Αρχική » Η Θεωρία της αγέλης στα νησιά από την μεταναστευτική πολιτική του κ. Μηταράκη

Η Θεωρία της αγέλης στα νησιά από την μεταναστευτική πολιτική του κ. Μηταράκη

από Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα
φώτο 1

Άραγε ο κ. Μηταράκης καμαρώνει για τα αποτελέσματα του εγκλωβισμού μεταναστών στα ακριτικά νησιά;

Της Παγχιακής Επιτροπής ΑΓΩΝΑ

Διαφημίζει αποσυμφόρηση από Σεπτέμβριο του 2019 έως Σεπτέμβριο 2020 για την Χίο 5% (φωτο 1). Η ημερομηνία αναφοράς για τις “μετρήσεις” του είναι ακορντεόν ανάλογα τι θέλει να δείξει κάθε φορά. Κρύβει βέβαια ότι μόλις δύο μήνες πριν στην Χίο δεν υπήρχαν παραπάνω από 1.900 άτομα περίπου (φωτο 2).

φώτο 2

Όλα αυτά τα κατασκευασμένα στοιχεία τα δίνει χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του, ούτε αυτούς που επιστρέφουν από Πειραιά, ούτε όσους έχουν γεμίσει κάθε παράπηγμα στην πόλη με την βοήθεια των ΜΚΟ (πού ακόμη απογράφονται κι αυτές). Φανταστείτε να είχαμε και ροές !! (8 μήνες σχεδόν μηδενικές).

Τα αποτελέσματα της πολιτικής του χωρίς λόγο εγκλωβισμού;

12% τα κρούσματα covid επί του πληθυσμού που ελέγχθηκε στην ΒΙΑΛ.

Όλα αφέθηκαν στην τύχη τους

Ακόμα και τώρα τo δήθεν lockdown, δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα αφού στην ΒΙΑΛ με ονομαστική χωρητικότητα 1000 ατόμων ζουν 4000.

Σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση ο κ.Μηταράκης αντιμετωπίζει τα πάντα με γηπεδικού τύπου ανακοινώσεις, προκαλεί διχάζοντας και κάνει προπαγάνδα ότι για όλα φταίνε οι νησιώτες επειδή δεν δέχονται τις μεταναστευτικές υπερδομές .

Με την πολιτική που ακολουθεί, βρίσκει εφαρμογή στα νησιά η θεωρία της αγέλης και έτσι τα μετατρέπει μαζί με τους κατοίκους τους σε πειραματόζωα!

Ο τρόπος άσκησης πολιτικής πλέον ενέχει ολοφάνερο κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες και πιθανόν να υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Τα κυβερνητικά λάθη, την κοινωνική και υγειονομική αποσταθεροποίησή τους, τον στιγματισμό των νησιών, το κλείσιμο των επιχειρήσεων το επωμίζονται μονίμως οι ίδιοι, οι κάτοικοι των νησιών.

Ποιος όμως συντάσσεται σθεναρά μαζί με τον κ. Μηταράκη πότε με δηλώσεις και πότε κρατώντας σιγή ιχθύος σε κρίσιμες στιγμές; Ο Δήμαρχος Χίου κ. Κάρμαντζης από τον Απρίλιο όταν υπήρχε το πρόβλημα, αντί να ζητήσει χωρίς αστερίσκους αποσυμφόρηση, δήλωνε ότι στις σκηνές δεν μεταδίδεται ο ιός λόγω του φρέσκου αέρα (!), ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι ο Μηταράκης είναι ένας καλός και έμπειρος πολιτικός!

Προφανώς κατά τον κ. Κάρμαντζη όλα βαίνουν καλώς, και στο μεταναστευτικό και στο θέμα της πανδημίας.

Το περίεργο όμως είναι το εξής:

Παράλληλα με όλα αυτά τα θλιβερά που συμβαίνουν στα ακριτικά νησιά και την ηθελημένη λειτουργία τους στον “αυτόματο”, ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις αναθέσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής κατά τον τελευταίο μήνα.

50 εκατομμύρια ευρώ για την πριμοδότηση των Δήμων αναλόγως του αριθμού των μεταναστών που φιλοξενούν κάθε έτος.

* 120 εκατομμύρια ευρώ απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Μυτιληναίος Α.Ε. για την κατασκευή των Υπερδομών σε Σάμο, Λέρο και Κω. (15 Οκτωβρίου 2020).

* 6,2 εκατομμύρια ευρώ για παροχή ειδικών συμβουλών για το που θα τοποθετηθούν τα … κοντέινερ στα νέα κέντρα αν και ο Μηταράκης ίδρυσε τεχνική υπηρεσία στο υπουργείο Μεταναστευτικής. (13 Οκτωβρίου 2020)

* 4,3 εκατομμύρια ευρώ για wi-fi (!) στους νέους καταυλισμούς πού θα φτιαχτούν στα ακριτικά νησιά. (14 Οκτωβρίου 2020).

* 5,5 εκατομμύρια για εργασίες στο Καρατεπέ

Πουθενά περιγραφές, προδιαγραφές, τεχνικά χαρακτηριστικά, μελέτες. Όλα στο περίπου και όλα κινούμενα σε ένα θολό τοπίο.

Κι ενώ το γαϊτανάκι των εκατομμυρίων έχει στηθεί γύρω από τα νησιά, και η υγειονομική κατάσταση στην ΒΙΑΛ είχε φτάσει στο απροχώρητο, μόλις τότε και μετά βίας βρέθηκαν 300.000 ευρώ για την απαραίτητη στοιχειώδη υγειονομική της στελέχωση με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

Παρά τους 8 μήνες σχεδόν μηδενικών ροών, “χρειάζεται” να υπάρχει πληθώρα μεταναστευτικού πληθυσμού πάνω στα νησιά, ενάντια σε κάθε λογική (εθνικοί λόγοι ,τουρκικές προκλήσεις για αποστρατικοποίηση νησιών και ειδικά της Χίου, λόγοι δημόσιας υγείας, ανθρωπιστικοί λόγοι), ακριβώς για να δικαιολογείται η ανάγκη δημιουργίας των νέων κέντρων.

Χρειάζεται επίσης ο εγκλωβισμός για να δικαιολογηθεί και ο πακτωλός των εκατομμυρίων που ακολουθεί.

Επικίνδυνη πολιτική, επικίνδυνοι πολιτικοί, σε άκρως επικίνδυνη περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ