Αρχική » Σκάνδαλο στο Παρίσι: Γάλλος αθλητής της Ολυμπιάδας καθυβρίζει τη Γαλλία και το Ισραήλ

Σκάνδαλο στο Παρίσι: Γάλλος αθλητής της Ολυμπιάδας καθυβρίζει τη Γαλλία και το Ισραήλ

από Άρδην - Ρήξη

Του V.Μ.

Δημοσιεύθηκε στον Figaro την Τετάρτη 14/8/2004

Δημοσιεύματα που αναμεταδόθηκαν στο Χ από έναν 400άρη αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αποκαλύφθηκαν το βράδυ της Τρίτης. Ο Μοχάμεντ Αμπντάλα Κουντά ζήτησε συγγνώμη, αλλά αποβλήθηκε την Τετάρτη από την Γαλλική ομοσπονδία.

Μια πληθώρα αντι-ισραηλινών και αντι-γαλλικών tweets που αναμεταδόθηκαν μεταξύ του 2020 και της 13/8 από τον Γάλλο αθλητή Muhammad Abdallah Kounta αποκαλύφθηκαν την Τρίτη 13 Αυγούστου από τον γαλλόφωνο λογαριασμό του Χ SwordOfSalomon. Σε ηλικία 29 ετών, ο δρομέας συμμετείχε στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ (άνδρες και μικτή) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 με τα χρώματα της εθνικής Γαλλίας. Ο λογαριασμός Χ του αθλητή, @misryyy, απενεργοποιήθηκε την Τρίτη και στη συνέχεια επανενεργοποιήθηκε την Τετάρτη – η πλειονότητα των προβληματικών δημοσιεύσεων είχε στο μεταξύ διαγραφεί. Όμως ο λογαριασμός  SwordOfSalomon, γνωστός για την αφοσίωσή του στο Ισραήλ, κατέγραψε στιγμιότυπα οθόνης για να δημιουργήσει μια “σειρά”, δηλαδή μια διαδοχή δημοσιεύσεων που αποτελούν ένα σύνολο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν αδιαμφισβήτητα tweets. Κάποια δείχνουν ανοιχτά την υποστήριξη προς τη Χαμάς. Μια εικόνα, για παράδειγμα, δείχνει μια φοβισμένη γυναίκα με ένα παιδί μπροστά της, πιθανότατα την ημέρα της σφαγής. “Μια πολύ συμβολική σκηνή: ένας μαχητής της Χαμάς λέει: “Κανείς δεν πρόκειται να την αγγίξει, για να ξέρει [το Ισραήλ] ότι ο ανθρωπισμός ανήκει σε εμάς, όχι σε αυτούς”, αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία.

“Είθε ο Αλλάχ να χαρίσει την κόλαση στους $!on!stes”.

Η δημοσίευση αυτή δεν είναι μεμονωμένη. “Είθε ο Αλλάχ να χαρίσει τον πιο τρομερό και φρικτό βαθμό κόλασης στους $!on!stes (σιωνιστές) και τους υποστηρικτές τους (…). ) Μακάρι να υποφέρουν για πάντα”, “Διαπράττουν πράξεις αντάξιες του Άουσβιτς” και “Εγώ κοιτάζω τους [λογαριασμούς] των συνδρομητών μου στο Instagram για να ελέγξω ότι κανείς δεν υποστηρίζει το ισρ*έλ” είναι μεταξύ των δημοσιεύσεων που αναμεταδίδει ο Muhammad Abdallah Kounta, ο οποίος πιστεύει επίσης ότι ένας άνδρας [που] αφήνει τη γυναίκα του να επισκεφτεί γυναικολόγο [δεν έχει] καμία αξιοπρέπεια”.

Ο αθλητής χλεύασε επίσης τις ρυθμίσεις ασφαλείας που τέθηκαν σε εφαρμογή για την ισραηλινή αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στο ολυμπιακό χωριό“, έγραψε ευθέως αυτή τη φορά, συνοδεύοντας το σχόλιό του με γελαστά emojis, “ όλα τα κτίρια ήταν ορθάνοιχτα, ώστε να μπορείς να μπαίνεις μέσα όπως θέλεις, εκτός από ένα κτίριο που φυλασσόταν από την ΕΜΑΚ. Θα σας αφήσω να μαντέψετε ποιο”. Ο Muhammad Abdallah Kounta αναδημοσίευσε επίσης ένα tweet που δείχνει ένα σκίτσο με ισραηλινούς αθλητές να κρατούν τη σημαία τους, με όπλα στα χέρια και τα αθλητικά τους ρούχα λερωμένα με αίμα. Η εικόνα συνοδευόταν από τη φράση: “Αποκλείστε τους παιδοκτόνους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Τέλος, ο δρομέας αναμετέδωσε αντι-γαλλικά δημοσιεύματα στο X, τα οποία περιέγραφαν τη Γαλλία ως μια “χώρα εκφυλισμένων ρατσιστών”. Ο ίδιος αναφέρεται στη Γαλλία ως “soufFrance” (Γαλλία-υποφέρω). “Θέλω να σκοτώσω τους Λευκούς φτωχοδιάβολους… Βρίσκομαι σε ένα τρένο χωρίς κλιματισμό, έχουμε ταξίδι 13 ωρών, είμαι στριμωγμένος όπως τίποτα άλλο και εκεί που πηγαίνουμε έχει πάνω από 40 βαθμούς”, έγραψε μόλις τον Αύγουστο του 2021. Στο Facebook, ο Μοχάμεντ Αμπντάλα Κούντα έκανε επίσης like σε μια σελίδα στο όνομα του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

“Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη”.

Αντιμέτωπος με την αποκάλυψη, ο Muhammad Abdallah Kounta ζήτησε συγγνώμη στο X. “ΕΊΜΑΙ ΓΆΛΛΟΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ. Κάποιοι άνθρωποι διασκέδασαν ψάχνοντας στα tweets μου και βγάζοντας κάποια σχόλιά μου εκτός πλαισίου, δημιουργώντας για μένα μια φήμη ως αντι-λευκού, αντι-Γαλλου, αντισημίτη, και ότι άλλο θέλετε”, έγραψε σε ένα κείμενο που συνόδευε μια φωτογραφία του με τον εαυτό του τυλιγμένο σε μια γαλλική σημαία.

“Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν κάποιος αισθάνθηκε προσβεβλημένος. Είμαι κατά της γενοκτονίας και κάθε μορφής ρατσισμού ή αδικίας και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αποδείξω πόσο αγαπώ τη χώρα μου. Όσοι ήταν παρόντες στο Stade de France θα μπορούν να το πιστοποιήσουν αυτό”, πρόσθεσε.

Αποβλήθηκε από την FFA

Αυτό όμως δεν μπόρεσε να τον διαζσώσει. Την Τετάρτη, η αποβολή του Μοχάμεντ Αμπντάλα Κούντα επιβεβαιώθηκε από τη γαλλική ομοσπονδία αθλητισμού (FFA). “Ο πρόεδρος της @FFAthletisme μου επιβεβαίωσε ότι απέβαλλε τον αθλητή και παρέπεμψε το θέμα στον εισαγγελέα και στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας“, αποκάλυψε η υπουργός αθλητισμού Amélie Oudéa-Castéra στο X, κάνοντας λόγο για “σχόλια που είναι τόσο σοκαριστικά όσο και απαράδεκτα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ