Αρχική » «Αναγκάζουν να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο τους Έλληνες της Ουκρανίας»

«Αναγκάζουν να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο τους Έλληνες της Ουκρανίας»

από Άρδην - Ρήξη

Ψευδοδημοψήφισμα: Πως αναγκάζουν να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο τους Έλληνες της Ουκρανίας

Δήλωση της Προέδρου των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στα κατεχόμενα από Ρώσους ουκρανικά εδάφη ξεκίνησαν τα λεγόμενα «δημοψηφίσματα». Οι ρωσικές αρχές κατοχής επιμένουν, ότι οι διαδικασίες είναι διαφανείς και νόμιμες. Για αυτόν τον σκοπό κάλεσαν ακόμη και ξένους παρατηρητές από την ίδια τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Συρία, την Αίγυπτο, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, την Ουρουγουάη, το Τόγκο και τη Νότια Αφρική, προσπαθώντας, επίσης, να χρησιμοποιήσει και τους εκπροσώπους των εθνικών μειονοτήτων, που διαμένουν μόνιμα σε κατεχόμενες περιοχές, ειδικά τους Έλληνες.

Σήμερα οι δωσίλογοι και οι αυτοαποκαλούμενοι «ηγέτες» του ελληνικού κινήματος προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν μια θετική εικόνα στα ΜΜΕ, δίνοντας στα ρωσικά κανάλια συνεντεύξεις και δηλώνοντας ότι όλοι οι Έλληνες της Αζοφικής τάχα ονειρεύονται να ενταχθούν στη Ρωσία το συντομότερο δυνατό. Έτσι, η «ηγέτης» της οργάνωσης «Οι Έλληνες της Αζοφικής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ», κα Olena Prodan, στη συνέντευξή της στα προπαγανδιστικά μέσα ενημέρωσης δηλώνει κυνικά, ότι «οι Έλληνες της Λαϊκής Δημοκρατίας πάντα ακολουθούσαν την πορεία της ιστορικής επανένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ τα οκτώ χρόνια, που δίχαζαν τους ανθρώπους πίσω από τις γραμμές του μετώπου, δεν άλλαξαν αυτή την πορεία».

Δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερο ψέμα. Τι να περιμένουμε, όμως, από την κα Prodan, το όνομα της οποίας εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στις λίστες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ως δωσίλογου και συνεργάτη των κατοχικών αρχών, η οποία από το 2014 δεν έχει κρύψει ποτέ τη φιλορωσική στάση της.

Για να νομιμοποιηθεί κάπως η ιδέα, ότι όλοι οι Έλληνες της Αζοφικής ονειρεύονται να ενταχθούν στη Ρωσία, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αυτοαποκαλούμενοι «ηγέτες» του ελληνικού κινήματος διοργανώνουν συνάντηση, όπου καλούν τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ» όπως «κάνουν την επιλογή ιστορικής σημασίας και ψηφίσουν υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία». Φυσικά στην εν λόγω συνάντηση ουδεμία εναλλακτική άποψη εκφράστηκε.

Οι δωσίλογοι ξεχνούν, ότι το ελληνικό κίνημα απέκτησε τη δυνατότητα να αναπτύσσεται μόνο στην ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ουκρανία. Ότι μέχρι την ημέρα της εισβολής στα ουκρανικά πανεπιστήμια και σχολεία διδάσκονταν τα νέα ελληνικά, στην ελληνική γλώσσα εκδίδονταν σχολικά και λογοτεχνικά βιβλία και εφημερίδες πανουκρανικής εμβέλειας, λάμβαναν χώρα φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού, λειτουργούσαν ελληνικά λαογραφικά μουσεία. Επίσης, οι δωσίλογοι ξεχνούν, ότι οι Έλληνες πάντα ήταν, είναι και θα παραμείνουν πατριώτες της πατρίδας τους και ότι μόνο μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας η ελληνική ομογένεια απέκτησε δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Επίσης, οι δωσίλογοι ξεχνούν, ότι τα «δημοψηφίσματα», που διεξάγονται σήμερα στα κατεχόμενα από τους Ρώσους ουκρανικά εδάφη, με το πιστόλι στο κρόταφο, δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι παράνομα. Ότι η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την παραβίαση από τη Ρωσία της κυριαρχίας και της εθνικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και ουδέποτε αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εν λόγω ψευδοδημοψηφισμάτων.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας καλεί τους Ουκρανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην συμμετέχουν σε εικονικά δημοψηφίσματα, τα αποτελέσματα των οποίων ουδέποτε δώσουν στη Ρωσία την ευκαιρία να νομιμοποιήσει την παράνομη προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ τα αποτελέσματά τους.

Αγαπητοί συμπατριώτες! Σας καλούμε να μη λαμβάνετε μέρος στο συλλογικό έγκλημα κατά του κυρίαρχου κράτους της Ουκρανίας. Τα ψευδοδημοψηφίσματα δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να απελευθερώνουν τα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη. Θυμηθείτε! Όλοι όσοι υποστηρίζουν τους εγκληματίες, γίνονται οι ίδιοι εγκληματίες!

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ