Αρχική » Γ. Καραμπελιάς για το αποτέλεσμα των εκλογών (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς για το αποτέλεσμα των εκλογών (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών. Με τον Λάζαρο Μαύρο και τον Μάριο Πούλαδο, στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Α.Τ 5 Ιουνίου 2019 - 10:52

Όλα αυτά τα χρόνια που η Αριστερά λεηλατούσε τον χώρο της διανόησης και τον χώρο της εκπαίδευσης με αποκορύφωμα την μετατροπή του ελληνικού πανεπιστημίου σε εκκολαπτήριο αριστερόστροφων φασιστών που εχθρεύονται οτιδήποτε αφορά την συλλογική μας ταυτότητα ο κ. Λαφαζάνης δεν είχε απολύτως τίποτα να πει.
Ας το καταλάβει η Αριστερά ότι για να έχει οποιαδήποτε τύχη στον υγιή πατριωτικό χώρο της χρειάζεται συντριβή, μετάνοια και ιδεολογική νηστεία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α. Π. 24 Ιουνίου 2019 - 22:38

Μεστό, ευθύβολο, πυκνό και ολοκληρωμένο σχόλιο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος Κωστόπουλος 9 Ιουλίου 2019 - 12:47

Τέτοιο μένος για μια αριστερά …στην ταμπέλα.Ποια αριστερά,ποιος σας απειλεί λιγουρηδες..;..είναι ο συγκεντροποιημενος καπιταλισμός η αγορά του που βρυχαται,αυτη θα εξαφανίσει τους μικρομεσαίους τάχα επιχειρηματίες.Ο Γ.Καραμπελιας ο Κ Ζουράρις ο Πουλατζας κι άλλοι άξιοι,διέφυγαν τοτε στην Γαλλία να γλιτώσουν από τις διώξεις της δεξιάς και τώρα ακούω διάφορα σπαραχτηκα κι εθνικά.Τους νεοέλληνες απειλεί η ημιμαθεία τους,ο φανατισμός ,προχειρότητα η εθνική μας μπουρδα γενικώς, κανείς άλλος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
diaxeiristis 9 Ιουλίου 2019 - 17:14

Ο μετασχηματισμός της λογικής της “κοινωνικοποίησης” σε κρατικοποίηση, την οποία πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ αρχικώς, η καραμανλική δεξιά που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ εν συνεχεία, οδήγησε στην καταβρόχθιση της κοινωνίας από το κράτος. Ένα κράτος αναποτελεσματικό, και μαυρογιαλούρικο και όχι ένα κράτος επενδυτικό-παρεμβατικό. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου βρίσκεται στον αντίποδα και απειλεί μαζί με τα ξερά να καψει και τα χλωρά, δηλαδή με πρόσχημα την ενίσχυση της μεσαίας τάξης να ενισχύσει κατ’ εξοχήν κάποια μεγάλα συμφέροντα, διαφορετικά από εκείνα που ενίσχυε ο Τσίπρας και οι κρατικές προμήθειες. Και αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι δεν φαίνεται να επιμένει στην ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων, -τις οποίες καταβαράθρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να τις μεταβάλει σε υπερπλεόνασμα- επενδύσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και ζήτηση για τη μικρή και μεσαία εγχώρια επιχείρηση, αλλά ποντάρει κατ’ εξοχήν και σχεδόν αποκλειστικά στην προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων. Έτσι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος η δίκαιη κριτική στον κρατισμό και το κυρίαρχο αντικρατιστικό ρεύμα να μεταβληθεί στο αντίθετό του. Αλλά έτσι συνήθως συμβαίνει στην ιστορία. Ο κυρίαρχος κρατισμός τροφοδότησε εκ του αντιθέτου έναν πραγματικό νεο-φιλελευθερισμό, που όντως απειλεί με παραπέρα συρρίκνωση τιςε εγχώριες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Είναι προφανές, λοιπόν, πως απαιτείται η συγκρότηση ενός τρίτου πολιτικού και κοινωνικού πόλου που θα αντιπαρατεθεί τόσο στον μαυρογιαλούρικο κρατισμό, όσο και στον κομπραδορισμό, που παραπέμπει για τη λύση όλων των προβλημάτων στις ξένες επενδύσεις αποκλειστικά.
Γ.Κ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ