Αρχική » Κοινωνικό μέρισμα

Κοινωνικό μέρισμα

από Άρδην - Ρήξη

Του Χαράλαμπου Μουργή από το Άρδην Μεσσηνίας

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι αφού η φοροεισπρακτική πολιτική βαίνει επιτυχώς να προβεί σε διανομή  κοινωνικού  μερίσματος. Πρώτον  και ενοχλητικό αποτελεί η  παραπάνω ονομασία η οποία προϋποθέτει μια κοινωνία που συνδιαχειρίζεται – ελέγχει και συναποφασίζει μαζί με την κυβερνητική εξουσία, άρα εφόσον είστε αποδέκτες αυτής της διανομής προϋποθέτει και τα παραπάνω.

Στην  συνέχεια η κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν πολύπλοκο συνδυασμό κριτηρίων ποια μέλη της κοινωνίας θα είναι οι τυχεροί μερισματούχοι. Αποτέλεσμα αυτού  ήταν  να  αρχίσουν  οι υπολογισμοί των κατεστραμμένων από την κυβερνητική εξουσία μελών της κοινωνίας ποιοι από αυτούς θα χρησθούν  μερισματούχοι.

Και λέει η κυβέρνηση από σήμερα κάνετε αιτήσεις και προς έκπληξη  με μια απλή διαδικασία ενημερώνονται οι δικαιούχοι. Άνοιξε το σύστημα και τρέχουν λοιπόν από την πρώτη μέρα δικαιούχοι -εν δυνάμει δικαιούχοι -συγκεχυμένοι δικαιούχοι-απελπισμένοι  δικαιούχοι να ΑΙΤΗΘΟΥΝ.

Μα γιατί να αιτηθούν αφού  είναι γνωστοί οι δικαιούχοι, γατί  βάζετε την κοινωνία να αιτηθεί σε κάτι που της ανήκει.

ΑΙΤΗΘΕΙΤΕ λοιπόν και  θα αποφασίσουμε  εμείς πόσοι θα εγκριθείτε

ΑΙΤΗΘΕΙΤΕ μην ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 30 Νοεμβρίου 2017 - 19:45

Κοινώς πρόκειται περί απατεώνων…. Μοιάζει σαν την μικροπολιτική τακτική που ασκούσαν οι ηγεμόνες του Μεσαίωνος για να διατηρούνται στην εξουσία: έσφαζαν μερικούς, έχρηζαν ιππότες κάποιους άλλους, τροφοδοτούσαν την δυσαρέσκεια μεταξύ αντιζήλων φεουδαρχών κλπ. Τη νύφη βέβαια πλήρωνε ο “πολύς λαός” (δουλοπάροικους, serfs, τους λέγανε τότε, πολίτες σήμερα) ώστε οι “διαπλεκόμενοι” με την εξουσία ιππότες τότε, “κοινωνικοί λειτουργοί” σήμερα να καλοπερνάνε…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Π. 1 Δεκεμβρίου 2017 - 18:01

@ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

Έτσι ακριβώς, συμφωνώ και επαυξάνω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: