχή του χρέους σε σκληρό νόμισμα (ευρώ)και εσωτερική υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος άρα πλήρης φτωχοποίηση με το επεξεργασμένο σχέδιο Εθνικού Νομίσματος που έχει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για να λειτουργήσει και αναφέρω συνοπτικά1)Καταγγελία του επαχθούς -ληστρικού χρέους και μονομερής άρνηση πληρωμής2)Εξοδος απο την ΟΝΕ και την ΕΕ3)δημιουργία εθνικής κεντρικής τράπεζας για τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής και του εκδοτικού δικαιώματος -εθνικοποιήση της ΤτΕ(και χρήση των αποθεματοποιημένων ευρώ (περιπου 17-20 δις)ως συναλλαγματικό απόθεμα, 4)εκκαθάριση των χρεοκοπημένων και ανακεφαλαιοποιημένων συστημικών τραπεζών εν λειτουργεία με παρουσία εισαγγελέα και ορκωτών λογιστών για έλεγχο όλων των κινήσεων λογαριασμων,τριγωνικών συναλλαγων,εμβασμάτων ,χορηγούμενων δανείων μέσω του Τarget 2 και χρήση των ομολόγων ΗΒ και Λουξεμβούργου που διαθέτουν (50-53 δις)ως συναλλαγματικά αποθέματα και διαπραγμάτευσή τους στη δευτερογενή αγορά.5)συντακτική εθνοσυνέλευση για διακοπή της συνέχειας του κράτους και άσκηση της ασυλίας του νέου κυρίαρχου κράτους με προσφυγή στον ΟΗΕ και το Διεθνές Δικαστήριο για τις αποικιακές συμβάσεις των μνημονίων.
τροφή για σκέψη:παράδειγμα Ισλανδίας (350,000 κάτοικοι-διατροφική επάρκεια 8%-νόμισμα που ήδη υπήρχε στις αγορές συναλλάγματος άρα μπορούσε να υποτιμηθεί-πληρης οικονομικοπολιτικη εξάρτηση απο ΗΠΑ -χρέος σε ολλανδοαγγλικές τράπεζες – δικαστική τιμωρία ενόχων
Ελλάδα-διατροφική επάρκεια 92% μελέτη ΠΑΣΕΓΕΣ 2012-νεο νόμισμα εκτός αγορών FOREX- ισοζύγιο τρέχουσων συναλλαγων 2014 πλεονασματικό +2 δις,μετάβαση στη δραχμή με ισοτιμία ένα προς ένα και το «κλείδωμά» της στη συνέχεια, η παραμονή των καταθέσεων σε ευρώ (ρήτρα συναλλάγματος) ,εξαγωγές πετρελαιοειδών 9 δις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 19 Φεβρουαρίου 2016 - 14:30

όπως γράφει και το άρθρο στις παρούσες συνθήκες το μόνο grexit που μπορεί να γίνει είναι τύπου Σόιμπλε, αν μεσοπρόθεσμα γίνουν αλλαγές σε πρωτογενή τομέα, αλλάξει το μοντέλο κατανάλωσης και αν ο περίγυρος της χώρας ηρεμήσει τότε μπορεί να υπάρξει και άλλου τύπου grexit.
Ως συνήθως τα στοιχεία που αναφέρονται για να υποστηρίξουν το grexit είναι λανθασμένα ή αποκυήματα φαντασίας.
Ένα μόνο παράδειγμα η περίφημη έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ του 2012 που ανέβαζε τη διατροφική επάρκεια στο 94% (όχι 92%). Διαβάζουμε από το άρθρο, “Ο μύθος της αγροτικής μας αυτάρκειας” (http://ardin-rixi.gr/archives/4190) “η αυτάρκεια της τάξης του 94% προκύπτει ως μέσος όρος των ποσοστών αυτάρκειας πολλών διαφορετικών (ούτε καν ομοειδών) σε διατροφική αξία και οικογενειακή κατανάλωση αγροτικών προϊόντων. Έτσι, φτάνουμε στο εξής παράλογο: το έλλειμμα σε βόειο κρέας (30% αυτάρκεια) να αντισταθμίζεται από την υπερπαραγωγή βρώσιμης ελιάς (600% αυτάρκεια)!” Δηλαδή θα αντικαταστήσουμε το κρέας από ελιές θρούμπες στα σουβλατζίδικα! Αυτό όμως να το λέτε στον κόσμο (και σας πιστεύει αφελώς) που τάζετε ένα καλύτερο αύριο με τη δραχμή, ότι οι πίτες θα έχουν μέσα σουβλάκι ελιάς θρούμπας και όχι χοιρινό Δανίας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για να δείτε πόσο άσχημη ήταν η διατροφική κατάσταση της χώρας το 2008, ευτυχώς από τότε βελτιώθηκε λίγο η κατάσταση και το έλλειμμα δεν είναι πια 3 δισ, αλλά 1,5.
Είστε τόσο σίγουρος ότι αν καταγγείλουμε το επαχθές και ληστρικό χρέος και καταφύγουμε στον ΟΗΕ, ο ΟΗΕ θα μας γλιτώσει από το εμπάργκο. Ο ΟΗΕ ξέρετε πόσα ψηφίσματα έχει βγάλει που καταδικάζουν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ζητούν την απόσυρση του κατοχικού στρατού. Ξέρετε που έχει γράψει η Τουρκία αυτά τα ψηφίσματα;

heliosora 20 Φεβρουαρίου 2016 - 02:14

Έχω διαβάσει το άρθρο, εσείς έχετε διαβάσει την μελέτη; Αν Ναι γιατί δεν αναφέρεστε στο κρεας των αιγοπροβάτων(93%) , στα πουλερικά(83%)στα αλιεύματα 220% στα γαλακτοκομικά με τη φετα στο 156% το αιγοπροβειο γαλα με 97% τα φρούτα με υπερεπαρκεια και τόσα άλλα. Τόσα χρόνια εντός ΕΕ με τις ΚΑΠ και αντι για παραγωγική ανασυγκρότηση μας οδηγούν σε αποστείρωση του πρωτογενούς τομέα, καταναλωτές χοιρινού Ολλανδίας βοδινού Γαλλίας και Γερμανίας από τα σκουπιδοLidl και αντι να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή με επιδοτήσεις και δασμούς στα εισαγόμενα, περιμένουμε να ορθοποδησουμε σε μια μονοπωλιακή Ένωση ανισοτήτων που επιδοτεί την καταστροφή της παραγωγής και θέτει ποσοστώσεις για να ευνοούνται οι κεντροευρωπαικοι διατροφικοι όμιλοι.Ακόμα όμως και αυτά τα είδη που εισάγουμε για ποιο λόγο τα συναλλαγματικά αποθέματα μας δεν θα γίνονται δεκτά, δεν μας εξηγείτε. Το 60% των εμπορικών μας συναλλαγών γίνονται με χώρες εκτός της Ένωσης και σε μια παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική οικονομία το χρήμα είναι για όλους καλοδεχούμενο. Τροφή για σκέψη. ..Η συμμορία της δραχμής έχει αποταμιεύσεις στο εξωτερικό και περιμένει την εγχώρια υποτίμηση του νέου νομίσματος για μας αγοράσει μπιρ παρά. Όλο το μηντιακό κατεστημένο,η παρασιτική διαπλεκόμενη ολιγαρχία των νταβατζηδων, οι εγχώριοι ευρωδουλοι προπαγανδιστές τύπου Στάη(με τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικό φράγκο )γιατί απεχθάνονται τόσο το Εθνικό νόμισμα με τους όρους που ανέφερα;Τόσο ηλίθιοι είναι να στρέφονται ενάντια στα συμφέροντά τους αφού έχουν διασφαλιστεί οι καταθέσεις τους και θα μπορούσαν να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη άμεσα με την υποτίμηση της δραχμής; Μήπως με τον έλεγχο των καταθέσεων και των συναλλαγών από την εθνικοποιημενη ΤτΕ το μαύρο και αδηλωτο χρήμα που έχουν αποθησαυρισει θα γίνει αυτό που ήταν εξαρχής; Δημόσιος πλούτος που καταληστευθηκε…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 20 Φεβρουαρίου 2016 - 11:12

Γνωρίζετε δηλαδή ότι η μελέτη έχει παραπλανητικό τίτλο και οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα , αλλά την επικαλείστε. Για τα υπόλοιπα που λέω δεν λέτε τίποτα, οι όροι που αναφέρετε είναι εκτός πραγματικότητας δεν απαντάτε τι θα γίνει σε περίπτωση διεθνούς εμπάργκο λόγω μη αποπληρωμής του χρέους.
Πώς θα στηρίξει η νέα διακυβέρνηση ένα νέο νόμισμα που θα δέχεται πιέσεις και θα πρέπει να το υποτιμά διαρκώς. Τι εχέγγυα θα δώσει για να το διατηρήσει σε ισοτιμία ένας προς ένα με το ευρώ; Τα ελληνικά πετρέλαια που θέλουν καμιά δεκαπενταετία για αρχίσουν αποφέρουν κέρδος; Η μόνη λύση είναι να πείσετε τον Σωρρα να βάλει ως εγγύηση τα 600 δισ. δολλάρια που έχει(!), ένα ποσό αυτής της τάξης θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη δραχμή, αλλιώς θα είχε συνεχείς υποτιμήσεις και θα είχε αξία χαρτοπετσέτας. Μόνο με τα ψευτοδισεκατομμύρια του Σώρρα το σχέδιο έχει πιθανότητες επιτυχίας.
Η εθνικοποιημένη ΤτΕ πως θα αναγκάσει την Στάη να φέρει πίσω τα 2,5 εκ. για να της τα εθνικοποιήσει, όταν η Στάη με ένα αεροπορικό εισιτήριο θα βρεθεί στην Ελβετία κοντά στα εκατομμύρια της;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ