Αρχική » Ο Ζελένσκι τους μάρανε

Ο Ζελένσκι τους μάρανε

από Αλέκος Μιχαηλίδης

του Αλέκου Μιχαηλίδη

Περίπου 40.000 πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα το 2023 ως τουρίστες, σύμφωνα με δηλώσεις αντιπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος.

38.000 Ρώσοι διαμένουν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, 27.000 Ιρανοί και 2.000 Ισραηλινοί. Μετά το 2022, Ρώσοι και Ιρανοί πλειοψηφούν στις παράνομες αγορές περιουσιών στα κατεχόμενα, με τους Ισραηλινούς να είναι πολύ κοντά και τους Τούρκους να μειώθηκαν περίπου στο 70% εντός του 2023.

Παρόλα αυτά, το κυπριακό διαδίκτυο «έπεσε» μετά από είδηση σε τουρκικό ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία εταιρεία που ανήκει στον Ουκρανό πρόεδρο, αγόρασε καζίνο-ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κύπρο. Δίχως ένδειξη αξιοπιστίας και περισσότερη έρευνα, γνωστοί-άγνωστοι άρχισαν τα γνωστά για το ουκρανικό ζήτημα και τον ίδιο τον Ζελένσκι, σαν να αυτοδικαιώθηκαν για όσα έλεγαν τα τελευταία δύο χρόνια -υπέρ της Ρωσίας και του δικτάτορά της ασφαλώς.

Η είδηση κατέβηκε τελικά από το τουρκικό ΜΜΕ και τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε, παρόλο που το Προεδρικό μας περιμένει κάποια έρευνα. Ακόμα περιμένουν τον Μόσκοβο να μας σώσει από τους Τούρκους όλοι αυτοί;

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ