Αρχική » «Για ποια Ελλάδα να πολεμήσω;»

«Για ποια Ελλάδα να πολεμήσω;»

από Άρδην - Ρήξη

της Τζούλια Λιακοπούλου

Αριστοτέλης: «Των πολιτών έργον εστίν η σωτηρία της κοινωνίας!»

Εχθές συζητούσα μ’ έναν πολύ καλό μου φίλο, ανώτερο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, για τι άλλο; Για τα Εθνικά θέματα.

Μεταφέρω ένα απόσπασμα της συζήτησης για όποιον έχει ώτα και ακούει και για όποιον δεν εθελοτυφλεί…

«Για ποια Ελλάδα να πολεμήσω; Για την Ελλάδα του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη ή του Βαρουφάκη ή της Φώφης;

Για την Ελλάδα του Βαρδινογιάννη, της Αγγελοπούλου, του Λάτση;

Για την Ελλάδα του Σόρος, του Ρότσιλντ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ;

Για την Ελλάδα των ρατσιστών προβοκατόρων;

Για την Ελλάδα που η Άρχουσα Τάξη – εδώ και χρόνια – την έχει κάνει αποικία;

Για την Ελλάδα που την κατάντησαν εταιρεία που συνέχεια χρεοκοπεί;

Για την Ελλάδα, που η υποτέλεια και εξουσιολαγνεία της Άρχουσας Τάξης την έχουν οδηγήσει, με σχέδιο και μεθοδευμένα, στους οικονομικούς και κοινωνικούς θαλάμους αερίων, στην Εθνοκαπειλία και τον Εθνομηδενισμό;»

Δε βρήκα τι να του απαντήσω για να τον αντικρούσω…

Ένα έχω να πω… Είμαστε υπόλογοι ως συνένοχοι της συντελούμενης Εθνοκτονίας από τους γελοίους και επικίνδυνους εγχώριους ταγούς και  τους εταίρους τους και φίλους τους… Η Ελλάδα, είναι έθνος με ψυχή, υπερηφάνεια και ιστορία που οδηγείται στον εξευτελισμό και στην απελπισία χάρη στα σχέδια “επί χάρτου” των καρεκλοκένταυρων ηγετών της και των συμμάχων και συν-εταίρων της…!

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μόνο δημοσιονομική κρίση. Η κρίση είναι κρίση καθολική! Είναι κρίση υπαρξιακή! Είναι κρίση ταυτότητας! Και σαφώς, δεν πρόκειται να βγούμε από αυτήν με τη δουλικότητα που σας χαρακτηρίζει Κύριοι της Εξουσίας. Ούτε και εκλιπαρώντας την ελεημοσύνη των ξένων κατοχικών δυνάμεων…

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Μπάμπης 4 Φεβρουαρίου 2020 - 18:46

Έπρεπε να του πεις:
“Να πολεμήσεις για την Ελλάδα που ειδικά εσένα στρατιωτικέ μου, σε βγάζει σε σύνταξη στα 48. Κάτι της χρωστάς τώρα που θα πρέπει να ρίξεις και καμιά σφαίρα. Άλλωστε θα πολεμήσουν μαζί σου και αυτοί που το άθλιο σύστημα που βρίζεις τους έχει επιφορτίσει να σου πληρώνουν τη σύνταξη”.
Αλλά έτσι έχουμε μάθει. Να περιμένουμε να είναι της αρεσκείας μας η Ελλάδα για να κάνουμε το καθήκον μας. Βρε ουστ…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Δέλλιου 5 Φεβρουαρίου 2020 - 17:04

Και γιατί έγινε στρατιωτικός; Εγώ νόμιζα ότι μιλούσε κάποιος νεαρός, όχι στρατιωτικός. Ή έγινε γιατί κάτι θα σήμαινε γι αυτόν η Ελλάδα, οπότε ας ρωτήσει τον εαυτό του, η για τη σιγουριά του δημοσίου, οπότε ας υπερασπιστεί τουλάχιστον αυτό! Ντροπή του και ντροπή μας. Χρησιμοποιούμε μια ζωή τα λάθη των άλλων για να αποποιηθουμε τις ευθύνες μας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Chris 7 Φεβρουαρίου 2020 - 21:45

Αν και δεν το πιστεύω ότι έκανες κυρία μου τέτοια συζήτηση, κρατάω μιά μικρή επιφύλαξη, καθώς νενέκοι υπήρχαν-υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αν λοιπόν ό ερίφης είπε αυτά τα πράγματα σημαίνει ότι
1. Ποτέ του δεν υπηρέτησε σε μάχιμο σχηματισμό.
2.Ποτέ του δεν άφησε το λεκανοπέδιο Αττικής για άσκηση , πόσο μάλλον για επιχείρηση του ΠΝ.
3. Σίγουρα είναι άσχετος με το αντικείμενο της στολής που φέρει, αφού προλαβαίνει σαν εε στέλεχος να ασχολείται με όλους αυτούς που καταριέται
4. Και σιγουρότατα στα στρατιωτικά προσόντα , εκεί που λέει αγάπη για την Πατρίδα και το καθήκον, αντί για βαθμολογία έχει μιά μεγαλοπρεπή παύλα.
Μπορείτε εκ μέρους μου να σαν πρωην στέλεχος, να του πείτε ότι είναι μαλάκας, και δεν περιμένουμε τίποτε από την αφεντιά του..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ