Αρχική » «Η Αθήνα ποτέ δεν ήταν τόσο καθαρή…»

«Η Αθήνα ποτέ δεν ήταν τόσο καθαρή…»

από Βασίλης Στοϊλόπουλος

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

«Η Αθήνα ποτέ δεν ήταν τόσο καθαρή όσο τώρα», επί δημαρχίας του κου Κ. Μπακογιάννη. Έτσι απεφάνθη πριν μερικές μέρες μια από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, την ώρα μάλιστα που ο πολυδιαφημισμένος και πολυδάπανος «Μεγάλος Περίπατος» του φέρελπι πολιτικού της Οικογένειας «πήγαινε περίπατο» για τ΄ άχρηστα.

Μα, θα πει κάποιος, εδώ συμβαίνουν τόσα και τόσα σημαντικά που καθημερινά μαυρίζουν την ψυχή και την ατομική σκέψη και υποθηκεύουν το συλλογικό μέλλον αυτού του τόπου, μια τριτεύουσα άποψη που αποσκοπούσε να ανεβάσει λιγάκι το ηθικό του «άτυχου» κου Μπακογιάννη ενόχλησε; Ή μήπως με την γνωστή περιβαλλοντική συνείδηση των Αθηναίων αναμένονται καλύτερα περιβαλλοντικά αποτελέσματα, μόνο και μόνο επειδή το λένε κάποιες φιλόδοξες, αλλά εκτός τόπου και χρόνου, νομοθεσίες (made in Germany), που παράγονται διαχρονικά στα υπουργεία.

Σωστά! Για αυτό, αντί για το σκουπιδαριό στους αθηναϊκούς δρόμους, ας “απολαύσουμε” μια «κολεξιόν» με πεταμένα στρώματα, καναπέδες και άλλα σχετικά «αξεσουάρ», εν τοις πράγμασι χρήσιμα.

ΥΓ. Το ποσοστό ανακύκλωσης στην Αθήνα εξακολουθεί να κυμαίνεται στο απαράδεκτο 5-6% κι ας διαλαλούσε ο κος Πατούλης, όταν ανάλαβε, πως «το 2020 θα είναι για την Αττική έτος ανακύκλωσης» ….. στο 50%! Κάτι έπρεπε να πει βέβαια κι αυτός!

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ