Αρχική » Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα γιορτάζει τη νίκη του Κεμάλ επί των Ελλήνων με τη συμβολή της ΕΣΣΔ

Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα γιορτάζει τη νίκη του Κεμάλ επί των Ελλήνων με τη συμβολή της ΕΣΣΔ

από Αναδημοσιεύσεις
File Photo Ιστορική φωτογραφία όπου απεικονείζεται ο Μουσταφά Κεμά, ο Ισμέτ Ινονού και ο σύμμαχό τους τότε πρεσβευτής της Σοβιετικής Ένωσης στην Τουρκία Semyon Aralov via Twitter RusEmbTurkey @RusEmbTurkey

Από την ιστοσελίδα hellasjournal.com

Mε μία ανάρτηση στο twitter που προκαλεί θλίψη αλλά και προβληματισμό η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα κάνει αισθητή την παρουσία της κατά τους εορτασμούς της Τουρκίας για τα όσα συνέβησαν το 1922, και την Μικρασιατική Καταστροφή.

“Γιορτάζουμε την 99η επέτειο της νίκης στον πόλεμο της ανεξαρτησίας” αναφέρει το twit της ρωσικής πρεσβείας αναφέροντας τα ονόματα του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ, του Ισμέτ Ινονού και του τότε πρεσβευτή της Σοβιετικής Ένωσης Semyon Aralov στην Τουρκία ο οποίος έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην επικράτηση των Νεότουρκων.

Σημειώνεται ότι η Σοβιετική συνεισφορά στην νίκη του Κεμάλ επί του ελληνικού Στρατού καθώς τον είχε ενισχύσει αφειδώς με χρήματα και όπλα.

HJ με πληροφορίες από Τwitter

Για τις σχέσεις Σοβιετικής Ένωσης – Κεμάλ διαβάστε περισσότερα στο διαφωτιστικό άρθρο του Γ. Καραμπελιά: Μια ριζωμένη προκατάληψη εναντίον των Ελλήνων

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ