Αρχική » Κύπρος: Η μεγαλειώδης αντικατοχική συγκέντρωση και η δημοσιογραφική μικρότητα

Κύπρος: Η μεγαλειώδης αντικατοχική συγκέντρωση και η δημοσιογραφική μικρότητα

από Άριστος Μιχαηλίδης

του Άριστου Μιχαηλίδη

Έκανε το θαύμα του πάλι το ΡΙΚ, για να μας θυμίσει τις εποχές της κρατικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω του μονοπωλίου της ενημέρωσης. Πιστεύαμε ότι τις αφήσαμε πίσω μας αυτές τις εποχές, αλλά μάλλον είχαμε λάθος. Λοιπόν, το ΡΙΚ, πάνω από είκοσι λεπτά μετά από την έναρξη του δελτίου του, μετέδωσε τις ανακοινώσεις κομμάτων και τη δήλωση του Προέδρου, που συμβούλευαν τους διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, που οργάνωσε την εκδήλωση στη Δερύνεια, να μην κάμουν φασαρίες, διότι… εν επικίνδυνα τα πράματα. Τα μετέδιδε με φόντο εικόνες από άσχετη διαδήλωση που έγινε προ ημερών από άλλους με πυρσούς και σκοτάδια, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτή είναι η εκδήλωση.Μετά από τις ανακοινώσεις, που δεν είχαν κανένα νόημα, και ούτως ή άλλως τις αναδείκνυαν όλη μέρα για να αποτρέψουν τη συμμετοχή στην εκδήλωση, μετέδωσε, επιτέλους, και το ρεπορτάζ για τη διαδήλωση.

Και τι ρεπορτάζ! Χωρίς εικόνες από τις χιλιάδες διαδηλωτές και χωρίς καμιά αναφορά ότι η διαδήλωση ήταν ειρηνική (διαψεύδοντας τη φημολογία που το ίδιο το ΡΙΚ έσπερνε από το πρωί χτες). Έδειχναν μόνο τον ανταποκριτή τους να λέει ότι οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα στους Οηέδες και πίσω του δυο – τρεις να κινούνται, προφανώς η αντιπροσωπεία που επέδωσε το ψήφισμα.Ευτυχώς, προλάβαμε το δελτίο του Σίγμα και του Αντέννα για να μάθουμε ότι ήταν χιλιάδες οι διαδηλωτές, ότι ήταν ειρηνική η εκδήλωση όπως πάντα είναι οι εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας και ότι όσοι μιλούσαν όλη μέρα για εθνικιστές που θα προκαλέσουν επεισόδια και θα δώσουν άλλοθι στην Τουρκία (τι μεγάλη ανοησία είναι αυτή!), απλώς αναδεικνύονται ακόμα μια φορά πρωταθλητές της γονυκλισίας.

Ούτε μια διαδήλωση εναντίον της κατοχής δεν θέλουν να βλέπουν. Ούτε για την τιμή των όπλων.

Υ.Γ. Μην δουν τώρα τις λέξεις «των όπλων» και αναστατωθούν. Για την τιμή των όπλων, είναι φράση που λέμε όταν κάνουμε κάτι για την αξιοπρέπεια μας.

(Από την προσωπικό λογαριασμό του Α.Μ. στο fb, ο τίτλος προστέθηκε από το ardin-rixi.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ