Αρχική » Δήμος Αθηναίων: Πίσω από τον κορωνοϊό ο εποικισμός συνεχίζεται

Δήμος Αθηναίων: Πίσω από τον κορωνοϊό ο εποικισμός συνεχίζεται

από Άρδην - Ρήξη

Παραθέτουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων του Κέντρου της Αθήνας για την χρησιμοποίηση των εκτάκτων συνθηκών ως προσχήματος για την εγκατάσταση νέων «δομών» στο κέντρο της Αθήνας. Θυμίζουμε τη σχετική διαμαρτυρία της «Αθήνας για την Ελλάδα» την Πέμπτη 2 Απριλίου για την παράνομη προώθηση των σχετικών αποφάσεων από το Φιμωμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.

Ο Γ. Καραμπελιάς εκ μέρους του Δημοτικού Συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα» είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση μέρος της οποίας αναπαράγουμε:«Θεωρούμε απαράδεκτη έως σκανδαλώδη τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε πέντε ώρες από την αποστολή των θεμάτων, όταν μάλιστα λόγω κορωνοϊού δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε συζήτηση…. Έτσι μόνο με αυτά ως αφετηρία δηλώνω πως θεωρώ ότι η σημερινή Συνεδρίαση υπερβαίνει από την ουσιαστική άποψη τα όρια της νομιμότητας.

Επί των θεμάτων που τίθενται πίσω από το επιχείρημα -πρόσχημα- του κατεπείγοντος, προωθείται η πάρα πέρα γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας. Και δεν μπορούν ούτε κέντρα φιλοξενίας τοξικομανών να φιλοξενούνται μέσα στις πιάτσες ναρκωτικών με ότι συνέπειες έχει αυτό για τους κατοίκους της περιοχής, ούτε και σε σχέση με τη στέγαση των αστέγων για την οποία κατ΄ αρχήν συμφωνώ, να συνεχίζει ο Δήμος της απαράδεκτη τακτική της ανάθεσής σε ποικίλες ΜΚΟ. χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί συζήτηση στο ΔΣ. για το τι και το πως αυτής της ενέργειας.»

Και μάλιστα όταν  με πρόσχημα την «εγκατάσταση άστεγων» προωθείται οι εγκατάσταση νέων ομάδων μεταναστών στο ήδη αλλοιωμένο εθνολογικά κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή έκλεισαν οι παράνομες καταλήψεις για να γίνουν νέες «νόμιμες καταλήψεις» ενάντια στη θέληση των κατοίκων και μεγάλου μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης που φιμώθηκε από τον «δημοκράτη» Μπακογιάννη.

Άρδην

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού προχώρησαν εν κρυπτώ στην «αξιοποίηση» τριών πολυκατοικιών στην οδό Λιοσίων και Αχαρνών, έκτασης 4000 τ.μ.. Σκοπός τους να δημιουργήσουν άλλη μία δομή με λαθρομετανάστες στην ήδη βεβαρυμένη περιοχή.

Οι εκ του πονηρού προφάσεις ότι πρόκειται περί κοινωνικών κατοικιών και περί προστασίας κατά του κορωνοϊού το μόνο που αποδεικνύουν είναι το θράσος των δημοτικών και των κυβερνητικών αρχών, οι οποίες εκμεταλλεύονται μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, για να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις ζωές μας. Εμείς στα γκέτο της Αθήνας, με ή χωρίς κορωνοϊό είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Οι κ.κ. Μηταράκης και Μπακογιάννης με τους συνεργάτες τους έχουν αποφασίσει ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι μία κόλαση εγκαθιστώντας τους μουσαφιραίους τους κατά χιλιάδες μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δεν τους φτάνουν τα δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα του εποικιστικού προγράμματος ESTIA, που ήδη υπάρχουν, θέλουν να τα πολλαπλασιάσουν. Μας διώχνουν από τα σπίτια μας οι κύριοι αυτοί για να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες. Αυτή είναι η αλήθεια.

Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αθηναίων Μπακογιάννη και την κυβέρνηση για τις εκ του πονηρού και εν κρυπτώ κινήσεις τους να φτιάξουν μία τεράστια δομή στο κέντρο της πρωτεύουσας, προκειμένου να συνεχίσουν τον εποικισμό της.

Απαιτούμε να ΜΗΝ λειτουργήσει αυτή η τεράστια δομή των 55 διαμερισμάτων, έκτασης 4000 τ.μ., για να στεγαστούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες, που ο κ. Μηταράκης μεταφέρει ανεύθυνα από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού. Είναι απαράδεκτο, ενώ η κυβέρνηση απαγορεύει την μετακίνηση από τόπο σε τόπο για τους Έλληνες,να επιτρέπει στον κ. Μηταράκη να μετακινεί και να εγκαθιστά παντού στην επικράτεια λαθρομετανάστες.

Απαιτούμε από την δημοτική αρχή, η οποία για μία ακόμη φορά δείχνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το ευ ζην των λαθρομεταναστών από αυτό των Αθηναίων, να σταματήσει επιτέλους να βιάζει τις ζωές μας.

Απαιτούμε η δομή λαθρομεταναστών Αχαρνών και Λιοσίων ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

 

Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλ. Βικτωρίας

Επιτροπή Κατοίκων Πλ. Αμερικής

Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Γρηγοριάδου Ελένη 7 Απριλίου 2020 - 12:14

Απαιτούμε η δομή λαθρομεταναστών Αχαρνών και Λιοσίων ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος Λαζάρου 9 Απριλίου 2020 - 18:00

Εχετε συνειδηση για το πόσο λάθος κάνετε με τέτοιες παρεμβάσεις?
Διαμαρτύρεστε για κάτι που δεν υπάρχει. Δεν κάνετε τον κόπο να ψάξετε το θέμα πριν εκτεθείτε. Γιατι? Τί επιδιώκετε? Τί προσπαθείτε να αποδείξετε? Σας βαρέθηκα……
http://www.cityofathens.gr/node/34726

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ