Αρχική » Οι επικοινωνιακές αστοχίες του Κ. Μπακογιάννη

Οι επικοινωνιακές αστοχίες του Κ. Μπακογιάννη

από Δημήτρης Παπαμιχαήλ

του Δημήτρη Παπαμιχαήλ 

Την Τετάρτη 1η Απριλίου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εμφανίστηκε σε βραδινή εκπομπή του Action24 για να υποστηρίξει το έργο που πραγματοποιεί ο Δήμος τη περίοδο της καραντίνας. Παρά το κατευναστικό και γεμάτο πεποίθηση ύφος, η παρέμβασή του ήταν απελπιστικά ελλιπής για έναν άνθρωπο στον οποίο έχει ανατεθεί η ευθύνη του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.
Στα δέκα λεπτά που του δόθηκαν για να παρουσιάσει το έργο του Δήμου, ο Μπακογιάννης δεν κατάφερε να συσχετίσει ούτε δύο αριθμούς, από τους λιγοστούς που έδωσε. Έτσι, ενώ μίλησε για δημιουργία νέας δομή υποδοχής αστέγων – ένα μείζον ζήτημα για την ανάσχεση της επιδημίας – δεν μας είπε το στοιχειώδες: πόσοι υπολογίζονται οι άστεγοι στη πόλη και αν θα καλύπτονται πλήρως με τη δημιουργία νέας δομής. Ομοίως για τους τοξικομανείς, των οποίων οι πιάτσες συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά και παρά την εφαρμογή του περιορισμού κυκλοφορίας. Τέλος, μας ενημέρωσε ότι κάθε μέρα οι δρόμοι της Αθήνας ψεκάζονται με 9-10 τόνους απολυμαντικού υγρού (είναι πολύ ή λίγο· τί γίνεται σε άλλες μεγάλες πόλεις;) και ότι τα μηχανήματα καθαρισμού του Δήμου που λειτουργούν είναι «πάρα πολλά» (δηλαδή πόσα;). Αντίθετα, δεν παρέλειψε να απαριθμήσει αναλυτικά τις ΜΚΟ που συνεργάζονται με τον Δήμο για τη διεκπεραίωση του έργου στήριξης των ευπαθών ομάδων, προδίδοντας τις πολιτικές προτεραιότητές του.
Για την ιστορία, ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα ανέρχονταν σε 780 το 2018 (αν και κάποια δημοσιεύματα αναφέρονται σε αριθμούς που αγγίζουν τους 10.000 για το λεκανοπέδιο Αττικής), ενώ οι διαθέσιμες κλίνες στα υπνωτήρια του Δήμου Αθηναίων σήμερα είναι 200. Για τους τοξικομανείς δυστυχώς, οι αριθμοί είναι πολύ λιγότερο σαφείς. Όσον αφορά την απολύμανση, πράγματι με τη προμήθεια 35 νέων οχημάτων και 10 υδροφόρων, στα επτά διαμερίσματα του Δήμου θα λειτουργούν συνολικά 80 οχήματα, ένας αριθμός που φαίνεται επαρκής, εάν συγκριθεί με τα 30 πλυστικά που διαθέτει η Θεσσαλονίκη για τη μισή επιφάνεια.
Και δυστυχώς δεν έχουμε τον χώρο για να αναφερθούμε εκτενέστερα στην προσπάθεια του να υποκαταστήσει και πάλι τις Υπηρεσίες του Δήμου με ΜΚΟ, με αδιαφανείς διαδικασίες, όπως κατήγγειλε την Πέμπτη 2 Απριλίου ο Γ. Καραμπελιάς εκ μέρους του Δημοτικού Συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα» με την ακόλουθη δήλωση μέρος της οποίας αναπαράγουμε:
«Θεωρώ απαράδεκτη έως σκανδαλώδη τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε πέντε ώρες από την αποστολή των θεμάτων, όταν μάλιστα λόγω κορωνοϊού δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε συζήτηση…. Έτσι μόνο με αυτά ως αφετηρία δηλώνω πως θεωρώ ότι η σημερινή Συνεδρίαση υπερβαίνει από την ουσιαστική άποψη τα όρια της νομιμότητας.
Επί των θεμάτων που τίθενται πίσω από το επιχείρημα -πρόσχημα-  του κατεπείγοντος, προωθείται η πάρα πέρα γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας. Και δεν μπορούν ούτε κέντρα φιλοξενίας τοξικομανών να φιλοξενούνται μέσα στις πιάτσες ναρκωτικών με ότι συνέπειες έχει αυτό για τους κατοίκους της περιοχής, ούτε και σε σχέση με τη στέγαση των αστέγων για την οποία κατ΄ αρχήν συμφωνώ, να συνεχίζει ο Δήμος της απαράδεκτη τακτική της ανάθεσής σε ποικίλες ΜΚΟ. χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί συζήτηση στο ΔΣ. για το τι και το πως αυτής της ενέργειας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Μαης 5 Απριλίου 2020 - 00:57

Ψεκασμός με απολυμαντικό υγρό: Δεν καταπολεμά ποτέ μια επιδημία, αυτό γίνεται σε υποαναπτυχτες χώρες και όχι στην Ευρώπη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ