Αρχική » Ως πότε θα φοβόμαστε τους επίδοξους δήμιους της χώρας;

Ως πότε θα φοβόμαστε τους επίδοξους δήμιους της χώρας;

από Κίνημα Άρδην

 

Ανακοίνωση του κινήματος Άρδην

Και τι περιμένεις από ανθρώπους/
που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους/
και δεν τράβηξαν τον σουγιά τους./
Απαθώς τότε κι απαθώς σήμερα ζητάνε απλώς διαζύγιο./
Τέτοιοι ρουφιάνοι/ δεν μπορούν να πολεμήσουν για τίποτε.

Παντελής Μηχανικός, Ίτε

Η ανάληψη καθηκόντων του Φώτη Κουβέλη συντελέστηκε μεγαλοπρεπώς στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην Μεσογείων. Ο πάλαι πολιτικός του αντίπαλος, που άλλοτε τον καννιβάλιζε από το προφίλ του στα Μέσα της Κοινωνικής Δικτύωσης, τον υποδέχθηκε με άγημα, και μίλησε με τα θερμότερα λόγια στην εθιμοτυπική συνέντευξη τύπου.

Την ίδια, περίπου, στιγμή ο τουρκικός στρατός, υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί επαρκώς –καθώς το ΓΕΣ, με τις κατευναστικές του ανακοινώσεις επιμένει να παίζει τον ρόλο των φιμωμένων από το καθεστώς Ερντογάν τουρκικών ΜΜΕ- συνέλαβε δύο στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που εκτελούσαν την υπηρεσιακή τους περίπολο στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου.

Αυτή υπήρξε και η πραγματική υποδοχή του Φώτη Κουβέλη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και η απάντηση στην πολιτική κατευνασμού του Ερντογάν, και γονυπετών παρακλήσεων για διαμεσολάβηση στους Αμερικάνους που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Γιατί η σχέση αιτίου και αιτιατού είναι, στην προκειμένη περίπτωση, τόσο έκδηλη που είναι αδύνατον να αποκρυβούν από τα καραγκιοζιλίκια της εσωτερικής πολιτικής ζωής, και τις ‘μουσικές καρέκλες’ που παίζουν οι θεσιθήρες με τα αξιώματα: «Αν», λοιπόν, η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στο σκηνικό πρόκλησης που έστησε ο Ερντογάν στα Ίμια ήταν σοβαρή, σθεναρή και αξιοπρεπής, τότε κατά πάσα πιθανότητα το περιστατικό που συνέβη πριν 48 περίπου ώρες στον Έβρο, θα έληγε όπως έληξαν και τα τόσα άλλα αντίστοιχα που συνέβησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως όχι. Τώρα που η κυβέρνηση έκανε πως δεν άκουσε στις απειλές του συμβούλου του Ερντογάν ότι «θα σπάσει τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια», και εκτίμησε ‘ρεαλιστικά’ ότι δέρνοντάς μας ο μεγάλος τσαμπουκάς και γείτονας θα ιδρώσει και θα πάθει πνευμονία πεθαίνοντας μόνος του πριν τα συνθλίψει. Γι’ αυτό σήμερα δυο άνθρωποι βρίσκονται όμηροι στην Αδριανούπολη, και δέχονται τις ‘φιλοφρονήσεις’ του φασιστικού κράτους, εγκαταλελειμμένοι στο έλεος της υποχωρητικότητας που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν ξέρουμε τι απ’ όλα είναι πιο εξοργιστικό: Η στάση του Αλέξη Τσίπρα που κρύβεται επί 48 ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμαζόμενος προφανώς για κάποιον «διπλωματικό έρπητα» ή μήπως η στάση όλων αυτών των κατά βάθος συνοδοιπόρων του, που υποκρινόμενοι τους οργίλους, ξεσπάνε ακόμα και για ψύλλου πήδημα περί δικαιωμάτων και ελευθερίας για να καταπιούν τη γλώσσα τους και να λουφάξουν στις φανταστικές τους επαναστάσεις, εκείνη ακριβώς την στιγμή που αυτά αμφισβητούνται τόσο ολοκληρωτικά και τόσο απροκάλυπτα; Ή μήπως θέλουν να μας πείσουν ότι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους για αυτήν την τόσο κατασυκοφαντημένη από τους ίδιους έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης, την ίδια στιγμή που δεν διαθέτουν ούτε καν το φρόνημα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα δύο (αριθμός, 2) ανθρώπων που σέρνονται ενώπιον της στρατοκρατικής φιέστας των γενοκτόνων του Αφρίν;

Όλοι αυτοί, κυβερνώντες και ψευδοαντικυβερνώντες είναι τουλάχιστον γελοίοι. Ή μάλλον, επειδή ακριβώς η γελοιότητά τους έχει φτάσει σε σημείο να αποφασίζει για τις τύχες ενός ολόκληρου λαού, γιατί ακριβώς σε αυτήν την συγκυρία ο αστικός κόσμος τους έχει παραδώσει την σκυτάλη παραπαίοντας εκφυλισμένος υπό το βάρος της διαφθοράς και της φθοράς που γεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην εξουσία, είναι ταυτοχρόνως και θανάσιμα επικίνδυνοι για το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΜΠΑΣ 3 Μαρτίου 2018 - 12:09

Περίπολος από άνδρες του μηχανικού (και όλοι ξέρουμε το πόσο το μηχανικό ειδικεύεται σε αγώνα πεζικού), σε μια περιοχή όπου, την ίδια ώρα ο τουρκικός στρατός πραγμαοποιεί ασκήσεις μεγάλης κλίμακας και, ούτως ή άλλως τα σύνορα των ‘γειτόνων” φυλάσσοντο από ειδικές δυνάμεις στρατοχωροφυλακής; Ποιός φωστήρας αξιωματικός το σκέφτηκε αυτό; Ίσως ο ίδιος που άφησε σύγχρονα περιπολικά όπως το Γαύδος ολισμένα μόνο με … ψαροντούφεκα. Εξ ‘αλλου οι δύο στρατιωτικοί απλώς … ακολουθούσαν ίχνη, θεωρώντας οτι πρόκειται για παράτυπους μετανάστες. Τώρα η ελληνική στολή διασύρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ και οι στρατιώτες σέρνονται σαν να είναι έμποροι ηρωίνης. Κατάντια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
χρυση καμπα 29 Μαΐου 2018 - 19:13

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης Δουλφής 3 Μαρτίου 2018 - 14:33

Θα πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστέψει ότι το γεγονός αυτό μέσα στην αλυσίδα των συμβάντων του τελευταίου διαστήματος είναι τυχαίο και οφείλεται στην κακοκαιρία. Δυστυχώς πρόκειται κατά την άποψή μου για ένα σχεδιασμένο συμβάν, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην κατάπτυστη, εθελόδουλη κυβέρνηση να τους ανταλλάξει με τους αιτηθέντες άσυλο Τούρκους στη χώρα μας, ικανοποιώντας την απαίτηση του σουλτάνου και την υπόσχεση του ανδρεικέλου «Έλληνα» πρωθυπουργού προς αυτόν, ώστε να πραγματοποιηθεί «αναίμακτα» και να αποσοβήσει οποιαδήποτε αντίδραση. Θα παρουσιασθεί μάλιστα ως πατριωτική κίνηση. Δυστυχώς το συμβάν αυτό έχει σχεδιασθεί έτσι, ώστε να δίνει όλα τα επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά. Είναι φανερό ότι η εθελόδουλη κλίκα Τσίπρα, έχοντας τη δυνατότητα να κατασκευάζει γεγονότα, θα απεμπολήσει τα πάντα, προκειμένου να παραμείνει, όσο περισσότερο της επιτρέψουν οι πάτρωνές της, στην κυβέρνηση. Επομένως η κατακλείδα θα πρέπει να διατυπώνεται με την έκφραση των υπονοιών και την απαίτηση να μην υπάρξει οποιαδήποτε σύνδεση των δύο περιστατικών. Η τοποθέτηση του κυρ Φώτη, δεν αποτελεί ως φαίνεται ανταμοιβή των προηγουμένων υπηρεσιών του, αλλά ως διαθέσιμου να προσφέρει τις υπηρεσίες υπαναχώρησης που θα απαιτηθούν τώρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΛΉ ΛΟΓΙΚΗ 5 Μαρτίου 2018 - 07:37

Οι Έλληνες στρατιωτικοί απήχθησαν πιθανότατα επί ελληνικού εδάφους για να χρησιμοποιηθούν ως αντάλλαγμα για την έκδοση των Τούρκων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.
Ο Κουβέλης βέβαια δεν το βλέπει. Άρα από την κυβέρνηση το μόνο που έχουν να περιμένουν είναι να πετάξει στρατάρχης Καμμένος με κάνα ελικόπτερο σαν τον κλέφτη να τους ρίξει τσιγάρα και ξανά σουβλάκι μία και στη γείτονα δεν σερβίρεται χοιρινό….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρηστος Μακεδων. 12 Απριλίου 2018 - 00:21

Σε ζωνη στρατιωτικης ευθυνης δεν διενεργειται συλληψη αλλα Αιχμαλωσια. Οι δκτες γιατι δεν αντεδρασαν?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
χρυση καμπα 29 Μαΐου 2018 - 19:10

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ