Αρχική » Γάζα

Γάζα

από Νίκος Βαλκάνος

του Νίκου Βαλκάνου

Ματωμένες εικόνες, εκβιασμένες στρατοπεδιακές αντιλήψεις και εύκολες κουβέντες γεμίζουν και πάλι τα ΜΚΔ. Ο ασιατικός πόλος του ακήρυχτου παγκόσμιου πολέμου βάζει φωτιά στην Ανατολή και μας αφορά άμεσα.

Και πάλι τρεις από τους πιο πονεμένους λαούς της ιστορίας, ανέστιοι με γενοκτονίες και αίμα, βρίσκονται στο κέντρο της πυρκαγιάς: Παλαιστίνιοι, Κούρδοι, Αρμένιοι.

Δυο χρόνια τώρα, η ψυχή μας και η σκέψη μας βρίσκονται στο πλευρό του αντιστεκόμενου Ουκρανικού λαού. Δυο χρόνια τώρα, βιώνουμε καθημερινά τον ανείπωτο πόνο ενός λαού που υφίσταται την ακραία βία του ορθόδοξου τσάρου και υπερασπίζεται το δικαίωμά του να υπάρξει ελεύθερος και αυτόνομος.

Αυτός ο ορθόδοξος εισβολέας συγκροτεί μέτωπο με όλο το τόξο του ασιατικού ισλαμοφασισμού, Τουρκία, Ιράν, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Αδελφοί Μουσουλμάνοι στη Συρία και τη Γάζα.

Όλο αυτό το μέτωπο στηρίζει την ανάφλεξη, για άλλη μια φορά, της ισραηλο-παλαιστινιακής τραγωδίας με θύματα πάντα τους Παλαιστίνιους που ασφυκτιούν στην κλειστή φυλακή της Γάζας ή στους διάτρητους θύλακες της Δυτικής όχθης και των βασανισμένων Εβραίων που θα επιθυμούσαν την ειρηνική συνύπαρξη, αν δεν την εμπόδιζαν οι βάρβαροι εποικισμοί και οι κυρίαρχες ακροδεξιές γενοκτονικές συμπεριφορές.

Μόνο που αυτή τη φορά η κλίμακα που άνοιξε η Χαμάς φαίνεται ότι δεν περιορίζεται μόνο στην ακύρωση της επερχόμενης συμφωνίας Ισραήλ Σαουδικής Αραβίας (που η οίηση των δυνατών δεν προέβλεπε κάποια έστω λύση για τη συνύπαρξη) αλλά θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία…

Η φανατική βαρβαρότητα των χαμασιτών στο Νότιο Ισραήλ και οι πρώτοι μεγάλοι πύργοι στη Γάζα που ισοπεδώνονται ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως για το ενάμισι εκατομμύριο έγκλειστους της Γάζας που μπορεί να βρεθούν αύριο στο δρόμο της προσφυγιάς…

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ