Αρχική » “Πυγμή” και “αποτελεσματικότητα” στο εσωτερικό, δουλοπρέπεια στο εξωτερικό

“Πυγμή” και “αποτελεσματικότητα” στο εσωτερικό, δουλοπρέπεια στο εξωτερικό

από Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Κι όμως πετάει ο γάιδαρος.

Έγινε το θαύμα.

Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα έφυγαν από την Μυτιλήνη κάποιες χιλιάδες μετανάστες (μαζί με τους 4 χιλ. “εξαφανισμένους”) και αυτή την βδομάδα από το νησί μας (Χίο) περίπου 300.

Το συμπέρασμα από αυτό, (ότι ξαφνικά ενώ δεν “μπορούσαν” να κάνουν αποσυμφόρηση, τώρα βρέθηκε ο τρόπος), είναι ότι αποτελεί πολιτική απόφαση και μόνο, τα νησιά να αποτελούν το ανασχετικό φράγμα προστασίας για ολόκληρη την Ευρώπη.

Διευκολύνει επομένως όλους τους υπόλοιπους η καταστροφή των νησιών και η μετατροπή τους σε αποθήκες ψυχών.

Οι αστείες δικαιολογίες και τα ψέματα κάθε φορά των υπευθύνων για το ότι δεν μπορούν να τους μετακινήσουν καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη.

Αφού έπαιξαν τα νησιά κυριολεκτικά στα ζάρια πέρσι τον Φλεβάρη με τα ΜΑΤ, φέτος με την αποσταθεροποίηση της Λέσβου από την φωτιά στην Μόρια, την επικίνδυνη υγειονομική αποσταθεροποίηση της Χίου, φτάνοντας κυριολεκτικά στο σημείο μηδέν, τότε έκαναν το αυτονόητο.

Να απομακρύνουν έναν αριθμό μεταναστών για να κρύψουν τη γύμνια τους, που ενώ επί 9 μήνες υπάρχουν μηδενικές ροές, είχε φύγει μόλις το 5% των διαμενόντων στη ΒΙΑΛ.

Το αυτονόητο, που όταν το ζητούν οι νησιώτες, τους λοιδορούν, τους διχάζουν και τους κατηγορούν. Έφτασε μάλιστα ο κ. Μηταράκης στο σημείο να κατηγορήσει τον Ιατρικό Σύλλογο ότι στο ΔΣ του έχει εκκολαπτόμενους πολιτικούς του αντιπάλους.

Έφτασε στο σημείο να τους κατηγορήσει ότι δεν είναι καλοί επιστήμονες(!!!) και δεν ξέρουν την δουλειά τους επειδή ζητούν μαζική αποσυμφόρηση μέσα στην πανδημία (εννοείται ότι ξέρει κατά την άποψη του καλύτερα από τους επιστήμονες).

Πριν περάσουν λίγες ώρες όμως, έστηνε φιέστα στο λιμάνι, κάνοντας ακριβώς αυτό που κατηγορούσε, αυτό που έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι νησιώτες έχουν ένα θλιβερό “καθήκον”. Να προσπαθούν να προστατεύσουν τα νησιά τους από τις ίδιες μας τις κυβερνήσεις.

Για να μη γίνουν αυτά φυλακές, για να μη γίνουν πράξεις αυτά που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στους Ευρωπαίους. Χαρακτηριστική είναι η διγλωσσία που χρησιμοποιείται από τους υπεύθυνους ανάλογα με το ποιό είναι το κοινό που απευθύνονται (βίντεο).

Δείχνουν “αποφασιστικότητα” εντός και κάνουν υποκλίσεις και απολογούνται εκτός, στους εντολείς τους.

Απολογούνται για την τύχη των παραμεθόριων νησιών μας, τα οποία δέχονται ευθείες απειλές καθημερινά από την Τουρκία.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: