Αρχική » Κατ’ αρχάς εκτιμήσεις πάνω στον αιφνιδιασμό του ΓΑΠ

Κατ’ αρχάς εκτιμήσεις πάνω στον αιφνιδιασμό του ΓΑΠ

από admin

από το ιστολόγιο eksapodo.wordpress.com

Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχουν λογικές εξηγήσεις…

…Τότε ο δημοψηφισματικός δήθεν αιφνιδιασμός του δόλιου βλάκα που μας κυβερνάει αναπαύεται σε τρεις πιθανές ερμηνείες:

  1. Έντρομος ο ΓΑΠ και το σκυλολόι του από τις τελευταίες εξεγερσιακές αντιδράσεις των Ελλήνων (βλ. γεγονότα στις παρελάσεις) αποφάσισε να φύγει όσο είναι καιρός για τη σωματική του ακεραιότητα γνωρίζοντας ή έχοντας κανονίσει να τον ρίξουν οι βουλευτές του στην ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την Παρασκευή.
  2. Τα έχει βρει με ένα κομμάτι των ελληνικών και ευρωπαϊκών ελίτ που θίγονται άμεσα από το κούρεμα (π.χ. τραπεζίτες) και τους δίνει ανάσα τουλάχιστον μέχρι το Φλεβάρη στη λογική του βλέποντας και κάνοντας, αναμένοντας ιδιαίτερα τις εξελίξεις στην Ιταλία. Είναι ενδεικτική η βίαιη αντίδραση της διοίκησης της Alpha Bank στο κούρεμα τις προηγούμενες ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και τμήμα των ντόπιων τραπεζικών ελίτ έχει αρχίσει να φλερτάρει με την ιδέα επιστροφής στη δραχμή μπροστά στον υπέρτερο κίνδυνο της ευρω-κρατικοποίησης.
  3. Τα έχει βρει με τη Μέρκελ και τους παρατρεχάμενούς της κράτη-μέλη της Ε.Ε. που θέλουν την Ελλάδα (και όχι μόνο) εκτός ευρωζώνης και μεθοδεύει την έξοδο από την ευρωζώνη μέσω μιας θεαματικής, ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας (όχι ότι τώρα δεν ζούμε σε καθεστώς χρεοκοπίας – ελεγχόμενης κατά τα λεγόμενα).

Και φυσικά όποια ερμηνεία και να φαίνεται πιθανή συνδέεται άμεσα με τη διατήρηση και την ενίσχυση του ψυχολογικού πολέμου και του ωμού εκβιασμού απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τη ροή των πραγμάτων και θα επιβεβαιώσουν κάποιες υπάρχουσες ή θα γεννήσουν νέες ερμηνείες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα όφελος δεν υπάρχει για το λαό και ότι η μόνη στοιχειωδώς θετική εξέλιξη είναι:

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Νίκος Κ 1 Νοεμβρίου 2011 - 13:07

Θα μου επιτρέψει ο φίλος μου ΕΞ να επαναλάβω το ίδιο σχόλιο που έβαλα και σε άλλη ανάρτιση΅:

Στο ότι η κίνηση για δημοψήφισμα ήταν καλά προετοιμασμένη συνηγορεί η φιλολογία που προωθούσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την εποχή ψήφισης του μεσοπροθέσμου, αλλά ιδιαίτερα η μουλωχτή ψήφιση του νόμου για τα δημοψηφίσματα που έγινε ΠΡΙΝ γίνει η σύμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Κατά συνέπεια, θεωρώ πιθανότατο όλοι τα τζιμάνια της τρόϊκα και του τέταρτου ράϊχ να ξέραν πολύ καλά τη μεθόδευση του Γιωργάκη, αλλά το είχαν ως μπαλαντέρ που θα το ενεργοποιούσαν μόλις έρχονταν τα δύσκολα, που φαίνεται πως τους ήρθε λίγο πρόωρα με το παλλαϊκό κράξιμο των πολιτικών αρχών και εκπροσώπων στις παρελάσεις εορτασμού του ΟΧΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ