Αρχική » Πολιτιστική περιήγηση στον Άλιμο (6-5-23)

Πολιτιστική περιήγηση στον Άλιμο (6-5-23)

από Άρδην - Ρήξη

Η Ομάδα Πολιτισμού Άρδην διοργανώνει το Σάββατο 6 Μαίου 2023 στις 11.00 πολιτιστική περιήγηση στον Άλιμο.

Συγκεκριμένα θα συναντηθούμε στην γωνία των οδών Ήρωα Μάτση και Αρχαίου Θεάτρου, στον Άλιμο. Θα αναφερθούμε εν συντομία στον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Κυριάκο Μάτση, στην συμβολή του στην απελευθέρωση της Κύπρου και στον ηρωικό θάνατό του.

Μετά θα σταματήσουμε στο ανοικτό τμήμα του ρέματος Τραχώνων, ένα από τα ελάχιστα ανοικτά ρέματα της Αθήνας, και θα αναφερθούμε στην βιοποικιλότητα του συστήματος. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ναΐσκο κηρυγμένο βυζαντινό μνημείο του 12ου αι., και θα θαυμάσουμε τις αγιογραφίες του.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου (5ος αι. π.χ.), ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα στην Ελλάδα με ορθογώνια ορχήστρα, σε αντίθεση με την στρογγυλή που κυριαρχεί στα υπόλοιπα.

Τελευταίος σταθμός το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου που φιλοξενεί εικαστική έκθεση του Χρίστου Καρά με τίτλο «Αντί Στεφάνου». Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής όπου θα συζητήσουμε τις εντυπώσεις μας αλλά και θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Σημείο εκκίνησης η συμβολή των οδών Ήρωα Μάτση και Αρχαίου Θεάτρου, στον Άλιμο, στις 11:00. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ στους περιηγητές θα δοθούν αντίτυπα οδηγού με τους αρχαιολογικούς περιπάτους στο δήμο Αλίμου καθώς και ο κατάλογος της έκθεσης “Αντί Στεφάνου”.

Για περισσότερες πληροφορίες Κώστας Σαμάντης 6973017969

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ