Το Άρδην διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 εκδήλωση με θέμα: “Η Ελλάδα Μέση Ανατολή; Προσφυγικό, Μεταναστευτικό, ο ρόλος της Τουρκίας και ο Πόλεμος στη Συρία“.

Μίλησαν:

Γιώργος Καραμπελιάς, Άρδην

Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης – δημοσιογράφος

Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Ευάγγελος Τσεκούρας, δικηγόρος

Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού, “Ρήγας Βελεστινλής”, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα

3 Σχόλια

  1. Μέχρι να δούμε τι θα απογίνει και με βάση την τρέχουσα κατάσταση τόσο προς Ανατολάς όσο και προς Βορράν η ταπεινή μου άποψη είναι ότι οι Ελληνικές Αρχές έχουν την εθνική υποχρέωση να κηρύξουν τουλάχιστον τις νήσους του Αν. Αιγαίου σε κατάσταση ναυτικού αποκλεισμού που επιτηρείται κι επιβάλλεται αποκλειστικά από ελικόπτερα του Ναυτικού και των δυνάμεων ασφαλείας. Δηλ. απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση σε ακτίνα μικρότερη π.χ. των 6νμ στις ακτές σε κάθε σκάφος που δεν είναι εφοδιασμένο με ειδική άδεια είτε των Λιμενικών Αρχών είτε του Πολεμικού Ναυτικού. Δειγματοληπτικές νηοψίες να πραγματοποιούνται από αέρος (ελικοπτέρων) για να βεβαιώνεται ότι ουδέν μη εξουσιοδοτημένο σκάφος εισέρχεται στη ζώνη του αποκλεισμού.

  2. Και κάτι επίκαιρο:
    http://www.nooz.gr/world/aposirontai-oi-rosikes-dunameis-apo-ti-suria
    Ποιος ξέρει τι ανταλλάγματα πήρε ο Πούτιν από τους Δυτικούς για να αποσυρθεί από τη Συρία και να παύσει την υποστήριξη στον Άσαντ…. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί πλέον αυτός στην εξουσία…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

elGreek