Αρχική » Όχι στην φίμωση του Άρδην: Προσωρινή νίκη – ο αγώνας συνεχίζεται

Όχι στην φίμωση του Άρδην: Προσωρινή νίκη – ο αγώνας συνεχίζεται

από Κίνημα Άρδην

Όχι στην φίμωση του Άρδην Προσωρινή νίκη – ο αγώνας συνεχίζεται

Παρά τη λυσσώδη αντίδραση της πλευράς του ιδιοκτήτη με τη συνδρομή της αστυνομίας και ενεργούμενων τύπου Μανδραβέλη να εξωσθεί το Άρδην από τον χώρο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, τελικά δεν το κατόρθωσαν. Η αντίσταση των μελών, φίλων του Άρδην και πολυάριθμων συμπαραστατών, τους οποίους ευχαριστούμε, απέτρεψε την έξωση. Το ποιες πιέσεις ασκούνται για να εκδιωχθεί το Άρδην καταφάνηκε όχι μόνο  από την  παρέμβαση του γνωστού φίλου της πρεσβείας Μανδραβέλη στην Καθημερινή αλλά και από την άλλη όχθη του πολιτικού σκηνικού  και από τους ίδιους τους αστυνομικούς, που μας δήλωσαν πως, «κάποιοι από ψηλά» τους πιέζουν να επιμείνουν ώστε να επιτύχουν την έξωσή μας.  Άραγε πόσο ψηλά;

Η αντίσταση μας και η επιμονή μας έχει σαν αποτέλεσμα και η πλευρά του ιδιοκτήτη να αρχίσει αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Με την ανανέωση της διαταγής έξωσης και πληρωμής που μας κοινοποίησαν στις 30 Ιουλίου 2018 (!) αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ χρέος από την πλευρά μας και γι’ αυτό ζητούν απλώς απόδοση του «μισθίου». Παρότι η πλευρά του Νικολάου Παράσχη ως κληρονόμου του Σκαπανέως, μας κατασυκοφαντεί εδώ και έναν χρόνο ότι οφείλαμε ενοίκια έξι μηνών (οι δικαστικοί τους επιμελητές έφτασαν να λένε στα αστυνομικά όργανα που ήρθαν για την έξωση ότι οφείλουμε ενοίκια ενός έτους!) τώρα έναν χρόνο μετά και τόση λάσπη αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ οφειλή!

Και όχι μόνο αυτό επειδή έχουν θορυβηθεί από την έκταση της δημοσιότητας, επειδή δεν καταπίνουμε την συνωμοσία, και θα συνεχίσουμε αυτή την ιστορία μέχρι το τέλος της, άρχισαν με πλάγια μέσα να μας προτείνουν να παραμείνουμε για ένα διάστημα στον χώρο μέχρι να βρούμε κάτι άλλο (μέχρι και μεσιτικό γραφείο έβαλαν να μας τηλεφωνήσει ότι θέλει να μας “βοηθήσει” να βρούμε χώρο), αλλά να σταματήσουμε τις δίκες και την αντίσταση που προβάλλουμε. Φοβούνται ότι σε μια τις επόμενες δίκες για τα ασφαλιστικά μέτρα ή στην κύρια δίκη της ανακοπής (που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου 2018) το δικαστήριο, μετά από αλλεπάλληλες ακατανόητες αποφάσεις και τις πρωτοφανείς πιέσεις που ασκούνται (από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο) θα έχει επιτέλους το σθένος να αναγνωρίσει το δίκιο μας, κάτω μάλιστα από την κατακραυγή που φουντώνει για το ζήτημα και την κινητοποίηση τόσων πολλών ανθρώπων.

Παραλλήλως, ακολουθούν παρελκυστική πολιτική προκειμένου να μας εξαντλήσουν σωματικά και οικονομικά με τις συνεχόμενες δίκες μέσα στο καλοκαίρι. Η σημερινή μάλιστα (1η Αυγούστου) δίκη εκδίκασης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που έχουμε υποβάλει γιατί τα χαρτιά τους εκτός από ψευδή είναι γεμάτα παρατυπίες, αναβλήθηκε επειδή ο δικηγόρος του Παράσχη έφυγε χθες βράδυ για διακοπές! Η πρόεδρος όμως τους έδωσε, με αυτή την αστεία δικαιολογία, νέα αναβολή για τις 6 Αυγούστου, ημέρα που έχουμε ήδη δεύτερη δίκη!

Επειδή όλες αυτές οι δίκες είναι ιδιαιτέρως κοστοβόρες μιας και το νομικό σύστημα εδώ και χρόνια έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να διεκδικούν το δίκιο τους μέχρι τέλους μόνο οι οικονομικά ισχυροί, καλούμε τους φίλους μας να στηρίξουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια για να μην κλείσει ένας από τους τελευταίους πνευματικούς πνεύμονες και πόλους αντίστασης της χώρας. Μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον παρακάτω αριθμό λογαριασμού  116/768054-65 (IBAN: 12 0110 1160 0000 1167 6805 465) της Εθνικής Τράπεζας (Δικαιούχοι λογαριασμού: Γιώργος Καραμπελιάς – Χριστίνα Σταματοπούλου). Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Ευχαριστούμε τους φίλους που έχουν ανταποκριθεί ήδη και όσους θα το πράξουν στη συνέχεια.

 

Άρδην 1η Αυγούστου 2018.

 

Υ.Γ. Το θέμα θα αναπτύξει ο Γ. Καραμπελιάς, σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου,  στην εκπομπή του Ανδρέα Μαζαράκη «Ο Εξαρχείων», στον Παραπολιτικά fm, από τις 22:00 μέχρι τις 24:00 το βράδυ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

GEORGE NIKOLAOU 11 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:05

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ