Αρχική » Η συνάντηση του Άρδην στο Μόλυβο

Η συνάντηση του Άρδην στο Μόλυβο

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην τ. 54, Ιούνιος – Ιούλιος 2005

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Άρδην διοργανώνει συνάντηση στη Λέσβο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27, 28 Αυγούστου στον Μόλυβο της Λέσβου, και θα περιλαμβάνει συζητήσεις, εκδηλώσεις, περιηγήσεις και άλλες δραστηριότητες.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες:
•Πρώτον, στις διεθνείς εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, στην κρίση στη Μέση Ανατολή, στην άνοδο της Κίνας, στην ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων στην Μέση Ανατολή αλλά και στις νέες συνθήκες που έφεραν στην Ευρώπη το «όχι» των Γάλλων και των Ολλανδών στα δυο δημοψηφίσματα για το ευρωσύνταγμα.
•Δεύτερον, στην κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, όπου θα συζητήσουμε για την οικονομική κρίση και τις περιφερειακές ανισότητες, για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα αλλά και για την ευρύτερη πολιτική και ιδεολογική κατάσταση που χαρακτηρίζει τη χώρα μας.
•Τρίτον, θα διερευνήσουμε πτυχές μιας εναλλακτικής πρότασης κύρια σε σχέση με την εντοπιότητα ως απάντηση στα αδιέξοδα της παγκοσμιοποίησης: την ανάπτυξη δηλαδή τοπικών κοινοτιστικών εγχειρημάτων που θα συνδυάζουν μορφές αυτόκεντρης, βιώσιμης οικολογικά, οικονομικής ανάπτυξης, την άμεση δημοκρατία αλλά και τον σεβασμό στις ιδιαίτερες ταυτότητες.
•Τέλος, θα συζητήσουμε τη δυνατότητα της ανάληψης μιας ευρύτερης πολιτικής πρωτοβουλίας από τον κύκλο του περιοδικού και άλλους φίλους και πρωτοβουλίες, όπως π.χ. τη δυνατότητα έκδοσης δεκαπενθήμερου εντύπου, δημιουργίας κέντρου εκδηλώσεων, κλπ.


Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το θεσσαλονικιώτικο έντυπο Λευκός Πύργος, θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος συνάντηση νεολαίας από τις 22 μέχρι τις 26 του μήνα.
Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:
•Συζητήσεις σχετικά με ζητήματα όπως η σχέση των συλλογικών ταυτοτήτων με την παγκοσμιοποίηση, η κατάσταση της νεολαίας σήμερα αλλά και τα Βαλκάνια, τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την περιοχή αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας των βαλκανικών λαών.
•Περιήγηση και γνωριμία με τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, καθώς και με τα διάφορα τοπικά, συνεταιριστικά εγχειρήματα.
•Λαϊκά γλέντια, προβολές ταινιών και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες
•Συλλογικό μαγείρεμα – γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις και συνταγές.
Για περισσότερες πληροφορίες (μετάβαση, διαμονή κ.λπ.) αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του περιοδικού (210-3826319), ενώ για την συνάντηση νεολαίας θα μάθετε περισσότερα στα τηλέφωνα 6948-076477 (Βασίλης Μπιρλιράκης) και 6972-720422 (Γιώργος Ρακκάς).

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: