Αρχική » Αντιθέσεις: Γεωπολιτική Κρίση με φόντο το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό (βίντεο)

Αντιθέσεις: Γεωπολιτική Κρίση με φόντο το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό (βίντεο)

από Γιώργος Καραμπελιάς

– Η κρίση στον Έβρο με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, «πεσκέσι» από τον ασύμμετρο εκβιασμό – απειλή του Ερντογάν, μετά τις πολυσύνθετες εξελίξεις στη Συρία. – Η στάση της Ε.Ε. στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και ο ρόλος που θέλει να επιφυλάξει στην Ελλάδα. – Ο σχεδιασμός μετά την αλλαγή των συνθηκών του Δουβλίνου με βάση τις Γερμανικές προτάσεις και η τάση για περίκλειστη Κεντρική Ευρώπη. Η«παγίδα» Ερντογάν και πως και που πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα. – Η στρατηγική σχεδιασμένων προκλήσεων της Τουρκίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και την Ανατολική Μεσόγειο. – Οι εξελίξεις γεωπολιτικά και πως το μεταναστευτικό- προσφυγικό μπήκε στην ατζέντα της έντασης.

Ο γεω-στρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης στο στούντιο αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρεμβαίνουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης,

ο Ζαχαρίας Μίχας συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνεργάτης του defence-point.gr

Ο διδάκτορας Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Φίλης,

ο Ιστορικός Ερευνητής – συγγραφέας, συνιδρυτής του «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς από το 1:38:20 έως το 2:12:35

και ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Γιώργος Μαργαρίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Α.Τ 8 Μαρτίου 2020 - 17:29

Ο καθηγητής κ. Μαργαρίτης όπως και το ΣΥΝΟΛΟ!!! της Αριστεράς, για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου.
Το Αρδην και ο κ.Καραμπελιάς εχουν επαληθευτεί πλήρως σε όλες τις πολιτικές τους αναλύσεις απο τότε που ξέσπασε η κρίση στη χώρα εως σήμερα. Και όλα αυτά παρά τις χυδαίες επιθέσεις και λοιδορίες που δέχθηκε και δέχεται έως σήμερα απ το σύνολο της Αριστεράς τόσο το Άρδην όσο και προσωπικά ο κύριος Καραμπελιάς.
Όπως έγραψε και ένας άλλος σχολιαστής ή θα επιβιώσει η Ελλάδα ή η Αριστερά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ