Αρχική » Ο Γ. Καραμπελιάς στην εκπομπή του Λ. Καλαρρύτη (23/06/21): «Η μεγάλη ιδέα ξαναγίνεται επίκαιρη»

Ο Γ. Καραμπελιάς στην εκπομπή του Λ. Καλαρρύτη (23/06/21): «Η μεγάλη ιδέα ξαναγίνεται επίκαιρη»

από Άρδην - Ρήξη
https://www.youtube.com/watch?v=_BmGqsFS67o

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΚΤ 25 Ιουνίου 2021 - 12:01

Τώρα αυτά για DNA τα πιστεύετε ή απλά να μην χαλάσουμε την καρδιά του παρουσιαστή? Άμα τα πιστεύετε τούτα πως εξηγείτε το ότι οι Μογγόλοι από το 1700 έπαψαν τις μεγάλές εισβολές τους. Άλλαξε το DNA τους ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Της Σύνταξης 26 Ιουνίου 2021 - 12:40

¨όταν αναφέρουμε για ένα έθνος, λαό, ομάδα ή άτομο, πως “είναι στο DNA του”, προφανώς δεν εννοούμε το βιολογικό DNA αλλά το πολιτισμικό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΚΡΙΤΑΣ 26 Ιουνίου 2021 - 15:55

Καλησπέρα σε όλους .

Κάτι πολύ σημαντικό που έχει διαφύγει τελείως οποιουδήποτε σχολιασμού και απάντησης εκών άκων , τεχνηέντως ή λόγω αδράνειας μιας κοινωνίας εθισμένης στις προσβολές , γενοκτονίες , προκλήσεις ,υποχωρήσεις , στρουθοκαμηλισμούς :
https://www.tanea.gr/2020/09/05/politics/erntogan-prin-apo-enan-aiona-thapsame-tous-ellines-eyxomai-na-min-plirosoun-to-idio-timima/
Ο “πρόεδρος” αλλά και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι των χιλιόχρονων εισβολέων κατακτητών δολοφόνων σε Κύπρο , Κων/πολη ,Ίμβρο , Τένεδο , Μικρά Ασία ,Αντιόχεια δηλώνουν και ξαναδηλώνουν επανειλλημμένως εδώ και χρόνια ότι την περίοδο 1919-1922 οι έλληνες τους επιτέθηκαν στην Μικρά Ασία και ότι αυτοί πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους .
Και δεν βρίσκεται όχι ένας επίσημος (πολιτικός , δημοσιογράφος ,στρατιωτικός ) – γιατί αυτοί είναι μέρος ενός κατεστημένου ανίατου από την ασθένεια του ενδοτισμού και της υποτέλειας και δεν αλλάζει -αλλά ένας απλός άνθρωπος αλλά γνώστης της πραγματικής ιστορίας αυτού του τόπου και να δώσει την αποστομωτική απάντηση στους εισβολείς φασίστες : ότι αυτοί έχουν εισβάλει εδώ και σχεδόν χίλια χρόνια στην Μικρά Ασία Μας ,ότι η Καππαδοκία και η Καισάρεια είναι το σύμβολο της χιλιόχρονης Τουρκοκρατίας , ότι σφάζουν , βιάζουν , λεηλατούν περιουσίες ανέκαθεν και το σημαντικότερο , η ελλαδική και κυπριακή ελίτ (εθνομηδενιστές και νεφελώδη πατριωτικά σχήματα ) έχουν αποκηρύξει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού γιατί δεν διατρανώνουν ξεκάθαρα ότι ο σημερινός Ελληνισμός είναι ιστορικά , φυλετικά – πληθυσμιακά , νομικά , εδαφικά της Ρωμανίας Μας . Του Ρωμαϊκού κράτους του Ελληνικού Έθνους .
Για αυτόν δεν απαντούν στον κ.Ερντογάν αλλά και στον αρχιδολοφόνο Κεμάλ που τον πρότειναν για Νόμπελ Ειρήνης κιόλας !!
https://www.history-point.gr/nompel-eirinis-ston-sfagea-kemal-i-tragiki-kinisi-toy-el-venizeloy

Ποιος εισέβαλλε στην Μικρά Ασία ; Eμείς οι γηγενείς Έλληνες – Γραικοί – Ρωμαίοι το 1919 στην Σμύρνη μας ή οι κατ έπάγγελμα δολοφόνοι – εισβολείς – σφαγείς των λαών Τούρκοι πολλές δεκατίες πριν το 1071 μ.χ στην Ρωμανία μας ;
https://cognoscoteam.gr/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%AC/
Το ερώτημα δεν είναι φιλολογικό ή ιστορικό αλλά καίριας σημασίας πολιτικό γιατί εκθέτει καίρια τις στρεβλώσεις ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται όχι από το 1830 και την ίδρυση του Ελλαδικού κράτους , όχι από το 1071 μχ και την μάχη του Ματζικέρτ και την κατάληψη του Βαρίου στην Ιταλία μας αλλά στην ουσία από τις δύο μεγαλύτερες καταστροφές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας συνάμα : την εισβολή και κατάκτηση της Δυτικής Ρωμανίας από τα γερμανικά φύλα τον 5ο αιώνα στην Δύση και την εισβολή και κατάκτηση των Αράβων – Ισλάμ (άρρηκτα συνδεδεμένα ) της Ελληνιστικής μέσης Ανατολής , Βόρειας Αφρικής από τον 7ο μχ .
Η απάντηση στις ΝεοΟθωμανικές σφαγές , εισβολές , εποικισμούς προκλήσεις αλλά και στον υπερδισχιλιετή γερμανικό δυτικό ιμπεριαλισμό (ναι πολύ σωστά άνω των δύο χιλιετιών ο γερμανικός ιμπεριαλισμός για οι πρόγονοι μας Ρωμαίοι συγκρούονται με τα γερμανικά φύλα από τον 1ο αιώνα πχ ) είναι η εξής μία :
1)Άμεσα επανίδρυση της Ρωμανίας ως κράτους συνεχιστή της Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας ιστορικά ,εδαφικά , πολιτικά , πληθυσμιακά και το σημαντικότερο ως φαροφύλακας της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού όπως ήταν σχεδόν από το 330μχ έως συμβατικά μέχρι και το 1453 μχ !!
Θρησκευτικοπολιτικό κίνημα δηλαδή με σαφείς στόχους την ανατροπή μιας συνεχούς υποχώρησης που΄έρχεται ανατολικά από τον 7ο αιώνα και δυτικά από τον 5ο αιώνα .
Ανάσταση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ταυτόχρονα μετασχηματίζοντας ένα λαό ανιστόρητο , πολιτικά ανώριμο , χωρίς όραμα , φοβισμένο σε πρότυπο πολεμιστή και ιεραπόστολου με στόχευση μια παγκόσμια επανάσταση !

Σχετικά :
Ρωμαίος συγγραφέας Κοίλιος :Η Ρώμη Ελληνικόν είναι κτίσμα .
http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/ellin_katag.1.htm

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ :Ρώμη, ἑλληνική πόλη καί αὐτή.
https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/940-kai-omos-i-romania-zei

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ : Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 31Π.Χ ΟΚΤΑΒΙΟΣ -1453 Μ.Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
https://docplayer.gr/2403199-Romiosyni-romania-roymeli-toy-p-ioanni-rouanidi.html

Καλησπέρα σε όλους .
Σχετικά και άκρως ενδιαφέροντα τα κάτωθι :

Ρωμαίος συγγραφέας Κοίλιος :Η Ρώμη Ελληνικόν είναι κτίσμα .
http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/ellin_katag.1.htm

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ :Ρώμη, ἑλληνική πόλη καί αὐτή.
https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/940-kai-omos-i-romania-zei

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ : Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 27Π.Χ ΟΚΤΑΒΙΟΣ Ο 1ος ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ -1453 Μ.Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
https://docplayer.gr/2403199-Romiosyni-romania-roymeli-toy-p-ioanni-rouanidi.html

Στην ουσία όποιος μελετήσει το ιστορικό έργο του Ρωμανίδη θα καταλάβει δύο πράγματα :

1) H ενοποίηση του Ελληνισμού από τους έλληνες Ρωμαίους θα ενσωματώσει όλον τον Ελληνικό κόσμο στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία .
Αυτό είναι το σώμα του Ελληνισμού .

2)Η συνάντηση Ελληνισμού – Χριστιανισμού θα διαμορφώσει την Ορθοδοξία που είναι οικουμενικών διαστάσεων .
Αυτή είναι η ψυχή του Ελληνισμού .

Επομένως η συρρίκνωση του ΡωμαΪκού κράτους διάβαζε 5ος αιώνας , εισβολή των γερμανικών φύλων (που εμείς οι Ρωμαίοι -Γραικοί -Έλληνες στην ουσία αφήσαμε δίνοντας στα γερμανικά φύλα το δικαίωμα εγκατάστασης εντός της Ρωμανίας μας) στην Δυτική Ρωμιοσύνη και κατάρρευση της Δυτικής Ρωμιοσύνης , Φραγκικά κράτη , αποικιοποίηση των Λατίνων , Γαλατορωμαίων , Γαλατών , μεσαίωνας κλπ σημαίνει και συρρίκνωση του Ελληνισμού εδαφικά , πληθυσμιακά , πολιτισμικά . Αυτή είναι και η μεγαλύτερη καταστροφή του Ελληνισμού στην Δύση . Υποδιπλασιασμός της Ρωμανίας μας , δύο αλώσεις της 1ης μας πρώτεύουσας μην το ξεχνάμε (410 μχ Αλάριχος ,455 Βάνδαλοι ) και μόνιμη απειλή εκ Δυσμάς . Η δε απειλή δεν ήταν μόνο στρατιωτική αλλά και πνευματική διάβαζε Καρλομάγνος φιλιόκβε , συστηματική προσπάθεια διαίρεσης της εκκλησίας και του σώματος της εκκλησίας που το επέτυχαν εν τέλει με το σχίσμα και πολλά άλλα .
Άρα η συρρίκνωση της Ορθοδοξίας σημαίνει και συρρίκνωση του Ελληνισμού .
Αν δε λάβουμε ως σημείο αναφοράς τους Ρωμαίους που είναι κομμάτι του Ελληνισμού , η αντιπαλότητα με τα Γερμανικά φύλα έχει ως αφετηρία τον 1ο αιώνα π.χ.
Απαιτείται άμεσα η δημιουργία κινήματος από κάτω με βάση αυτό το ιστορικό , πολιτικό και θρησκευτικό πλαίσιο για την σωτηρία και την Αναγέννηση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 30 Ιουνίου 2021 - 16:54

Προς επίρρωσιν τη ελληνορωμαϊκής ενότητος και της Νέας Ρωμαΐδος ομογένειας κι εθνικότητος:
https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_Papacy#List_of_Byzantine_popes
http://users.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/hellenic_polity.htm

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ