Αρχική » Ένας δήμαρχος ωσεί παρών

Ένας δήμαρχος ωσεί παρών

από Αναδημοσιεύσεις

του Γιάννη Σιδέρη από το liberal.gr

Ο…ωσεί παρών δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας άρχισε να αποκτά νοοτροπία και εκφραστική ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο άλλωστε επιθυμεί να συμπλεύσει για τη δημιουργία της «μεγάλης προοδευτικής παράταξης».

Αποδίδει κάθε κριτική ως εκπορευόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να την προβοκάρει και να απομειώσει το βάρος της. Έτσι στις κριτικές για τους δρόμους που έγιναν ποτάμια με μια βροχή 32 χιλιοστών, κατήγγειλε ότι το Μαξίμου «έδωσε εντολή γενικής επίθεσης» εναντίον του. Και μάλιστα «με όλα τα φερέφωνα του».

Η επίθεση αποπνέει ολοκληρωτική νοοτροπία και δυσανεξία στην κριτική. Δεν κατάλαβε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν βγήκε σε καλό. Θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως είχε δικαίωμα και όπως έκανε, να υποστηρίξει ότι ο δήμος καθάρισε 14.700 φρεάτια, αν και δεν είχε αρμοδιότητα.

Αριθμός που δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τη δημοσιογραφική ματιά. Ανήκει στην ευθύνη της δημοτικής αντιπολίτευσης να το ελέγξει. Γεγονός, ωστόσο, είναι ότι στα σόσιαλ μίντια αναρτηθήκαν φωτογραφίες από φρεάτια που ήταν εντελώς ακαθάριστα. Τώρα για να δικαιολογηθεί θυμήθηκε την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων, απαιτώντας από τον Πρωθυπουργό να τα δημιουργήσει.

Καλώς κάνει αλλά ως υποψήφιος για τη δημαρχία δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να πλημμυρίσει η πρωτεύουσα της χώρας. «Δεν μπορεί η Αθήνα να πνίγεται σε κάθε καταιγίδα! Είναι η ώρα της δράσης! Αθήνα τώρα!», ήταν το σύνθημά του. Και η υπόσχεσή του ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα κάνει και αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία τώρα θυμήθηκε να τα απαιτήσει από την κυβέρνηση.

Όπως επίσης είναι γεγονός ότι πέραν της πλημμύρας, η Αθήνα παρουσιάζει την αηδιαστική εικόνα της πιο βρώμικης πρωτεύουσας της Ευρώπης. Είναι πνιγμένη στα σκουπίδια, αλλά ο δήμαρχός της περί άλλων τυρβάζει.

Είτε από ιδεοληψία είτε γιατί δίνει εξετάσεις στους Συριζαίους και τις παρεμφερείς δυνάμεις της Ανταρσία που τον στήριξαν για τη δημαρχία, προτιμά η Αθήνα να είναι βρώμικη παρά να συμπράξει με τον ιδιωτικό τομέα, έστω και σε πρόσκαιρη βάση, προκειμένου να καθαρίσει την πόλη.

Ίδια εικόνα παρουσιάζουν και φωτογραφίες από πεζοδρόμια όπου τα χορτάρια ανάμεσα στις πλάκες έχουν θεριέψει, ενώ κεντρικοί δρόμοι, όπως πάλι δείχνουν αναρτήσεις φωτογραφιών αγανακτισμένων δημοτών, βυθίζονται στο σκοτάδι.

Την ίδια ημέρα των πλημμυρισμένων δρόμων, που τα σκουπίδια βούλωναν τα φρεάτια, ακόμη και αν ήταν καθαρισμένα, ο ωσεί δήμαρχος εύχαρις αναρτούσε φωτογραφίες από περιοδεία του στη Βέροια, την Αριδαία, την Έδεσσα, μετά τη Δράμα και τις Σέρρες. Καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, και με την «αγωνιστική» προτροπή: «Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα».

Προς το παρόν ανάστημα σηκώνουν μόνο τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, που μοιάζει με παραιτημένη πόλη. Έχει αφεθεί στη μοίρα της από έναν τύπο, ο οποίος την παράτησε και γυρνά την επαρχία συλλέγοντας ψήφους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ο ίδιος που κατηγορούσε τους προηγούμενους δημάρχους, ότι χρησιμοποιούσαν τον δήμο ως εφαλτήριο για τη μεταπήδησή τους στην κεντρική εξουσία.

Μόνο που οι προηγούμενοι υπηρετούσαν αυτό, για το οποίο τους ψήφισε ο λαός. Ολοκλήρωναν την τετραετία τους. Δεν έγραφαν την εντολή των δημοτών στα παλαιότερα των υποδημάτων τους μόλις μέσα σε έξι μήνες.

Και στην κριτική που υφίσταντο από τα ΜΜΕ απαντούσαν πειστικά ή όχι, πάντως απαντούσαν επί της ουσίας, ή κατήγγειλαν τη δημοτική αντιπολίτευση. Δεν επιχειρούσαν με σταλινική πρακτική να φιμώσουν τους κρίνοντες και να ευτελίσουν την κριτική τους, αποδίδοντάς την σε «φερέφωνα» της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης.

Στον Alpha δήλωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Ναι, μπορεί αν ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ επιλέξει έναν υποψήφιο που δεν σέβεται τη λαϊκή ψήφο, καθώς δεν υπηρετεί τον θεσμό για τον οποίο ψηφίστηκε.

Όμως για την ευρύτερη μάζα των ψηφοφόρων, θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι είναι ικανός να μαζεύει τα σκουπίδια…

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ