Αρχική » Ολοταχώς στην… κασέλα της Ιστορίας

Ολοταχώς στην… κασέλα της Ιστορίας

από Σωτήρης Κύρμπας

Θα υπάρξει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ; Επηρεάζει το φαινόμενο “Κασσελάκη” την ελληνική πολιτική σκηνή;

Χρεώνεται το φαινόμενο “Κασσελάκη” συνολικά στην ελληνική κοινωνία;

του Σωτήρη Κύρμπα

Κατηγορηματικώς ΟΧΙ! Απλούστατα διότι τον ”αστέρα” της “αριστεράς” ψήφισαν τουλάχιστον 70.000 χιλιάδες ψηφοφόροι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο… Μητσοτάκης που τόσο ελαφρά τη καρδία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως μπορεί να καθηλώσει, στις τελευταίες εθνικές εκλογές (και μάλιστα εις διπλούν) απέσπασε 2.400.000 ψήφους την πρώτη και πάνω από 2.100.000 την δεύτερη.

Οφθαλμοφανώς η διαφορά είναι χαώδης.

Επηρεάζει το φαινόμενο “Κασσελάκη” την ελληνική πολιτική σκηνή;

ΝΑΙ.

Διότι την ώρα που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα που φθάνουν έως του βαθμού της επιβίωσης, η εμφάνιση ενός ”αστέρα” που απλώς έχει τάχα επικοινωνιακά χαρίσματα όχι μόνο δεν “σπρώχνει” την κυβέρνηση και την Πολιτεία προς εντατικότερη και ουσιαστικότερη προσπάθεια βελτίωσης των κακώς κειμένων, αλλά την εφησυχάζει.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια οι ειδήσεις για την δραματική κατάσταση και την καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία είναι σαφώς υποβαθμισμένες την τελευταία εβδομάδα, ενώ ο… Κασσελάκης τις περισσότερες φορές είναι πρώτη είδηση.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν και χειρότερα:

Το τελευταίο διάστημα το υβρεολόγιο των υποτιθέμενων “συντρόφων” της “αριστεράς” έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις ύβρεις που ακούγαμε κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις από τους αντιπάλους κομματικούς φορείς.

Χυδαιότητες, τοξικότατος λόγος και δολοφονίες χαρακτήρων τις περισσότερες φορές αναρτημένες ή κοινοποιημένες που δικαιώνουν -και κατά πως φαίνεται θα διατηρήσουν- το “αντισύριζα μέτωπο” και μετά την σημερινή (μετεκλογική εσωκομματικώς) ημέρα.

Περάν του γεγονότος πως οι ίδιοι βγάζουν τα άπλυτά τους (ο ένας κατά του άλλου) στην φόρα, μόνιμη επωδός όσων έτυχε να είναι αυτήκοοι των ύβρεων ήταν “μα καλά αυτοί ήθελαν να μας ξανακυβερνήσουν;”

Ελάχιστοι νηφάλιοι εναπομείναντες αριστεροί έχουν αντιληφθεί πως το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ, που ούτως ή άλλως ήταν σε αποδρομή, από σήμερα θα βρεθεί σε αγώνα επιβίωσης. Με τον Κασσελάκη αρχηγό η αποσύνθεση (και διάσπαση) θα είναι επί θύραις, ενώ με την Αχτσιόγλου η διαδικασία θα ήταν βραδύτερη.

Εδώ δεν μπορώ να αποφύγω ένα σχόλιο για τον κ. Κασσελάκη στον οποίο χρεώνουν απουσία πολιτικού λόγου:

Και όμως! Ο κ. Κασσελάκης ευθύς με την αυτοανακήρυξή του ως υποψηφίου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας (εάν δεν είναι αυτό πολιτική θέση, τότε ποια είναι;), ενώ και ο χαρακτηρισμός του ψευδοκράτους στην Κύπρο ως “κρατιδίου” την περασμένη εβδομάδα δείχνει το πολιτικό ποιόν του… ανδρός.

Η φράση “Άγιο είχαμε”, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019, που ήταν η βάση για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, αποκτά μετά τα τελευταία γεγονότα στο εσωτερικό τους, καταλυτική σημασία και καθίσταται πλέον κατανοητή από ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Ακολουθήστε το Άρδην στο twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ