Αρχική » Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και η ιστορική μας συνέχεια

Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και η ιστορική μας συνέχεια

από Άρδην Πειραιά

Το επίμαχο Δελτίο Τύπου

ΑΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του (http://www.pcci.gr/evepimages/press210921_F684.pdf) αλλά και στο τέλος του παρόντος, σε σχέση με εκδήλωση του τελευταίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ο τίτλος είναι «Εκδήλωση Ε.Β.Ε.Π. αφιερωμένη στα 200 χρόνια εθνογένεσης και ελευθερίας».

Το ΕΒΕΠ λοιπόν θεωρεί ότι με την Επανάσταση γεννήθηκε το ελληνικό έθνος, και γι’ αυτό μιλά για «εθνογένεση». Δεν υπήρχε δηλαδή πριν. Προσχωρεί επομένως στην άποψη των νεοταξικών κύκλων περί ασυνέχειας της ιστορίας του Ελληνισμού και δημιουργίας ενός νέου έθνους με αφετηρία την Επανάσταση.

Η άποψη αυτή στηρίζεται σε μια προσέγγιση της Ιστορίας από την οπτική γωνία της Δύσης και αναπαράγεται από κονδυλοφόρους που αποδέχονται και υιοθετούν τον Δυτικό πολιτιστικό ιμπεριαλισμό, και τη λογική της θεώρησης των πάντων μέσα από τους αποικιοκρατικούς παραμορφωτικούς φακούς της Εσπερίας. Επειδή η Δύση καθυστέρησε να συγκροτήσει εθνικά κράτη, θεωρεί πως αυτό πρέπει να ισχύει για όλο τον κόσμο. Κι επειδή η χώρα μας λειτουργεί ως μεταπράτης και παρασιτική απόφυση της Δύσης, υπάρχουν πάντα και οι πρόθυμοι υπηρέτες που στο ιδεολογικό πεδίο θα στηρίξουν τις ανιστόρητες απόψεις της  αποικιοκρατίας ενάντια στην ίδια τους την ιστορία και το λαό.

Κι όμως, ακόμα και ο πατριάρχης της άποψης αυτής, ο Ε. Γκέλνερ, του οποίου τις απόψεις αναχαράσσουν αυτοί που έμαθαν να περιφρονούν κάθε τι Ελληνικό θαμπωμένοι από τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό, είχε αναγνωρίσει ότι η θεωρία του περί δημιουργίας των εθνών στο Μεσαίωνα δεν ισχύει για έθνη ιστορικά όπως, μεταξύ άλλων, και το Ελληνικό.

Το Δελτίο τύπου του ΕΒΕΠ, ταξινομεί το τελευταίο στη χορεία των εθνομηδενιστών που συκοφαντούν την Επανάσταση του 1821, αρνούνται να κατανοήσουν ότι αυτή είναι ο πρώτος (έστω και μερικά) επιτυχημένος σταθμός σε μια διαρκή αντιστασιακή διαδικασία, ένοπλη και πνευματική, από τον 15ο αιώνα με τους stradioti και τον Κροκόδειλο Κλαδά μέχρι το 20ο αιώνα, αδυνατούν να κατανοήσουν τον νεοελληνικό διαφωτισμό, αυτόνομο και προγενέστερο του ευρωπαϊκού και με διαφορετικά προτάγματα, αγνοούν τον κοινοτισμό ως μορφή κοινωνικής οργάνωσης του υπόδουλου Γένους και το ρόλο της Ορθοδοξίας στη διατήρηση της ιδιοπροσωπίας μας.

Δε θα θέλαμε να κάνομε συνειρμούς που θα συνδέουν την παρασιτική και μεταπρατική ένταξη της Ελλάδας στο Δυτικό γίγνεσθαι, και άρα την υιοθέτηση ανιστόρητων απόψεων, με το ΕΒΕΠ. Θα θέλαμε να πρόκειται για λάθος τίτλο στο δελτίο τύπου, καθώς στην ανακοίνωση της εκδήλωσης απουσιάζει ο όρος «εθνογένεση» ενώ ένας εκ των ομιλητών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΕΒΕΠ, αναφέρθηκε σε παλιγγενεσία. Αλλά γι’ αυτό, αρμόδιο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση είναι μόνο το ΕΒΕΠ· παράλληλα, αποτελεί υποχρέωση και των ποικιλώνυμων συμμετεχόντων να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Πειραιάς 22.9.2021

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Νοστος 22 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:43

Χωρις ισχυρο ελληνικο εθνος δεν θα μπορεσει ουτε να προκοψει ουτε καμια ελληνικη επιχειρησουλα αλλα ουτε και καμια ελληνικη βιομηχανια.
Μολις εμπεδωθει η Οθωμανικη κυριαχια στην ελλαδα (γιατι κατα κει παμε) δεν θα μεινει κανεις μας εδω καθως οι νεοθωμανοι προχωρανε σε εθνοκαθαρσεις οπου κατακτανε.

Ενημερωστε λοιπον το ΕΒΕΠ οτι με την επανασταση τους οι ελληνες το 1821 απεταξαν τον κτηνωδη τουρκικο ζυγο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ