Αρχική » Το εμβόλιο, ο Γεροτζιάφας και ο Πολάκης

Το εμβόλιο, ο Γεροτζιάφας και ο Πολάκης

από Άρδην - Ρήξη

O Καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε μετά την εκλογή Κασελάκη, καλεσμένος σε εκπομπή του Kontra24 στις 9/5/2024 τόνισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποσύρθηκε επειδή προκαλούσε θρομβώσεις, «λιγότερο από 1 στις 100.000-200.000 έπαθαν θρόμβωση, επειδή τα προβλήματα προϋπήρχαν στον οργανισμό», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τα όσα ανέφερε ο Π. Πολάκης σε δήλωσή του, ο  Γρηγόρης Γεροτζιαφάς είπε: «εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου τύπου τοποθετήσεις και επίσης θα σας πω το εξής: διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

«Όπως επίσης, αυτό το σωπάστε τώρα, που είχε στην τελευταία ως ανάλυση αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ίδιας κατηγορίας είναι», συμπλήρωσε ο Γεροτζιάφας.

Και πρόσθεσε: «Οι ευκολίες προκειμένου να θολώσουμε τα νερά και να ψαρέψουμε σε φασιστικά, ακροδεξιά ακροατήρια χρησιμοποιώντας τον τρόπο και τον λόγο που καταλαβαίνουν, κάνουμε κακό όχι στον Γεροτζιάφα ή στον Σκέρτσο ή στον Τσιόδρα, κάνουν κακό στην αξιοπιστία των θεσμών στην Ελλάδα και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους επιστημονικούς θεσμούς». Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβει ο λαός στην Ελλάδα και να έχει εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, στην επιστημονική κοινότητα και στα θεσμικά επιστημονικά όργανα, που είναι τα πανεπιστήμια, η Ακαδημία Αθηνών, οι ιατρικοί σύλλογοι. Δεν πρέπει στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο κι αν θέλει να είναι κανείς σκληρός στην κυβέρνηση της Δεξιάς ή δεν ξέρω σε ποιον άλλον, να βάζει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του επιστημονικού σώματος».

«Ο κ. Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε εκείνους που υποστήριξαν τα εμβόλια και είπε ότι χρηματοδοτούνται από την Pfizer και γι’ αυτό τα υποστηρίζουν. Τι απαντάτε;», ρωτήθηκε ο γνωστός επιστήμονας από την Α. Γιάμαλη.

«Διάβασα αυτή την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως επίσης αυτό το “σωπάστε τώρα” που είπε στο τέλος της ανάλυσης αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε με το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ιδίας κατηγορίας είναι».

«Πολύ σκληρή η αναλογία», παρατήρησε η παρουσιάστρια Αναστασία Γιάμαλη.

«Μπορώ να κάνω και σκληρότερη. Διότι όταν είσαι γιατρός και γνωρίζεις τα επιδημιολογικά δεδομένα και γνωρίζεις με βάση τις παρατηρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τουλάχιστον 7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως σώθηκαν από τον μαζικό εμβολιασμό», «άρα όποιος σήμερα αναρωτιέται τι έχει συμβεί αν έχει κίνδυνο θρόμβωσης είναι δυστυχώς θύμα παραπληροφόρησης και θύμα των σκοταδιστών, των ακροδεξιών και των φασιστών που χρησιμοποιούν συστηματικά το πρόβλημα της πανδημίας για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και για να παίξουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», «είναι τραμπικοί φασίστες».

«Το να προσπαθήσεις να κάνεις αντιπολίτευση, είναι το πιο απλό πράγμα. Το να προσπαθήσεις να σώσεις την υγεία του λαού και όσοι επιστήμονες του ανεξάρτητου πολιτικού χώρου ή συνεργασιών που είχαν και μη μας πει κανένας σήμερα ότι να συνεργάζεται κανείς με φαρμακευτικές εταιρείες είναι επιλήψιμο, διότι θα θυμίσω πολλά πράγματα που έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβερνήσεώς του”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 14 Μαΐου 2024 - 16:44

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΛΠ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ