Αρχική » Εξεταστική Επι(ν)τροπή για κόμματα και ΜΜΕ

Εξεταστική Επι(ν)τροπή για κόμματα και ΜΜΕ

από Άρδην - Ρήξη

Του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη από το liberal.gr 

Αφού μας ζάλισε τα τελευταία 7 χρόνια με την τριγωνική βρώμικη σχέση πολιτικών- τραπεζών- ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα μετά από μία ακόμα Εξεταστική Επιντροπή να μας πει ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών στα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος προανακριτικής επιτροπής!

Το συμπέρασμα στο σχέδιο πορίσματος των συριζανέλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σενάριο για την επόμενη κωμωδία των Μόντι Πάιθονς. Δεδομένου ότι είναι γνωστό σε όλους πως τα δάνεια των κομμάτων δεν τα ζητάνε και δεν τα παίρνουν πολιτικά πρόσωπα, αλλά αγελαδοτρόφοι και σαλεπιτζήδες.

Αυτοί δανείζονται από 100 μέχρι και 400 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση και ενέχυρο το ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης των επόμενων εκλογών, μετά από συνεννόηση με τον γνωστό αστρολόγο Λεφάκη, ίσως και την κυρία Βέφα. Ως μόνους που ξέρουν ακριβώς τι ποσοστό ψήφων θα πάρουν στις επόμενες εκλογές, άρα και τι επιχορήγηση μπορούν να εγγυηθούν στις τράπεζες.

Και με την επιχορήγηση των 50 εκατομμυρίων καλύπτουν τα δάνεια των 400 εκατομμυρίων που χρωστάνε και φυσιολογικά αυτό γίνεται αποδεκτό από κάθε τράπεζα που σέβεται τον εαυτό της και διαφυλάσσει τα συμφέροντά της!

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για πρώην μικρότερα κόμματα, που όμως έγιναν μεγαλύτερα και καλοβλέπουν τα άρμεγμα πρόσθετων εκατομμυρίων από τον ιδρώτα του λαού, τα οποία όσο ήταν μικρά δανείζονταν με αέρα- κατά την προσφιλή τους έκφραση, που όταν τη λένε άλλοι δήθεν ανατριχιάζουν- με εγγυήσεις που δεν είχαν! Συριζα με λένε.

Όπως λέει και το ρητό, «όταν μένεις σε γυάλινο σπίτι δεν πετάς πέτρες στον γείτονα» κι έτσι δεν είναι ορατές από τους Συριζανελ ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπά γι’ αυτή τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος εκ μέρους των κομμάτων. Στο μεταξύ, εμείς, ο λαός, δεν έχουμε ιδέα πού πάνε αυτά τα εκατομμύρια των επιχορηγήσεων.

Όλη η παραπάνω είναι η γελοιοποίηση της διαδικασίας των Εξεταστικών Επιντροπών, που έχουν γίνει περίγελος με τις κενές περιεχομένου αποφάσεις τους εδώ και πολλά χρόνια και που ωφελούν μόνο την προπαγάνδα των εμπνευστών τους- ντόρος να γίνεται για το πόπολο- και την τσέπη των βουλευτών με τη συμμετοχή τους σ αυτές τις επιτροπές.

Επίσης, είναι η γελοιοποίηση μιας αριστεράς που είχε και έχει ακόμα χτίσει την καριέρα της επάνω στον ακραίο εισαγγελικό λόγο εναντίον κάθε πολιτικού και οικονομικού σχήματος, τα οποία τα βγάζει λάδι μόλις διαπιστώνει ότι ούτε η ίδια είναι παρθένα. Και κινδυνεύει να κραχτεί για τις πομπές της.

Αλλά, με το σχέδιο πορίσματος των Συριζανελ κατέρρευσε και η κατηγορία για τριγωνική σχέση πολιτικών- τραπεζιτών- ΜΜΕ! Αφού δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών το τρίγωνο έγινε … δίγωνο για να μην πούμε άγονο.

Όταν έχεις στη ντουλάπα σου τους σκελετούς του ΑΛΤΕΡ να καλύψεις, τα κοκαλάκια της «Αυγής», που έπαιρνε δάνεια με τους όρους του… MEGA,  και τη συντήρηση κάτι εκδοτών που από διαπλεκόμενοι εργολάβοι και νταβατζήδες έγιναν υπερασπιστές σου, με το αζημίωτο φυσικά, πού να τις βρεις τις ποινικές ευθύνες.

Άσε που οι πολιτικοί δεν ομολογούν ούτε πόσες φορές μιλάνε με τους εκδότες και τις τράπεζες ούτε τι λένε. Ούτε σου λένε ανοιχτά ότι στηρίζουν τα μεγάλα ΜΜΕ γιατί από κει περιμένουν να προβληθούν για να υπάρχουν. Ούτε στην καλύτερη περίπτωση ότι θεωρούν πως η πολυφωνία είναι αναγκαίο κομμάτι της δημοκρατίας. Ούτε και ότι όλες οι κυβερνήσεις, χωρίς εξαίρεση, ταϊζουν από τα λεφτά του λαού όλα τα λαθρόβια έντυπα, που τα βλέπεις και παρουσιάζονται από την Τι Βι χωρίς να πουλάνε ούτε χίλια φύλλα, αρκεί που ο τίτλος τους στηρίζει κάποια συμφέροντά τους. Άτιμη φάρα οι πολιτικοί. Τίποτε δε σου λένε.

Αφού, λοιπόν, οι πολιτικοί δεν έχουν ποινικές ευθύνες για τα δάνεια (θαλασσοδάνεια δεν τα έλεγες μέχρι σήμερα;) στα κόμματα και στα ΜΜΕ δε μένει παρά να παραδεχτούμε ότι οι πολιτικές εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια κάνουν απλώς την τρέλα των ιδιοκτητών τους. Οι οποίοι δεν καθοδηγούνται από το κίνητρο του κέρδους, όπως νομίζαμε οι αφελείς, αλλά είναι οπαδοί κομμάτων, όπως είναι ο Μήτσος που πάει και τα σπάει από τη θύρα 13.

Δεν πιέζουν οι ιδιοκτήτες με την ισχύ του Μέσου τις κυβερνήσεις ή μεμονωμένους πολιτικούς για να κάνουν άλλες πολύ κερδοφόρες δουλειές. Δεδομένου ότι τα Μέσα είναι παγκοσμίως ελλειμματικά! Όοοοοχι. Είναι σαν τους λεφτάδες, που αγοράζουν ομάδες επειδή αγάπησαν το ποδόσφαιρο κι όχι επειδή τους χρειάζεται η εξέδρα για να καλύπτουν τις άλλες δουλειές τους!

Αν είσαι 15 χρονών και τα λες και τα πιστεύεις όλα αυτά δικαιολογείσαι. Δεν έχεις ιδέα πώς γίνονται τα πράγματα στη ζωή, αντί για πολύ μυαλό έχεις πολλή ψυχή (καλό πράγμα) και ο περίγυρός σου λέει σχεδόν τα ίδια, άρα δεν θα σε κράξει κανείς ή όποιος σε κράξει είναι απλώς ένα σκατόγερος με καμένα μυαλά.

Επειδή, όμως ούτε τα 15χρονα δε λένε τέτοιες αρλούμπες κάτι δεν πάει καλά μαζί σου.

Γιατί, άμα, βγάζεις πόρισμα μετά από Εξεταστική Επιτροπή και μας λές ότι στα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών μας βρίζεις. Κι εμείς δε σε είπαμε ηλίθιο. Ηλίθιος είσαι και φαίνεσαι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ