Αρχική » Διαδικτυακή εκδήλωση: “Η προετοιμασία και οι αγώνες της επανάστασης” (βίντεο)

Διαδικτυακή εκδήλωση: “Η προετοιμασία και οι αγώνες της επανάστασης” (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Επ’ αφορμή των εορτασμών 200 ετών από την εκκίνηση της Επανάστασης του 1821, το Ινστιτούτο ΠΥΞΙΔΑ και ο Σύλλογος Απανταχού Σουλιωτών θα διοργανώσουν από κοινού εντός του 2021 μια σειρά διακαναλικών ιστορικών εκδηλώσεων-ομιλιών με θέμα «1821- ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ», αναλύοντας όλα τα ιστορικά κεφάλαια από το πώς επιβίωσε ο ελληνισμός υπό ξένη κυριαρχία (οθωμανική και ενετοκρατία) έως και την αναγνώριση ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830.

            Η πρώτη διακαναλική διαδικτυακή εκδήλωση-ομιλία  θα αφορά το κεφάλαιο «Η προετοιμασία και οι αγώνες της επανάστασης» και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.30 όπου θα λάβουν μέρος οι κάτωθι:

Γεώργιος Καραμπελιάς, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας
Γεώργιος Σκλαβούνος ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας
Μελέτης Μελετόπουλος διδάκτωρ πανεπιστημίου και καθηγητής ιστορίας

Παντελής Σαββίδης δημοσιογράφος και συντονιστής της παρουσίασης Στην συζήτηση  ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου ΠΥΞΙΔΑ θα συμμετάσχει ο Ιωάννης Τσουκαλάς, δικηγόρος και σύμβουλος Δ.Σ. του Ινστιτούτου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί «ζωντανά»  

α) στο κανάλι pyxis.institute  της πλατφόρμας Youtube και στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UCICuk6ltOWMdr84Ja7X1otg    

β) στον ιστότοπο https://www.facebook.com/pyxis.institute  του Ινστιτούτου ΠΥΞΙΔΑ και

γ) στον ιστότοπο www.anixneuseis.gr  και στην ιστοσελίδα του Άρδην.

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Βασιλειος 21 Μαρτίου 2021 - 00:22

Εξαιρετική παρουσιαση για ακομη μια φορα! Θερμα συχγαρητηρια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΥΡΑΝΗΣ ΑΝΔΡΈΑΣ 21 Μαρτίου 2021 - 17:45

Εκδήλωση για χίλια εύγε γιατί όπως όλοι τόνισαν αποδεικνύεται απο χιλιάδες πηγές η πραγματική τρομακτική άνθιση πνευματική, παραγωγική και επιχειρηματική ΑΥΤΕΞΟΎΣΙΑ ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΑ του ελληνικού κόσμου ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21. Είθε αυτό να μας γίνει μάθημα για τις σημερινές ζωτικές μας προτεραιότητες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΥΡΑΝΗΣ ΑΝΔΡΈΑΣ 21 Μαρτίου 2021 - 19:14

και το υπέροχο κλείσιμο απο τον Σαββίδη με την φράση του Κολοκοτρώνη …..” αυτό το μιλιέτι δεν διορθώνεται……ΠΑΥΣΗ…. και δεν χαλιέται…”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ