Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους Genocide – A true story (Γενοκτονία –Μια αληθινή ιστορία) που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και θύμισε σε όλους αυτό που αρνείται να αποδεχθεί, παραδεχθεί και ομολογήσει η Τουρκία, προβάλλεται παγκοσμίως για πρώτη φορά στο YouTube ανήμερα της 101ης επετείου από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μεταφέροντας ένα μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τους προγόνους μας, τους τιμούμε και παλεύουμε για να αναγνωριστεί το σε βάρος τους ειδεχθές έγκλημα.
Η προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 21:00 ώρα Ελλάδος δηλαδή 14:00 ώρα Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για αληθινή ιστορία που όπως είχε δηλώσει στο pontos-news.gr η δημιουργός της ταινίας, εκπαιδευτικός και δραστήριο μέλος της Ποντιακής Κοινότητας Νόργουοκ «Ο Πόντος», Βασιλική Τσανακτσίδου, έχει στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει το κοινό για τη Γενοκτονία των ποντίων. «Μια Γενοκτονία της οποίας τα θύματα θρηνήσαμε και κλάψαμε για 100 χρόνια εμείς οι απόγονοί τους. Φτάνουν τα δάκρυα, είναι καιρός να απαιτήσουμε αυτό που χρωστάμε στα θύματα: αναγνώριση και μια συγγνώμη», είχε τόνισε πέρυσι στο pontos-news.gr, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, η Βασιλική Τσανακτσίδου αναφερόμενη στο τι την ώθησε να φτιάξει την ταινία αυτή.
Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα της και αφού ο κόσμος την υποδέχθηκε με απίστευτη αγάπη, η ταινία θα προβληθεί ζωντανά στο YouTube, σε κορυφαία κινηματογραφική ποιότητα 4K και με δυνατότητα επιλογής ελληνικών, αγγλικών και υποτίτλων για άτομα με προβλήματα ακοής, ώστε να γίνει κατανοητή σε όλους διεθνώς!
«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η ταινία μας Genocide – A true story δειλά-δειλά άρχισε να προβάλλεται σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε να γίνει αυτό που ακολούθησε. Στόχος μας ήταν η ενημέρωση και αφύπνιση ανθρώπων που δεν γνώριζαν, που αρνιόντουσαν τη γενοκτονία από άγνοια, ανθρώπων που δεν τους ενδιέφερε η γενοκτονία γιατί νόμιζαν ότι δεν τους αφορούσε… Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο η ταινία μας και συγκίνησε, εξόργισε, ξεσήκωσε, θύμισε, ενημέρωσε…
»Δεν την στείλαμε σε φεστιβάλ και πανηγύρια θέλαμε να πορευτεί σεμνά θέλαμε να δώσουμε έμφαση στα γεγονότα και όχι σε εαυτό που εμείς κάναμε. Δεν θέλαμε μπράβο. Μια υπόσχεση θέλαμε ότι όπου θα προβάλλεται θα πλαισιώνεται από εκδήλωση μνήμης και τιμής στους προγόνους μας.
Και σας ευχαριστούμε από καρδιάς που το σεβαστήκατε αυτό και αγκαλιάσατε την ταινία και προ πάντων το μήνυμά της και μοιραστήκατε μαζί μας τα συναισθήματα σας. Και τώρα κάτω από αυτές τις πρωτόγονες συνθήκες θελήσαμε να την μοιραστούμε την ταινία με όλους όπου κι αν βρίσκεστε την ημέρα της μνήμης και τιμής των θυμάτων της γενοκτονίας των προγόνων μας 19 Μαΐου 2020 και ας δώσουμε για άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε.
»Πενθήσαμε 100 χρόνια κλάψαμε τους νεκρούς μας. Φτάνει. Τώρα διεκδικούμε. Αναγνώριση και συγνώμη. 100 χρόνια μετά η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί και να επαναλαμβάνει τα λάθη της. Έσφαξε ολόκληρους λαούς για να “καθαρίσει” την χώρα. 100 χρόνια μετά είναι “καθαρή” η Τουρκία;», έγραψε η Βασιλική Τσανακτσίδου εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να προβληθεί η ταινία της με αυτόν τον τρόπο ανήμερα της 19ης Μαΐου.
Όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν πρέπει να κάνουν εγγραφή στο κανάλι της REC Productions στο Youtube πατώντας εδώ. Στη συνέχεια πατήστε και το καμπανάκι για να ειδοποιηθείτε για την παγκόσμια προβολή.
1 ΣΧΟΛΙΟ
Αναλόγως, μπορεί να μας αντιμετώπισαν οι Ελλαδιτες ως πρόσφυγες, αλλά εμείς ήρθαμε στην μάνα μας.