Αρχική » Αντίσταση, η μόνη δυνατότητα ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας

Αντίσταση, η μόνη δυνατότητα ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας

από Νίκος Ντάσιος

Ο ελληνισμός για ακόμα μια φορά στην Ιστορία του προασπίζεται τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας

Του Νίκου Ντάσιου από την huffingtonpost.gr

Η επιλογή Ερντογάν να κλιμακώσει τις προκλητικές του ενέργειες με την νέα Navtex για έρευνες του Oruc Race που δεσμεύει το Καστελόριζο, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των Βαρωσίων και την στρατιωτική υποστήριξη στο μέτωπο του ΝαγκόρνοΚαραμπάχπριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των αποφάσεων της πρόσφατης Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η Τουρκία έχει συγκεκριμένη αναθεωρητική ατζέντα η οποία δεν υπαγορεύεται ούτε προωθείται από τις υποτιθέμενες Μεγάλες Δυνάμεις. Η μόνη δυνατότητα ανάσχεσης αυτής της επιθετικής ατζέντας είναι πρωτίστως η αποφασιστικότητα αντίστασης για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Υπό τις παρούσες προκλήσεις:

1)Η Ελλάδα δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την απειλή βίας νομιμοποιώντας φασιστοειδή και τραμπούκους του διεθνούς δικαίου. Το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί και να εμπεδωθεί κι από τους εγχώριους υποστηρικτές του κατευνασμού που όλο το προηγούμενο διάστημα έκριναν πως η Χάγη αποτελεί μονόδρομο. 

2) Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής 15-16 Οκτωβρίου θα πρέπει να ζητηθεί από κοινού με την Κύπρο η άμεση επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία, ενεργοποιώντας τα προβλεπόμενα της προηγούμενης απόφασης κι όχι βέβαια οι αστειότητες που αφήνει να διαρρεύσουν ο Μπορέλ περί κυρώσεων σε μεμονωμένα πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται στις έρευνες.

3) Η Κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία με πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις στρατιωτικής υποστήριξης σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία. Η συμφωνία θα πρέπει να αποτελέσει την βάση μιας ευρύτερης Ευρω-μεσωγειακής συνεργασίας με την συμμετοχή του Ισραήλ, της Αιγύπτου καθώς και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία.

4) Δεδομένου ότι η νέα NAVTEX δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ από ελληνικές ακτές, θα πρέπει τώρα να προβούμε στην επέκτασητων χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα μπορεί να δικαιολογήσει ως αμυντική την όποια δυναμική ενέργεια απαιτηθεί σε θαλάσσιες περιοχές μεταξύ 6 και 12 ν.μ που κατά το Στέιτ Ντιπάρντμεντ θεωρούνται «αμφισβητούμενα ύδατα»!

Ο Ελληνισμός αμυνόμενος για την εθνική του επιβίωση απέναντι στην βαρβαρότητα του ισλαμο-φασισμού προασπίζεται για ακόμα μια φορά στην Ιστορία του τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ενός Πολιτισμού που φαίνεται να παραπαίει στον οικονομισμό και στον ατομικό μηδενισμό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ