Αρχική » Η Ελλάδα σύνορο του Δυτικού κόσμου. Ας το καταλάβει η Τουρκία

Η Ελλάδα σύνορο του Δυτικού κόσμου. Ας το καταλάβει η Τουρκία

από Νίκος Ντάσιος

H Κυρία Ρηνιώ, μοναδική κάτοικος της Κινάρου που δέχεται τις τελευταίες μέρες τις υπερ-πτήσεις Τουρκικών μαχητικών και drones, η οποία αποτελεί σύμβολο του αντιστεκόμενου Ελληνισμού, συνέχεια αυτού της αειμνήστου Κυράς της Ρω.

Η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλάει ούτε για αποστρατιωτικοποίηση ούτε για τη συνθήκη της Λοζάνης

του Νίκου Ντάσιου από την huffingtonpost.gr

Η μόνη αποστρατιωτικοποίηση που θα πρέπει να γίνει είναι αυτή της αποχώρησης των Τουρκικών στρατευμάτων που κατέχουν παράνομα την Κύπρο, σύμφωνα με τα δεκάδες ψηφίσματα και τις αποφάσεις διεθνών οργανισμών.

Η Τουρκία δεν δικαιούται να επικαλείται τη συνθήκη της Λοζάνης την οποία έχει καταπατήσει βάναυσα στην περίπτωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, όπως αποδεικνύει η στοιχειώδης σύγκριση των πληθυσμιακών μεγεθών, των θρησκευτικών κι άλλων ελευθεριών μεταξύ του εναπομείναντος ελληνισμού της Μικράς Ασίας μετά το 22 και της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να παραβιάσει ακόμα μια φορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα υποστεί συντριπτικό πλήγμα στο σύνολο της οριογραμμής και θα βρει απέναντι της σύσσωμο τον Ελληνισμό και τους συμμάχους της. Αυτό μαρτυρούν μεταξύ άλλων, η παρουσία των Γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην καρδιά του Αιγαίου στο πλαίσιο της άσκησης ΑΡΓΩ, η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, οι αλλεπάλληλες πρόσφατες δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί της ελληνικότητας των νησιών του Αιγαίου -απόρροια και της αφύπνισης της Ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ-και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Γερμανικής Βουλής που χαρακτήρισε τον Ερντογαν «αρουραίο των υπονόμων»!

Όλα αυτά καθιστούν σαφές ότι ο Ελληνισμός στην παρούσα συγκυρία μετατρέπεται σε σύνορο του Δυτικού κόσμου έναντι του Ασιατικού δεσποτισμού, ρόλο που κατέχει ήδη από τους Περσικούς πολέμους. Ας ανατρέξει λοιπόν ο κος Ερντογαν στην τύχη του Ξέρξη μετά την ήττα των Περσών στη Σαλαμίνα ή στο πιο πρόσφατο τέλος του Μεντερές, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε τυχοδιωκτική ενέργεια αμφισβήτησης των συνόρων μας….

Η πολιτεία κι η κοινωνία των πολιτών θα πρέπει να συνδράμει και να συμπαρασταθεί ποικιλοτρόπως στους ακρίτες μας από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και την Κύπρο.

Την αμέριστη αγάπη και τον σεβασμό μας στην Κυρία Ρηνιώ, μοναδικής κατοίκου της Κινάρου που δέχεται τις τελευταίες μέρες τις υπερ-πτήσεις Τουρκικών μαχητικών και drones, η οποία αποτελεί σύμβολο του αντιστεκόμενου Ελληνισμού, συνέχεια αυτού της αειμνήστου Κυράς της Ρω.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ