Αρχική » Χίος: Καταγγελία ότι Μ.Κ.Ο. έδιωχναν ξημερώματα κόσμο από τη ΒΙΑΛ για να μην καταμετρηθεί

Χίος: Καταγγελία ότι Μ.Κ.Ο. έδιωχναν ξημερώματα κόσμο από τη ΒΙΑΛ για να μην καταμετρηθεί

από Άρδην - Ρήξη

• Ποιος κάνει κουμάντο αναρωτιέται μετά το μπάχαλο της καταμέτρησης η Παγχιακή

Από την εφημερίδα Πολίτης της Χίου

Σε φαρσοκωμωδία χωρίς τέλος μοιάζει η προσπάθεια του κράτους να καταμετρήσει πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σήμερα στη ΒΙΑΛ. Από μόνη της η πρωτοβουλία είναι τραγική και υποδηλώνει ότι μέχρι χθες ακόμα και η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ιδέα πόσοι παρατύπως εισελθόντες στη χώρα μας από το νησί μας βρίσκονται στη ΒΙΑΛ.

Ο τραγέλαφος συνεχίζεται και μετά την καταμέτρηση, καθώς άλλο αριθμό δίνει η Ελληνική Αστυνομία, άλλο το υπουργείο Εσωτερικών, μεγαλύτερο υπολογίζει στην προκήρυξη για τις μερίδες φαγητού ο Στρατός.

Την κατάσταση καυτηριάζει εκ νέου η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, η οποία προβαίνει και στη σοβαρή καταγγελία ότι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μόλις ενημερώθηκαν για την πρόθεση καταμέτρησης, έδιωχναν ξημερώματα διαμένοντες στη ΒΙΑΛ για να αποφύγουν την καταμέτρηση.

Αναλυτικά στην νέα της ανακοίνωση η Παγχιακή αναφέρει:

«- Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας = 1274 άτομα (μέγιστο πλαφόν)

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των ΜΚΟ, που έδιωχναν κόσμο από τις 5:00 (!) το πρωί της Τρίτης από την ΒΙ.ΑΛ ώστε να καταμετρηθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι, τελικά ΔΕΝ πέτυχαν να εμφανιστεί αριθμός χαμηλότερος από το πλαφόν που επέβαλε το ΣτΕ.

– Ελληνική Αστυνομία* = 1468 άτομα (+194 από το μέγιστο πλαφόν)

– Υπουργείο Εσωτερικών = 1783 άτομα (+509 από το μέγιστο πλαφόν)

– Ελληνικός Στρατός (μερίδες φαγητών) = 1900-2000 (+ 626 έως 726 από το μέγιστο πλαφόν). Η νέα προκήρυξη σίτισης αναφέρει 2.300 άτομα!

* Από τα 1.468 άτομα που καταμετρήθηκαν προχθές, στα 470 ΔΕΝ ισχύει ο γεωγραφικός περιορισμός και ΔΕΝ θα έπρεπε να διαμένουν στο νησί!

Αν στη ΒΙ.ΑΛ. που έχει μαζευτεί σχεδόν η μισή Αστυνομική δύναμη από Ελλάδα και Ευρώπη (ΜΑΤ+FRONTEX), εποπτεύει ο Ελληνικός Στρατός και το υπουργείο Εσωτερικών, και δεν γνωρίζουν, έστω και το πιο απλό, το πόσα άτομα και ποιοι δικαιούνται να είναι οι διαμένοντες εκεί, τότε συμπεράνουμε, ότι δεν υπάρχει έστω και ο στοιχειώδης έλεγχος της κατάστασης.
ΕΡΩΤΟΥΜΕ.
* Ποιος και γιατί έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι οικίσκοι, αγνοώντας τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης;
* Ποιος έχει όφελος και με ποιό δικαίωμα υποκαθιστά ολόκληρο το κράτος;
* Ποιος ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ κάνει το γενικό κουμάντο μέσα στη ΒΙ.ΑΛ.;»

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: